Maxel Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 (upraveno) Hezká rozborka, takhle po ránu Organizace by asi byla rozumná rozdělit, bo na jednoho to bude docela sousto. Třeba jeden místo a aktivity, druhý jídlo a pohoštění Máš recht jak jsi psal, že počet účastníků bude rozhodující. Tady se můžeme vydat dvěma směry - buď 1) říct "hlašte se kdo chcete jet" a podle toho vybrat místo (což může být docela vořech, když nás zas bude stovka), nebo za 2) nejřív zajistit vhodné místo a podle kapacity uvolnit do placu pouze určitý počet volných míst (což je zas voser, že se nejspíš nedostane na všechny). Možná nejdřív dotaz - nějaký hoteliér schopný/ochotný dát na víkend všanc svůj hotel pro bandu hodinekchtivých žroutů se v našich řadách nenajde? Ono totiž full-service hotel s možností přízpůsobení se "našim potřebám" by byl opět imo nejlepší varianta. A je asi jedno, zda to bude zcela dle nás = pustí nás do kuchyně, uvaříme, sníme ; nebo částečně = dovezeme již připravené jídlo, to nám ohřejí a my se na to vrhneme. Pokud se nikdo nenajde, šel bych cestou nejdřív místo (což bude s největší pravděpodobností nějaká ta chata), z toho vyplývající počet míst a pak přihlášky. Zda s rodinou nebo bez, já hlasuju pro s rodinou, nám se to v obou případech líbilo všem. Faktem je, že pokud bysme to chtěli stihnout spáchat do konce října, volnou diskuzi bych tu nechal tak týden/dva max. a pak již začal konat s přípravami. Hlavně místo pro X lidí (počet si netroufnu odhadnout, po zkušenosti s říjnovým srazem) shánět méně než měsíc dopředu nebude moc rozumné. Upraveno 11. září 2017 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 Páni, nechci vám do toho kecat, navíc to bude asi obtížnější a organizačně složitější, ale nebude lepší tomu udělat separé diskuzní vlákno, já si myslím, že tady to dost zapadá, ne všichni sem přijdou a ne všichni o tom ví, chce to více viditelné téma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 Zda s rodinou nebo bez, já hlasuju pro s rodinou, nám se to v obou případech líbilo všem.Naprosto souhlasím, rodinné setkání bylo fakt super. Škoda těch Jeseníků, krásné to místo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 Hezká rozborka, takhle po ránu Jsem vstal v 05:09 a nemoh spát To zvlášť vlákno asi bude za pár dní potřeba, vytáhneme to pak odsud.Zjistíme tam počet lidí, s rodinama jsem taky pro.Jinak na hotel někde to vyjednat to zajistím, to je ok, čím více násbude tím lépe se dá vyjednávat. Takže ještě doladit standard ubytování a jídla + lokalitu. Lokalita - chceme na hory? Na koupání to nebude. V každém případě bych volilturistickou lokalitu co nejatraktivnější. Co klidně znova Jeseníky, teda ne na Sedleale jinde? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 Za mě hory, Jeseníky, Krkonoše taky ideál, je to takový středobod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 Ještě mě napadá jih moravy, víno, ženy a zpěv Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 Dojezd/návrat po D1 bude za trest pokud to bude pátek - neděle. Jezdil jsem ji teď půl roku v kuse a na Moravu už jezdím po D11 a pak "Kotěhulkama". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 11. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2017 Pokud se pamatuju, kolega Lamiczka už navrhoval i ty "Kotěhulky" na Vysočině - a upřímně, než se marně snažit dotáhnout naprosto unikátní Tomovo aranžmá v Jeseníkách "nějakýma dalšíma horama" jen kvůli horám samotným, to fakt radši okupovat vhodný penzion s přiměřenou kapacitou "mimo profláklé lokality", s personálem ochotným strpět uzavřené společnosti neoficiální výpad do kuchyně. Podzimní jižní Morava je pro rodinky+hodinky IMHO poněkud riskantní destinace, jedno jestli jde o klasický zablácený sklípek a nebo "wellness", zaměřený na "vožíračky pro cajzly/kurvy na telefonu" - ať se pak v dalších týdnech nescházíme ve vlákně "Rozvod" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2017 Tak jo, nasypeme to sem - udělal jsem k tomu vlákno, uvidíme jak se to vyvinehttp://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/110179-v%C3%ADkend-kulin%C3%A1rium-podzim-2017/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 13. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2017 (upraveno) Jak na paštiku. Konkrétně kachno-kuřecí s rozmarýnem a brusinkami. Jedná se o nepečenou variantu, všechny suroviny se tepelně zpracují před plněním do formy/skleniček. Ingredience viz foto. Základ je maso/játra (poměr 1:1, ale skoro lepší je 2:1), máslo, smetana ; ostatní je volitelné podle chuti. Já dal již zmíněný rozmarýn, brusinky a trochu Gran Marnier. První připravíme maso. Jen sůl a kmín, podlít vodou a šup do trouby - nejdřív na 140st. cca 2,5h, nakonec 200st. na půlhoťky. Mezitim se vrhnem na játra. Jater je po půl kile, kachních a kuřecích. Nakrájet na hrubo, k tomu cibuli najemno. Cibuli do pánve na oliváč, po pár minutách přidat játra a na vyšší plamen smažit. Zakápnout likérem Gran Marnier. Nakonec přidat bylinky - petržel a rozmarýn, osolit/opepřit. Vypnout plotnu, ale pánev nesundavat, aby směs zůstala teplá. Po 3h je maso hotové. Skoro by se člověku chtělo na to vrhnout a vyprdnout se na nějakou paštiku Naštěstí jsem odolal, tak jedem dál... Obrat od kosti, resp. vyndat větší kosti a z menších maso oklepat. Výpek rozhodně nevylévat, poslouží na doladění konzistence paštiky. Rekapitulace: maso upečené a obrané, játrová směs hotová (stále teplá), ostatní taky ready. Do misky přijde směs jater a... zde rozdělovník: kdo chce hladkou jemnou konzistenci, dá rovnou všechno maso ; kdo má raději (jako já) hrubší strukturu, nechá si cca 1/3 masa stranou. Každopádně směs masa a jater projedeme tyčákem, přidáme máslo a tak půl deci smetany. Podle potřeby doléváme výpek z masa a nakonec tam jde skoro celá sklenička brusinek (200g). Všechno důkladně promícháme, přidáme nahrubo nasekané zbylé maso a případně doladíme solí (já už nedával). Cílem je mazlavá a pevná, ale rozhodně ne tekoucí konzistence. Kam s tím dál je již dle fantazie a kuchyňských možností každého. Já naplnil dvě skleničky na zavaření a jelení hřbet (vyložený alobalem) do ledničky na přímou žranici. Zavaření dělam v troubě. Na 250st. 8-10min, v pekáči s cca 2-3cm vody. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170913/14bfd1ebf63a573dfc15e769f9e8f11c.jpg A toť pro dnešek vše. Upraveno 13. září 2017 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 13. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2017 Dílo dokonáno jest, podařilo se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 13. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2017 Diky za pripomenuti. Jdu poprosit manzelku. Dela bajecnou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 14. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2017 (upraveno) Tarte Tatin, aka obrácený jablečný koláč. Podle mých měřítek jeden z nejlepších dezertů v poměru vynaložené úsilý vs. výsledný efekt. Fuckt pecka! Ingredience jako vždy viz. foto. Jablka typ golden delicious. Cukru je 100g, k tomu jeden sáček vanilkového. Másla cca 40-50g. Obě množství podle velikosti formy/pánve. V panáku je koňak (Lepanto). Jablka. Oloupat, odjádřit a nakrájet - jakkoliv, já krájel na cca centimetrové nudličky. Po nakrájení zakápnout citrónem, aby nezhnědla. Karamel. Na pánev cukr a nechat povolit. Vmíchat studené máslo a chvíli nechat bublat. Potom koňak a chvilku zas provařit - bacha, všechno na malý plamen, rychle se to chytá! Do pánve přidat jablka a takových 10-15 min. postupně provařit, v průběhu prohazovat aby se řádně obalily sladkou hmotou. Mezitim rozválet těsto, cca 250g listového. Velikost tak, aby o pár cenťáků přesáhla průměr pánve/formy. Pánev s jablky stáhnout ze sporáku a pár minut nechat votfrknout. Do těsta udělat vidličkou větrací otvory. Těsto položit na jablka, přesahující kraje se snažit zahrnout pod vrstvu jablek. Pánev jde do trouby předehřáté na 180st. Doba = dozlatova. V mém případě to trvalo něco málo přes půl hodiny. Po skončení saunování nechat půl hodiny vychladnout. Na pánev položit talíř, otočit a koláč vyklopit. Komu by vadil tenhle rustikální styl může se vyhrát a jablka nějak fešácky vyskládat ; mě to neba. Navrch přijde šlehačka, pěkně doma vyšlehaná, žádná ve spreji! Nedával jsem do ní nic víc, koláč sám je dost sladký. Bon apetit https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170914/76f7d01c7090956afd06ac544a380f09.jpg // kurde, už se budu muset podívat na ten blog, tyhle tutorialy bude asi lepší frkat rovnou tam, tady to dycky zabere půl stránky // Upraveno 14. září 2017 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 14. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2017 Ty jo, teď jsi mě zklamal. Vanilínový cukr místo vanilkového...Malá skleněná dóza, do ní cukr a vanilkový lusk a je to hned někde jinde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 14. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2017 (upraveno) Máš recht, se kaju. Ani sem si toho názvu popravdě nevšim, s cukrem dělam párkrát do roka. Ale moc takovejch, co si doma připraví vanilkový cukr, tu asi nebude (včetně mě teda) Upraveno 14. září 2017 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 14. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2017 (upraveno) Ja si ho taky nepripravuju.Na to mam preci svou manzelku :-)Fakt je to znat. Sam toho moc neuvarim a pect uz vubec neumim, ale mam stesti, ze moje zenska vari i pece tuze dobre. Upraveno 14. září 2017 uživatelem honza71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 14. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2017 Já ho doma připravuji a rozdíl je fakt propastný. Jo a poradím - když děláš šlehačku, tak do ní dej také lžičku vanilkového cukru. Ta chuť šlehačky je pak neskutečně lahodná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 14. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2017 Příště prubnu. Díky Ikdyž zrovna v tomhle receptu je ta šlehačka spíš jako katalyzátor, protože ten koláč je fakt dost sladkej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 14. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2017 Ona ta šlehačka s jednou lžičkou nebude přeslazená, jen tak mírně a příjemně nasládlá a chuťově to bude s tím koláčem krásné souznění Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 15. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2017 (upraveno) Zítra přijede moje máti na inspekci mýho novýho kvartýru, tak čím jiným jí pohostit, než krásnou českou kuchyní Upraveno 15. září 2017 uživatelem Horhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se