Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Dobrej plán!
U nás se jednou za uherák taky obědvalo přesně v pravé poledne. 
Chapadla s maldonskou solí, pečené grenaille, little gem salát s rukolou a zálivkou (olej, limeta, balsamiko, sůl, chilli), lanýžová aioli. 
5DB43698-E0F1-417A-B029-BB7130CC8BF2.thumb.jpeg.54643e671373197ee3dea851d29a7901.jpeg
966B84F8-017C-4938-8C3F-CDA6A25E457A.thumb.jpeg.5c37e4563dd21adec37c8f0ca2ef6197.jpeg

kvituju… koupil jsem na mistnim rybim trhu 1,5 kg chobu, tak zitra asi bude taky neco obdobnyho…

jinak o vikendu jsme meli totok:
977cf84284f84f790d111a979b6988f1.jpg

teleci-jehneci “pod pekou” se zeleninkou - pece se to vse dohromady pod zeleznou poklici ve zhavem popelu cca 3,5 hod (pri tomto mnozstvi - pry porce pro 10 osob, realne tak pro 15 a vice)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Angreštový džem s ginem a růžovým pepřem

Pytlovina, ale super. Najdi nějaký angrešt, rozhňahněj ho, povař 5 min., sbírej pěnu, prožeň tyčákem. Vem si gelfix nebo lépe jablečný pektin (hisperské potrvainy ho maj), smis s trochou cukru a prdni do angreštu a vař 5 min. , najdi v baru gin a mezi kořením růžový pepř. Pepř rozdrť na hrubo, gin zkus nevychlastat.  Vař angrešt s pepřem, s ginem počkej na finále.  Vsyp cukr asi poměr 2/3 ovoce a 1/3 cukru. Ve finále gin podle chuti.

Ohřej si sklenici, aby neprdla, poctivě vysuš a předmísti džem. Ginem ještě vytři pro sichr závit na víčku.  Pevně utáhni a na 10 minut otoč víčkem dolů. Není co moc fotit

Je to moje marmeláda, se kterou sklízím fakt úspěchy. Na krekry je třeba moc dobrá

 

IMG_3843.thumb.jpeg.e2863d51a47f22eef6bbfdd4c18a4e5e.jpeg

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...