filo-boxer Odesláno 12. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2020 Já zase po delší době vyrábím prase ve skle. Dnes první zavaření. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 12. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2020 Já jsem na tom se sladkym podobně, ale drahá zas naopak a tak se občas vybičuju. Edit: nooo, to je sladký podle mýho gusta! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 12. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2020 Pěkný hoši, fakt oboje moc pěkný. Děláte mi chutě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2020 před 3 hodinami, filo-boxer napsal: Já zase po delší době vyrábím prase ve skle. Dnes první zavaření. Ja to kamarade jeste zalivam sadlem. Ses borec, ze jsi se do toho pustil s Weck sklenicemi, ja vzdycky trnu, aby se mi chytily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zeeberdee Odesláno 13. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2020 Pulled pork Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zeeberdee Odesláno 13. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2020 Sakra, ty fotky se nejak zprehazely Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 13. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2020 Tuňák a glazovaná mrkev - pro mě ideální véča. Ale kdyby to někomu přišlo přehnaně zdravý, přidávám ještě fotku vejslužky od táty (teda asi čtvrtinu, zbytek už je na mrazáku): špek, panenka a kachní prso. Ať je to vyvážený Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hator Odesláno 14. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2020 před 17 hodinami, M.K. napsal: Tuňák a glazovaná mrkev - pro mě ideální véča. Ale kdyby to někomu přišlo přehnaně zdravý, přidávám ještě fotku vejslužky od táty (teda asi čtvrtinu, zbytek už je na mrazáku): špek, panenka a kachní prso. Ať je to vyvážený Moc pěkný, kachní prso jsem ještě neudil. Nebylo by bližší info ohledně délky naložení a poměru soli? Mám nachystáno na uzení tento víkend a ještě by se mi tam kousek určitě vyšel. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 14. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2020 Dnešní odpolední švestkový koláč s makovou náplní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 14. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2020 @Tom4recept, prosím, toho bych se užral Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 14. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2020 před 15 hodinami, hator napsal: Moc pěkný, kachní prso jsem ještě neudil. Nebylo by bližší info ohledně délky naložení a poměru soli? Mám nachystáno na uzení tento víkend a ještě by se mi tam kousek určitě vyšel. Díky Sorry, rád bych poradil, ale netuším a asi ani nezjistím. Dostal jsem to od táty a on taky není autorem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 15. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2020 V 12. 9. 2020 v 23:33, Roman I. napsal: Ja to kamarade jeste zalivam sadlem. Ses borec, ze jsi se do toho pustil s Weck sklenicemi, ja vzdycky trnu, aby se mi chytily. Tak po dvou zavařeních v troubě a vychladnutí s radostí konstatuju, že šroubovací víčka pěkně cvakla a i všechna Weck víčka drží. Ale jak píšeš, je to vždycky trochu adrenalim, když člověk sundává ty klamerky. Sádlo jsem tentokrát nepřidával, je to bůček s krkovicí a přišlo mi to tučné dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 15. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2020 Právě mi hlásila žena, že nám doma na dveře zaťukala sušička. Taaaak to do mě valte, tipy & triky pro začínajícího sušáka — ve čtvrtek jdu na věc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 15. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2020 Chilli con carne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 15. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2020 před 2 hodinami, Maxel napsal: Právě mi hlásila žena, že nám doma na dveře zaťukala sušička. Taaaak to do mě valte, tipy & triky pro začínajícího sušáka — ve čtvrtek jdu na věc! Tomův "americký" recept prověřený Bertem Sušená vepřová kotleta. Co nejméně prorostlá, odblanit. Zmrznout 3 hodiny, ať se s tím líp pracuje. Na nářezáku miniřízečky o tloušťce 3 mm. Nožem dokrájet na plátky cca 2x8 cm, zkrátka tak, aby z toho byla po usušení jednohubka. Naložit do směsi: 1 dcl sojovka, 1 dcl worcester,20 gr chilli, 15 gr čerstvě mletého čtyřbarevného pepře, 2 lžíce medu. Promíchat, narvat do sáčku, zbavit vzduchu, pro jistotu zatížit, vložit do nádoby. Druhý den sušit 30 min na 70C, 6 hod na 60C. Nechat odležet. Sežrat. Mňam. Poznámka 1 - teploty a časy jsou psané na oprabdovou sušičku masa, nikoli na ten kruhovej bazmek na ovoce. Tam by asi bylo potřeba obého přidat. Poznámka 2 - pokud si nějakej rejpal všimne, že sem postuji vepřovou kotletu, ...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 15. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2020 A tady máš můj druhý recept: Na kilo masa: Teriyaki 80 ml Worcester 2 lžíce Jablečný ocet 80 ml Uzená paprika 1 lžíce Granulovaný česnek 1 lžíce Třtinový cukr 1 lžíce Cayenský pepř 1 lžička Sůl 1 lžíce Pepř 1 lžíce lze přidat Liquid Smoke 1/2 lžičky, nezkoušel jsem. Mňamka, méně pálí než to, co jsem postoval dříve. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sorondo Odesláno 15. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2020 před 15 minutami, Bert napsal: Poznámka 1 - teploty a časy jsou psané na oprabdovou sušičku masa, nikoli na ten kruhovej bazmek na ovoce. Tam by asi bylo potřeba obého přidat. A dělal to někdo na té sušičce na ovoce? Pokud ano, jak nato. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 15. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2020 Před hodinou, Bert napsal: Tomův "americký" recept Poznámka 2 - pokud si nějakej rejpal všimne Co teda já si pamatuju tak v receptu bylo psaný hovězí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 15. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2020 .... ale rabínovi to co? .... NEPOVÍME ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 15. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2020 před 17 hodinami, Moty napsal: @Tom4recept, prosím, toho bych se užral Dělal jsem podle tohoto receptu (už poněkolikáté), poměry a postupy v receptu jsou správně. Doporučuju do náplně místo marmelády dát švestkový povidla. A důležité, nechat pořádně vychladit, jinak se to špatně krájí, nejlépe přes noc v lednici. Nebo se netrápit, upéct to hned ráno a vychladit do odpoledne. Právě dojídám poslední kousek (kus zabavila žena s sebou do práce a to už je co říct), je fakt výborný. Snese to i dvě vrstvy švestek nahoru bych řekl, ale nemám vyzkoušeno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se