Tom4 Odesláno 23. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2021 @Maxel podle fotky neupečených bych řekl řídké těsto? Tomu by odpovídalo i nevyskočení při pečení. Těžko říct takhle z fotek, vinil bych bílky nebo postup jejich zpracování. Nicméně - tohle jsi zkoušel jestli ti jde? Normální pusinky, teda tyhle jsem líznul čokoládou (to se dělá tak že dáš pruh čokolády na bok cukrářského pytlíku, pak hmotu a jak to stříkáš na plech tak lezou mramorovaný). Vlastně rozdíl od makronek je ten že v nich nejsou mandle a samozřejmě nenechávají se schnout tak nemají lesklý povrch a naskočený límeček. Nicméně úkol je stejný, uvnitř nesmí být ani matlavé, nesmí se rozdrobit atd., ale na practice ideální. Když jich uděláš moc, v zavřené krabičce při pokojové teplotě vydrží do sežrání. Bílky, cukr, žádný sraní, žádný náplně, pokusy jsou levnější a rychlejší. Když se povedou tak to jen zopakuješ s přidáním mandlí, jinej tvar a zaschlej povrch a tadadá -> makronka je na světě Jak vyšlehat bílky s cukrem, jaký cukr, od začátku, postupně, naráz, rychle, pomalu . . . na netu mraky rad, orientuj se zhruba jako bys pekl dort Pavlova. Pak level makronky, ty madle fakt extra prosít a myslím že tam máš mandle namletý i se slupkama? Měly by být blanšírované, bez slupek. A do ušlehaných bílků vmíchat jen lehce, teda spíš ani nemíchat, jen jakoby lehce přeložit. Mimochodem další variaci můžeš otestovat pařížské rohlíčky, je to némlich to samý (skoro, šlehá se to na teplo ve vodní lázni), jdou do toho mleté prosáté lískové oříšky, tvar oblouček, pečení bez sušení, ale i tak naskočí dole límeček, protože než nastříkáš tři plechy tak to stihne trošku zaschnout a pak skáčou nahoru potvory. Někde mám foto od Vánoc, yes, našel: tady už jsou upečené rohlíčky s krémem nahoře, zbývá potáhnout čokoládou Variací je mraky, zkusil bych z toho něco co se ti líbí (pusinky, Pavlova, rohlíčky) jako předstupeň makronek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 23. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2021 před 46 minutami, atim napsal: Tvl super Naprostej TOP by byly spizy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 23. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2021 (upraveno) @Tom4 Máš recht. Blbá konzistence. Měl sem si nejdřív sníh smíchat s mandlovou moukou, a pak teprv dělit na jednotlivé druhy; udělal jsem to právě naopak. Jahodový nevyšly vůbec, ty sem rovnou z plechu poslal do Austrálie. Jinak mouku sem bral na Rohlíku, Allnature, nepíšou ale jestli byla se šlupkama. Příště si namelu vlastní. Dík za tip na další cukrařinu. Dam si pár dní voraz, a zkusim... druhej pokus dam makroncům, pak uvidíme Upraveno 23. května 2021 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 24. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2021 Makronky bych taky řek řídký těsto, ale dělal sem je všehovšudy 2x, takže vim hovno Já si tak nějak udělal udírnu z jedný místnosti, bo blbej větrák. Zas sem dělal chlebíčky, tentokrát sem tak zkušebně zmuchlal pečící papír a udělal tomu v pekáči takový hnízdečko a vylezlo to docela pěkně do vejšky. Z kila mouky taková menší mistička A z teho 2 takový bochníčky. Pak taky nějaký to maso různě namarinovaný. Drumsticks nasucho a kuřecí ploutve v ostrý se sirachou a medem. Paradoxně ostřejší jsou ty palice No a klasicky těstoviny bo bez těch neumim žít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 24. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2021 (upraveno) před 19 hodinami, Maxel napsal: Jo. To by mě asi vodvezli. . . . . . Sranda stranou. Todle je vážný téma. Sem z toho dost nasranej. Zkušenější... co se(m) posralo? U nás makronky umí každý pískle. Romanova dcerka gymnazistka v kvartě , tak co vyšiluješ? edit: ona teda nepeče. Jen se nudila a napadlo ji, že by zkusila makronky. Když jsem pochyboval, jestli nechce zkusit něco jednoduššího, že vyhodit suroviny za tři kila je zrochu nerozum, tak se na mě podívala s velkým despektem Upraveno 24. května 2021 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 24. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2021 před 2 hodinami, JoyStick napsal: 857 kB · 0 stáhnutí Pak taky nějaký to maso různě namarinovaný. Drumsticks nasucho a kuřecí ploutve v ostrý se sirachou a medem. Paradoxně ostřejší jsou ty palice To vypadá skvěle. Recept pls. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2021 Před hodinou, Roman I. napsal: U nás makronky umí každý pískle. Romanova dcerka gymnazistka v kvartě , tak co vyšiluješ? edit: ona teda nepeče. Jen se nudila a napadlo ji, že by zkusila makronky. Když jsem pochyboval, jestli nechce zkusit něco jednoduššího, že vyhodit suroviny za tři kila je zrochu nerozum, tak se na mě podívala s velkým despektem Neser Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 25. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2021 V 23. 5. 2021 v 19:23, atim napsal: Tak vám do té vysoké kulinařiny hodím vidle a to doslova, kamarádi sekali trávu na zahradě a pekli buřty, já k snídani KSV - knedliky s vejci, to jsem měl asi naposled za Husáka, no dalo se to... No konečně haute cuisine! My jim to tu rozbijem, piškotům! Já jsem vejce taky "přetáh", ale vylepšuju to domácím kvašeným zelím s brusinkama... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atim Odesláno 25. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2021 Tak díky za podporu, je vidět že KSV mohou být vyšší kulinařina, Ty brusinky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 26. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2021 KSV jak píšeš je moje dětský jídlo, dycky sem je dělal do zlato-křupava a až pak vejce a k tomu mlíko, jej to se mi zastesklo, dělám dneska svíčkovou tak snad zbydou knedle, a hned si je udělám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 26. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2021 KSV miluju a nasi kluci uz taky . Knedlu pekne vopect a pak dat vajca rozslehany s trochou mlika. K tomu pekne kyselej vokurek a parada. Pak mam jeste "prasackou" variantu KSV a sice, ze si na to kydnu majonezu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 Dnesni obed bude velka parada. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 Začínám Tě podezřívat, že máš doma profi gastro provoz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 Tečou mi sliny! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 Povedlo se, ale naservirovat jsem to mohl lip. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 Jaja, tak vysoká kulinářská taky dneska Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 Tak to bych taky něco měl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 27. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2021 @krutor neskutečnej nášleh! @Tom4 mě s tou Mcustou dráždíš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 28. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2021 (upraveno) Maxel: Asi se mrknu na japaneseknife, jestli není něco nového :))) Foťák to nedokáže ani pořádně vykreslit... Upraveno 28. května 2021 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 28. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2021 Výhoda HO, da se delat svíčková s karlovarskym i v týdnu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se