Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

To vypadá velmi dobře - můžeš být prosím konkrétnější, jak na to?

Jasně :-)

Housky jsou podle tohoto receptu: http://www.maskrtnica.cz/hamburgerove-housky/ (zabere to dost času, ale rozhodně to stojí za to).

Maso jsem pekl vcelku (s cibulí) 6 hodin, na cca 150 stupňů; hotové vidličkou natrhal na vlákna a vrátil do výpeku.

Housky rozřízl na půl a opekl na sucho na pánvi - jednu půlku natřel majonézou, druhou hořčicí; naplnil masem a přidal plátky kvašené okurky, cibule a jalapeňo.

Upraveno uživatelem smerdas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska hokaido klasika z hovězího vývaru, pražená semínka, smetana a dýňový olej. A k tomu domácí rohlíčky.

 

 

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

klobouk dolu, ty rohliky nemaji vadu - nedaj se nekde koupit ? :)

Upraveno uživatelem filo-boxer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

klobouk dolu, ty rohliky nemaji vadu - nedaj se nekde koupit ? :)

Dají se v pohodě udělat.

 

http://www.dohnalka.cz/clanky/rohliky--dalamanky--croissanty--bagety/rohliky-ala-80.-leta---varianta-z-kvasku-i-drozdi.html

 

Jen místo másla dávám sádlo.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dají se v pohodě udělat.

 

http://www.dohnalka.cz/clanky/rohliky--dalamanky--croissanty--bagety/rohliky-ala-80.-leta---varianta-z-kvasku-i-drozdi.html

 

Jen místo másla dávám sádlo.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

diky Ti za tip, o ty se proste musim pokusit ! :) Upraveno uživatelem Sarka Farka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

BBQ třeba od Kublanky - http://www.kublanka.cz/index/hawai_burger

1 lžíce slunečnicového oleje

1 menší cibule - dal jsem víc šalotek

2 stroužky česneku

200 ml kvalitního kečupu

2 lžíce worcestrové omáčky - omylem jsme dal 4 a nic se nestalo

4 lžíce třtinového cukru

? lžičky cayennského pepře

1 lžička chipotle chilli vloček

? lžičky uzené papriky

 

navíc jsem dal

š´távu z jednoho pomeranče

2 lžíce anglické hořčice

1 lžíci balsamika

1 lžíci jack daniels bbq smoked - http://jackdanielsbbqsauces.com/products/

 

kližku očistit, měl sem cca 850g, udělal sem cca 4-5 plátů, silnějších a obalil ve směsi:

uzená paprika, chilli, třtinový cukr a drcený pepř a římský kmín (ten tomu dal zásadní chuť)

 

bbq jsem zředil cca o 50% vodou, vložil jsem do toho okořeněné maso a na 3,5 hod vložil do trouby, recept říká 4-6 hod, ale nebyl čas, ca v půlce jsme maso otočil, tobylo še

 

Zkušenost - bbq klidně víc, až se maso udělá, že se téměř nebo uplně rozpadá, tak se vyndá a omáčka zredukuje, vrátí se do ní maso a roztrhá se vidličkou na vlákna, které se důkladně promíchají s bbq redukcí

pak už jen houska nebo bageta, dospod třeba ledovej salát a na maso jalapeňo nebo jiné chilli papričky, nebe v hubě;-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vcera jsem byl na akci "porcovani velkych ryb" v makru, no, asi 60kg tunak zlutoploutvej, ulovenej na maledivach.. pekna ryba... tak uz si dneska podruhy pochutnavam na ruznych variacich upravy. syrovej sashimi, namocenej lehounce v sojovce nejlepsi ... (i kocour si to mysli, ale pry bez ty sojovy omacky, ta mu nedela dobre :) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...