Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Tak jak jsem ráno dostal úplně chuť na ten štrůdl tak jsem zjistil že nekoupím těsto. Tažený nemám rád, kynutý nemám chuť, tak jsem si spíchnul listový

20201028_185617_copy_1209x1209.thumb.jpg.44e3880c963c652b30660f96cab841fb.jpg

schválně, vyválel jsem, zabalil do toho máslo, rozválel = 1 vrstva másla, pak přeložil na třetiny, znova rozválel na placku, opět složil na třetiny. Pak lednice, pak rozválel na velký plát a složil tentokrát na dlouho na třetinu a tu nakrátko zase na třetiny. Opět lednice a zase poslední válení a skládání 2x. Kolik má těsto vrstev? :D

20201028_185649_copy_1209x1215.thumb.jpg.511ea0b86918439df7f2dd1d1d5c260c.jpg

pak pro jablka na zahradu, nejlépe padané pod stromem :)

20201028_185715_copy_1209x1209.thumb.jpg.ef39daeae978ddccd9b7be1ae2296813.jpg

a udělal jsem štrůdl, půlka bez rozinek, není to jen pro mě že ano . . . 

20201028_185737_copy_1209x1209.thumb.jpg.5a5fd150a07ca373719987349be29f09.jpg

a taky jsem spíchnul jablíčka v županu, plněné povidly, marmeládou, ořechy a rozinkami

20201028_185803_copy_1209x1252.thumb.jpg.385f9e37ce41e69380b3662c44c07c1d.jpg

po upečení utopit v řidším pudinku (6dcl mléka místo 5)

20201028_185837_copy_1209x1209.thumb.jpg.8832752b9a81f94b28decf1c1b284eea.jpg

a hotovo, samozřejmě nerozinková paní má místo župánku plátek štrůdlu bez rozinek :) a všichni happy 

20201028_185925_copy_1209x1228.thumb.jpg.48b65554b06832b0ee214f15e878398a.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎27‎.‎10‎.‎2020 v 20:26, Bobisky napsal:

Tak dnes dorazil "pickles kit" a naloženo kimči.

 

Taky se v nejbližší době chystám. Jak to kvasíš - rovnou do chladu, nebo "po česku" při pokoj. teplotě? Do pasty dáváš něco extra jako krevety, anebo nějaká slabší klasika (sójovka, rybí omáčka)..?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím jsem to udělal z čínského zelí, mrkev, jarní cibulka a do pasty jsem dal sójovku, chilli, papriku, sůl a zázvor. Jednu sklenici jsem dal po 24 hod do lednice a druhou tam dám dnes. Už jsem i ochutnal a budu si to dělat dál. Teď jsem objevil web https://www.zkvaseno.cz/kimcchi a až bude normální doba, tak si zkusím nakoupit chilli vločky, rybí omáčku atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Normálně je tam naper a Pardubice objížděj tak tři týdny obloukem :D

 

Abych jen neplkal, dneska cizrnová pomazánka se zeleninou ;)

 

20201030_181831_copy_1029x1333.jpg

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by šlo. Pce stejně nemam moc rád.

Teď koukam, že Punčochář rajčata taky nedává.
Taky to ale dělá z dančího, což miláňané asi nedělaj.
https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/az-do-morku-kosti-pripravte-si-ossobuco-podle-jana-puncochare.A200217_093454_dobra-chut_ape

Tak babo raď, sem z toho volakej zmetěnej — dát či nedat, toť otázka.
Asi dam. Si dvojku nejdřív.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 minutami, Maxel napsal:

Jasná páka. Teď zrovna študuju recepty na netu — ešče sem to nedělal.
Ale rajčata (protlak/drcený) tam perou vesměs všicí. Něco mi uniká?

No ja taky nevm proc to je v Pardubicich tabu a trapi me to.

Delal jsem podle tohodle receptu:

https://www.chefkoch.de/rezepte/3039711456645264/Ossobuco-a-la-Milanese.html

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...