Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Právě mi hlásila žena, že nám doma na dveře zaťukala sušička.
Taaaak to do mě valte, tipy & triky pro začínajícího sušáka — ve čtvrtek jdu na věc!
Moje začátečnické postřehy: marináda dle chuti, důležitější je podle mě "správné" maso. Zkoušel jsem hovězí kýtu, svíčkovou, entercote. Nejvíc mi chutná entercote, ale musí být libové, jemně mramorované maso je ideál, tuk musí jinak pryč. 50 stupňů a 6-9 hodin podle toho jak se maso povedlo nakrájet. Po 6. hodinách co 30 minut kouknout, osahat, sundat, nebo nechat déle.
A dělal to někdo na té sušičce na ovoce? Pokud ano, jak nato.
Jasně funguje to úplně normálně. Viz. Výše.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 minutami, Maxel napsal:

Jinak u mě už se suší naplno.

Díky[mention=13450]mAra_[/mention] za tipy — šel jsem do první marinády, a maso je falešná svíce.

 

 

Pak dej vědět jak to dopadlo. Mě zajímá časově v návaznosti na tloušťku masa. Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Povedly se mi strašně dobrý povidla. 

To se musí počkat, až se těm švestkám začnou svraštět prdelky, podle toho se pozná že už jsou tak akorát, pak se setřepou a posbírají, každá se rozloupne, vyhodí pecka a uvaří povidla.

20200917_205126_copy_1326x1848.thumb.jpg.75080a1b54ce48995772dc938b211dbc.jpg

20200917_205228_copy_1326x1754.thumb.jpg.2bd2d74cc430610ae0b41cddd54b73a0.jpg

20200918_164555_copy_1326x1157.thumb.jpg.803fcdf84182fbba2cd94139e5ceffb6.jpg

No a ty co zbydou se namačkají do kvasu ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hotofson.

 

Maso: cca kilo falešný svíce

Příprava: po 3h zmražení krájeno na 3-4mm plátky

Marináda: sojovka, teriyaki, sušený česnek, chilli, rýžový ocet, zázvor, bílý pepř

Doba sušení: 30min/70st, 8h/50st, 1h/60st

 

Výsledek:

struktura 9/10

chuť 7/10, přehnal jsem to s chilli a pepřem

vizuál 9.5/10

 

Z kilo masa zbylo cca 400g jerky.

Co sem nesežral hned po dokončení, a neztrestam než pudu spát, sem zavakuoval.

 

Zejtra repete, zkusim jednodušší marináru.

Jinak na první pokus celkem spoko.

 

669c91aec615cbf7ed8e2d071799060d.jpg

 

4f6fcf21991ea6be39dcf325a0c9ff82.jpg

 

0144200690a52dd6698bb3b67f244364.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My jsme to dělali kdysi, plátky tlustší a  jak píšeš toho koření stačí míň (obecně), aby tam bylo cítit to maso. Ale každý jiná chuť. Mě nesedělo moc česneku.

Jen k těm švestkám, první pokus, tak uvidím jestli to půjde pít 🙂

20200916_190856.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na dostihách u stánku minulou sobotu ale psali 29,- / 100gr :D

a nechtěla se mi stát ta fronta, ale dostal jsem se k tomu až dneska.

A na oběd jen polévku v rámci připravy ;)

 

A ano, je ;)

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...