Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Very najs, bojs! 👍
  
U nás byl v plánu gril venku, ale porát je celkem kosa a děcka zdrhly dovnitř. 
Taxem to pojal takovym bufetovym stylem. 
Sous vide picanha. Vykoštěný stehna v medovo-horčicové. Bavorské klobásky.
Salát z pečených paprik. Caprese. A to kolem. 

738AD7D8-C124-475F-AF0F-5C8115E2304D.jpeg

F20AE39C-CBE3-4407-B779-CECB7DBA3F94.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dostal sem domácí kuře, 2 kg cca, plán byl jasnej, bude se koupat.... Moja, že ho teda ještě dočistí a já nálev...

M:Tak to teda mám hotový...

J:Hmm, super, ale mělo zůstat v celku

M: Tos neřekl...

Nálev 35g/ litr vody... Ponořeno v pátek v osum večer, dneska v 11 vytáhnuto... Hodinu na 220, mřížku nemám dal sem to na rošt a pod to plech... Začudil sem celou kuchyň, fógl nebyl v troubě pomalu vidět...

Ale super, šťavnatý, slaný akorát a děcka myslely, že sem koupil grilováný ve stánku :D

IMG_20210411_143010_copy_800x600.jpg

received_819591678979969_copy_800x425.jpeg

received_216348230265257~2_copy_800x425.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jistě, akorát váhy jsou trošku divné, je to přepočteno z US mír, ale je to správně :)

Těsto je kynuté, takže to zabere nějaký čas na kynutí, není to buchta na plech :D 

550 gr hladká mouka 
100 gr cukr krupice
2 vejce
90 gr máslo, rozpuštěné a zchladlé na pokojovou teplotu
240 ml mléko
8 gr sušené droždí (nebo 1/2 kostky čerstvé)
1 lžička mletá skořice
vanilkový extrakt

náplň

90 gr máslo, rozpuštěné
3 zarovnané lžíce mleté skořice

220 gr hnědý cukr (ideálně krupice nebo mletý, ale jde to i z krystalového)

poleva

200 gr cream cheese (Philadelphia)
60 gr máslo
240 gr cukr moučka
vanilkový extrakt


1. těsto - do vlažného mléka kvasnice, trošku cukru a nechat 10 minut vzejít kvásek
do mísy k mléku přidat vejce, přilít máslo, vanilkový extrakt, krátce promíchat
přisypat mouku, cukr, skořici a vymíchat těsto, bude trošku lepkavé, ještě ho pak
na pomoučeném stole prohnětu rukama
- lehce potřu mísu olejem, do ní těsto, zakryju a nechám kynout hodinu, těsto se
minimálně zdvojnásobí, kyne v troubě zapnuté na 40 stupňů ;) 
- vykynuté těsto na pomoučeném stole lehce rukama vytvaruju do obdélníku, válečkem
rozválím, jde to lehce, výsledný obdélník je velký, asi tak 60x40cm

2. náplň - připravím během kynutí těsta, jednoduše smíchám cukr a skořici, máslo
nechám rozpustit a zase zchládnout na pokojovou teplotu
- máslem potřu těsto, komplet celý a rovnoměrně rozsypu cukr se skořicí

3. zamotám, nakrájím na 4cm široké šneky, naskládám s rozestupy na plech s pečícím papírem,
nemastit, to mastné na foto je máslo ze šneků 

20210411_184439_copy_756x1008.thumb.jpg.566393cf1ba9ce76bfc945654f0ef3ac.jpg

4. nechám ještě 20 minut kynout, šneci hezky nabudou, foto před pečením

20210411_184449_copy_756x1008.thumb.jpg.5d28dde4281f7fa4e6c2c72a5ff3660a.jpg

5. peču na 170 stupňů, zhruba 20 minut dozlatova

20210411_184458_copy_756x1008.thumb.jpg.9db59a27bccec677a533e8b56e35a8f2.jpg

6. poleva - na foto je poleva pouze z polovičního množství co je v receptu (selhalo zásobování a měl jsem málo moučkového cukru a sousedi všichni na kolech venku :) ) ale de facto to stačí, nicméně kdo byl v US a jedl je
tak ví, že tyhle šneci jsou prd sladký a proto se v té polevě mají koupat

polevu stvořím tak, že rozšlehám uvedené suroviny dohromady, máslo musí být úplně změklé a poleva se pak nechá při pokojové teplotě, natírám na ještě teplé, ale ne horké šneky


20210411_155719_copy_756x1008.thumb.jpg.6ccb0c1aba6893677441a3d57ecb2888.jpg

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Very najs, bojs!
  
U nás byl v plánu gril venku, ale porát je celkem kosa a děcka zdrhly dovnitř. 
Taxem to pojal takovym bufetovym stylem. 
Sous vide picanha. Vykoštěný stehna v medovo-horčicové. Bavorské klobásky.
Salát z pečených paprik. Caprese. A to kolem. 
738AD7D8-C124-475F-AF0F-5C8115E2304D.thumb.jpeg.58a23c68aa4e73b52126f388abdcf95a.jpeg
F20AE39C-CBE3-4407-B779-CECB7DBA3F94.thumb.jpeg.050228a045fc7e8f2b484bbb12ac41b6.jpeg
Trochu ses rehabilitoval.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 8. 4. 2021 v 12:01, Xenomorfus napsal:

...tak neni uplne kulinarstvi, ale sezral bych toho paletu...;-)

IMG_20210408_112017~2_resize_70.jpg

Tak si vyrob domácí. Někde jsem to viděl na YouTube když jsem o půlnoci hladovej klikal z jednoho videa o žrádle na druhý. Bylo to fakt jednoduchý a i ty oplatky se dají bez problému sehnat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Kotlick napsal:

Gravlax se povedl na jedničku

Díky za rady a recept.

 

 

Super, jestli do toho můžu kecat tak doporučím krájet zešikma na co nejtenčí plátky, jak ta ryba ztuhne tak to jde moc hezky :) 
grav.thumb.jpg.3df0c8151066011a473b2468126219d1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...