Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Tak tos to odhadnul na to, na co já jsem přišel postupným experimentováním. Dávám cca 35 g/l. Já teda lák dělám tak, že dám svařit koření dle aktuálního záměru (od bylinek, přes kmínovou klasiku po kari šmrnc) do cca litru vody. Až mám "čaj" hotový, nasypu do toho sůl a nechám rozpustit. Zaleju studenou vodou do požadovaného poměru voda/sůl a dám ven vychladit. Až do vychlazeného dávám kuře (kvůli možnému pomnožování sviňuch).
Hrozně mě baví, že jde vyrobit halda chuťových profilů toho nálevu a maso má opravdu luxusní šmak.

Zkoušel to někdo třeba s provensalskyma bylinkami? Jaké množství asi?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Juraj11 napsal:


Zkoušel to někdo třeba s provensalskyma bylinkami? Jaké množství asi?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Dělal jsem to včera, dal jsem do láku celý pepř, česnek a rozmarýn a bylo to cítit v mase. Lák jsem chvíli nechal projít varem. Příště to udělám znova tak. Kuře je super šťavnaté. Možná přidám i chilli papričku....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak zásadně vepřové mleté maso cibule mrkev kedlubna sušené houby z vecerky (dva druhy) skleněné nudle vajíčko bot canh rybí omáčka pepř a rýžový papír zásadně natáčet v pivu pak pekne zhnednou. Ale bacha, je to tajný!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...