Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Tak hospodský se dělával tak, že se odřezky a nedokrojky cibule, paprik a rajčat dávaly do lednice, večer se z toho narychlo podusila na oleji směska a la "lečo". To jest základ hospodkého 30 let zpět kaťáku. V lednici vydrží pár dní i bez konzervace. Tady jdou varianty hospoda od hospody, někdo to vylepšil protlakem protože mu zbyl, zprasit se to dalo i kečupem, někdo sterilované okurky. Poměr byl vždy variabilní.

Pak se opeklo maso na nudličky, vepřové, normálně na oleji. 

Na opečené maso se dá šufánek (zápaďáci naběračka či sběračka) směsi a la lečo, naostří se to chilli, nechá zabublat a hurá na talíř. Rýže, bramboráky, hranolky, krokety, cokoliv si host přeje :)

 

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem nakonec udelal platky krkovice. Takovy pitomy vareni pro chlapy. Platek krkovice zprudka opect, rajcata z plechu z Lidlu (nejaka italska akce) cibuli do hneda, zelenou papriku a dusit....a pozor ten marmite. Pul lzicky a jidlo dostalo štich jako na cernem pivu. Mrtě chilli a kousek chleba. Okurky jsem nedaval. S pivkem Clockem z Potstejna prima vecere. 
A77DD653-D938-4146-ACE4-D69258473F59.thumb.jpeg.820972b5624587071f3d29832bc609bb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Akorát pozor, tohle je verze "mini", vybavená např. mísou o objemu 3,3 litru atd, od toho se odvíjí množství které zpracuje a množství které stříká ven třeba při šlehání ;)

 

2021-05-14 06.59.22.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je prostě bezvadnej vynález, ať si říká kdo chce co chce :)

20210516_173726_copy_768x969.jpg.d596ad3c154f64ab5d060b6b92bf4bfb.jpg

mimochodem vzal jsem na zkoušku v Makru kilovku italského másla a je skvělý, chutná jako máslo, doporučuju.

A když už sem cpu řízek tak dneska byly tzv. "židovské řízky" (boss to bude brát s rezervou ;) ), pro inspiraci kdo by pořád jedl kuřecí či vepřové . . .

20210516_173809_copy_768x969.jpg.e9be57f1986a9f1e7b899ec4e50be2b1.jpg

. . . to se vezme pěkně odleželá prorostlá roštěnka, nakrájí se na centimetrové plátky. Rozmačká se česnek, na prkýnku se nožem rozetře se solí, tím se potřou plátky masa, lehce! naklepou, lehce opepří a naskládané na sobě se nechají od rána nebo přes noc rozležet.

Potom se obalí klasicky v trojobalu a usmaží na oleji dozlatova. Nejlepší jsou když se k nim přidá tatarka a nakládané beraní rohy. :)

Ano, to kovový je lis na česnek, mám ho už léta, bezvadně se čistí, na to že to je designová blbůstka tak proti klasickému s dírkama je mytí 100 a 1 ;) výrobce na obrázku kdo bude shánět dárek "pro ženu" do kuchyně :)

1227711545_Screenshot_20210516-174729_SamsungInternet.thumb.jpg.c00ece15cc088475a84c053b00123b84.jpg

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, bohus76 napsal:

Tak to už je vyšší level,gratuluju.To bychom dělali půl dne😁.Jak vypadá na řezu?

Takto..je hutnejsi psenicno-razno-zemiakovy, chutovo dobry..ale je to loteria, raz mam chlebove placky, raz je to uzasne..asi to zavisi od faz mesiaca alebo ja fakt neviem😀

20210517_065532.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...