Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

před 40 minutami, filo-boxer napsal:

Fógl utopený ve slané vodě s čili papričkou, pepřem a medvědím česnekem. Běda vám, jestli jsem to dělal zbytečně.

Bylo to fajn, oproti klasickýmu ptákoj nasucho znatelnej rozdíl. Dal jsem 100g soli na 3 l nálevu, příště přitvrdím na 130. Drcenej kmín a chilli přiměřeně. Potíral jsem oliváčem lehce zamíchaným se sladkou paprikou pro barvu a vymáčklou půlkou citronu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 40 minutami, Moty napsal:

Ty sou jak z friťáku, v čem to smažíš?

hlubokej hrnec / pánev a v tom takovej hranatej sítocedník.

něco takovýdleho, akorát s jemnější sítí

_vyr_280365509140.jpg.0f8edbb4ea98449e3a5a71136ef34e50.jpg

jinak volej normálně slunečnice nebo řepka. zkrátka něco bez chuti a s vysokym smokepointem

Upraveno uživatelem JoyStick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bylo to fajn, oproti klasickýmu ptákoj nasucho znatelnej rozdíl. Dal jsem 100g soli na 3 l nálevu, příště přitvrdím na 130. Drcenej kmín a chilli přiměřeně. Potíral jsem oliváčem lehce zamíchaným se sladkou paprikou pro barvu a vymáčklou půlkou citronu.

Zrovna vařím nálev,dal jsem asi 120,tak uvidíme


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 minutami, Maxel napsal:

Mlíko řikáš? Jakej je rozdíl voproti vodě?
Do mlíka nakládam max. kapra na svátky, aby se zbavil rybiny.

Tak jak nakládáš drůbež třeba do jogurtu, mléčné enzymy udělají svoje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podmáslí taky dobrý. Myslím že je běžně v krámech dokonce.

Dneska dělám rendang, takže žádné foto nebude, to je nevyfotitelný. Jak jsem hodil do hrnce orestovat pastu z cibule, česneku, zázvoru a chilli plus koření tak jsem díky digestoři vypálil covid ze sliznic obyvatelů v kilometrovém okruhu 😂😂

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se taky svezl na vlně utopenýho kuřete. Já dal 200 g soli a 150 g cukru, bylinky, koření atd. na 3l a nechal to přes noc. K tomu brkaše s parmezánem a salátek. Máme tu od čtvrtka pár dětí na víc tak ideální oběd.
Zítra bude cmunda po kaplicku.

c82a6940eedf871b906404a6fc8eb969.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V podmáslí kuře (cí kousky) máčim, spolu s kořením, když dělam kentucky fried. Ale to mlíko prubnu. 

U nás neska vepřový žebra s maxeládou (maxelovo marinádou), br.kaše, máslová kukuřice se solí, šlupsy (šlupkové chipsy).

Jak děláte žebra?
Pečete v troubě celou dobu?
Předvaříte a dopejkáte?
Sous vide a torčka?
... ?

Já vyzkoušel všechno možný, a skončil u předvaření s kořením a bylinama, a prudké dopejkání pod grilem, spolu s potíráním marinádou.

D5D422B9-2EFB-4FBD-8D9D-BFE1904908B4.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...