Maxel Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2020 Variace na klasické hovězí s tatarkou. Sous vide plec s anglickou hořčicí, hrany z trouby, nakládaná zelča a domácí tatarka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2020 Maxeli, ta chapadla peruána jsi schopen uvařit v normálním hrnci (čas?) nebo je to nutně na papiňák (čas?). Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2020 Papiňákem doma nevládnu, tudíž vařim v std. hrnci. Na dvoje poctivý chapadla stačí ~60min pomalého vaření. Nakonec zatahuju na grilu na barvu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2020 Super, byl jsem vystrašenej hrůznými údaji 3-6 hodin. Dík. Předpokládám, že kalmár peruánský z Makra? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2020 3-4h jsem vařil celou chobotnici. Todle je celkem rychlovka. Makro. Občas to má i Tesco. Naposled jsem bral z Košíku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2020 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2020 Před hodinou, Maxel napsal: Variace na klasické hovězí s tatarkou. Sous vide plec s anglickou hořčicí, hrany z trouby, nakládaná zelča a domácí tatarka. Máš tam chlup! Ale tohle bych vdechnul i s ním. Pecka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2020 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2020 Místo lněného semínka jsem dal slunečnicové (viz. pokus první pár stran zpět). Psyllia méně. Přidal jsem dvě lžíce majonézy, pár kapek olivového oleje a dvě lžíce kokosové mouky. Množstevní poměry takle nějak:— 3 vejce XL / 4 M— 140g řeckého jogurtu— 90g slunečnicového semínka (rozmixováno do hladka)— 10g Psyllia— 15g kokosové mouky— 2 lžíce mayo— 1 lžíce oliváče— 1 sáček prdopeč— jemná sůl do základu, plus hrubší na bochánek před pečenímVýsledek je násobně lepší, než origo recept. Chleba je vláčný, měkký uvnitř s pevnou kůrkou. Chuťově vynikající. Synátor zbaštil hned tři krajíce jen tak.Ja si teda troufnu tvrdit, ze to je o ingrediencich tak ze 30%. Neskutecnej rozdil dela technika a (ne)trpelivost.Chces-li vlacny chleba miti, prackama se drapej v riti. A nech to vodpocivat mezi chmatanim! Jinak dik, zkusim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2020 Máš tam chlup! Ale tohle bych vdechnul i s ním. Pecka.Máte tu kua voči fšude Jo, se tam bůhvíodkud ňák zatoulal při plejtingu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vietor007 Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2020 Sneky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 5. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2020 Sem si řek, že vás zase naseru takhle při úterku. Ptáky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 5. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2020 Tajdle hoši, cca 2:40 až 3:10, poté, co do zelí nakrájí Sapík půl kila špeku a pak řekne Babicoj, ať mu tam šplouchne trochu voleje, to je kulinářská univerzita. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 6. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2020 Nebude to prece michat na sucho... :-D :-D Pho Bo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 6. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2020 Já se teda přiznam, že tuhle gastrokomedii vobčas sleduju, když mam nakoupeno a nevim coby. Je to skoro návykový... "Poej se na to Jirko! Toe vono!" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 6. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2020 před 3 minutami, M.K. napsal: Já se teda přiznam, že tuhle gastrokomedii vobčas sleduju, když mam nakoupeno a nevim coby. Je to skoro návykový... "Poej se na to Jirko! Toe vono!" +1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hufnor Odesláno 6. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2020 Včera jsem konečně objevil ta správná předkrmová vejce. Přes kanál Food Wishes ke mně doputovaly vajíčkové obláčky. Základní princip je jednoduchý, vejce se rozdělí na žloutek a bílek, bílky se vyšlehají s trochou octa (citrónu) a špetkou soli, přičemž vzniklý sníh by neměl být takový ten úplně pevný, ale ještě trochu vláčný. Sníh se rozdělí na máslem potřený plech do formy obláčku/hnízda s důlkem na žloutek uprostřed a peče se v troubě na 190 asi 5 minut do mírně zlatava. Pak se plech vytáhne, do důlku se uplacíruje žloutek a nechá další cca 3 min v troubě zatáhnout. Podávat lze samotné na toustu s máslem. Já jsem si s tím trochu vyhrál, na toust šlo napřed gervais s dijonskou hořčicí, na to lžíce na proužky nakrájeného ledového salátu naloženého na chvilku v lehké zálivce z bílého vinného octa (který šel i do bílků - cca kávová lžička na 4 vejce) a oliváče, následováno uzeným lososem a navrch přistály obláčky. Dozdobeno pažitkovou kládou a hráškovými klíčky a zakápnuto balsamikovou omajdou. Vizuální efekt super, chuťově výborné. Příště udělám obláčky kompaktnější a důlky trochu menší, napoprvé jsem se bál, aby se mi nezatáhly, tak jsem tam udělal pořádné krátery a tím se mi i obláček poněkud rozlezl. Jedna podstatná výhoda této úpravy vajíček spočívá ve spojení tekutého žloutku jako je například u pošírovaných vajec, poměrně efektního vzezření a možnosti přípravy několika kusů najednou. Čas se investuje dopředu do oddělování vajíček a šlehání bílků, ale pak, když je potřeba podávat 4, 6, 8 porcí předkrmů, tak to jde udělat a servírovat na rozdíl od těch pošírovaných vajec naráz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 6. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2020 Obláčkový vajíčka super a šneky jsou foto jak do časopisu, paráda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 6. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2020 Voblaka musim zkusit, to me hodne libit! Super a diky za krasnej popis! Pecka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 6. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2020 Taky. Todle sem neznal, vo vikendu prubnu, diky za tip! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se