Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

A jináč teda, sem sednul ke complu a koukám shodou náhod do albumů, tak sem nasypu pár fotek za poslední měsíce, kdy sem byl MIA.

Jedny bagety
IMG_2738.thumb.jpeg.f7df6c46426f56a6735923ce6ac33ed7.jpeg

Druhý bagety
IMG_2722.thumb.jpeg.cb05e5b6d9012f755f66a79e9f0b3238.jpeg

Brioche buns na burgery
IMG_2740.thumb.jpeg.734b1096d02f6d9f0be48d8f204136c1.jpeg

Vobligátní nedělní vomeleta
IMG_3532.thumb.jpeg.c6b427270ed4467a609e924f81924c0c.jpeg

Vobligátní nedělní véča
IMG_2984.thumb.jpeg.e3de8d7e846bbf45cd9b3ceb59bcfcb7.jpeg

Klasika jak vod babičky
IMG_0606.thumb.jpeg.2d79f21525d679ca862e23ddaaab8cc6.jpeg

K tomu nějaká ta sladká prasárna - čoko pala, se francouzskou top quality čoko matlanicí
IMG_1330.thumb.jpeg.dd876c52d44662908da8c912281b0148.jpeg

Tajdle rychlofka 95A14A1D-3336-42D1-B88C-C868E0213D62.thumb.jpeg.47f60037f6c467b3b4fc6cab25548504.jpegIMG_1367.thumb.jpeg.7dda9b4be04b1a3a9cd8ad811724bf8a.jpeg

Tajdle druhá rychlofka (geniální věc - tortila placka, vejce jakože omeleta, říznout placku do vajec, votočit, nasypat sejry, slaniny a jiný dobroty, přeložit, dosmažit a pro klid dušičky tam fláknout nějakou zeléninu)
IMG_0948.thumb.jpeg.83898c0aa9d2e8946175c62a727e1765.jpeg

A samozřejmě základ na Ramen
IMG_1365.thumb.jpeg.0f6b75a6e81fa3f105b95a3c9ccad6de.jpeg

Mno a nány. Nány já rád.
IMG_2739.jpeg

Upraveno uživatelem JoyStick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak tady zaznělo v týdnu v nějaké diskuzi, tak dnes fógl a úplně jsem se utrh a udělal nám oblohu 🤣 akorát teda jsem neměl steril kukuhrášek, ani řepu, tak jen co lednice vydala 😁

 

received_762011121397744.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tip na kuře, povedlo se a příště zkusím přidat do láku nějaký bylinky. Měl jsem malinko problém s kouřem, protože jsem kuře asi pořádně nevysušil a následně docela dost namastil. Z trouby se linul slušnej dým :-). Každopádně jsem našel domácí využití pro jednu z nových akvizic. 

20210201_172427.jpg

Upraveno uživatelem 14titi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, 14titi napsal:

Měl jsem malinko problém s kouřem..

 

Malinko řikáš..... tak moje kuře vystihuje obrázek, co postoval morbo pár stran zpět :D

Já to sušil dost poctivě, papírovejma extra turbo savejma ubrouskama a stejně se z toho děsně hulilo.. Trouba dostala taky echt zabrat. Ta kůže potřená olejem, to je vražedný kombo. Výsledek supr, ale za ten indiánskej sloh, kterej sem vypouštěl z oken mi to znova asi nestojí 😬

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, 14titi napsal:

Díky za tip na kuře, povedlo se a příště zkusím přidat do láku nějaký bylinky. Měl jsem malinko problém s kouřem, protože jsem kuře asi pořádně nevysušil a následně docela dost namastil. Z trouby se linul slušnej dým :-). Každopádně jsem našel domácí využití pro jednu z nových akvizic. 

 

 

před 43 minutami, busdriver napsal:

Malinko řikáš..... tak moje kuře vystihuje obrázek, co postoval morbo pár stran zpět :D

Já to sušil dost poctivě, papírovejma extra turbo savejma ubrouskama a stejně se z toho děsně hulilo.. Trouba dostala taky echt zabrat. Ta kůže potřená olejem, to je vražedný kombo. Výsledek supr, ale za ten indiánskej sloh, kterej sem vypouštěl z oken mi to znova asi nestojí 😬

A kde, vy umělci, v tom Maxelově receptu čtete, že to studený kuře máte máchat ve voleji, než ho strčíte do trouba?

--------------------

Nejdřív je potřeba si připravit lák, solnej roztok.
Do hrnce tolik vody, aby bylo kuře celé ponořené.
Přidat sůl. Hodně soli. 30-40g na litr. Používam růžovej himaláj.
Převařit. A poté nechat vše zchladit.
Vložit kuře do studeného láku a nechat macerovat do druhého dne v lednici.
Druhý den kuře vyndat, opláchnout a důkladně osušit.
Znovu nasolit, už jen zlehka, vč. vnitřku.
Položit na mřížku a nechat cca hoďku odpočívat.
Rozfedrovat troubu na 220st, horkovzduch + spodní i horní rošt.
Vložit kuře na mřížce v pekáči. Nepodlévat!
Celkem pečení zabere hodinu až hodinu dvacet.
Během toho 2x otočit a přitom potřít obyč rostlinnym olejem — na barvu a hlavně křupavou kůži.
Voala.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 minutami, Zmizík napsal:

 

A kde, vy umělci, v tom Maxelově receptu čtete, že to studený kuře máte máchat ve voleji, než ho strčíte do trouba?

--------------------

 

Tady Tě zklamu, ale já potíral asi po 15 minutách, až se kuře zatáhlo? Pak ještě celkem 2x. Tak nějak to Maxel popisoval. Ostatním se podařilo bez indiánského slohu? 😄

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...