Maxel Odesláno 20. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2021 (upraveno) Na mě todle bafnout ve vodě, se nejdřív po… a pak zdrham. Sežrat jo, ale koupit tak max. na pultu v Makru Jinak dneska sem v Globusu slovil epesní pádlo z vysokého roštěnce. Jako toping pepřovka s koňakem. Ani sem k tomu nedělal žádnou přílohu, i tak sem to skoro nemohl sežrat; ale sežral. Upraveno 20. srpna 2021 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 22. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2021 Rodinná rada byla neúprosná — leje, zima, po včerejší tůře sme KO… pizzu ne-e, chcem nějakou klasiku. Takže je mi líto, ale tentokrát challenge budu muset vypustit; pokud se mi tedy nepodaří to ještě vymyslet na večeři. Anyway. Uzený bok, červené zelí s brusinkami a piniovými ořech, bramborový knedlík (můj první, ehm). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 22. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2021 Je to přes 35 let co jsem to měl naposled. Úplně mě vovanulo dětství Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 22. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2021 V 20. 8. 2021 v 20:24, Maxel napsal: Na mě todle bafnout ve vodě, se nejdřív po… a pak zdrham. Sežrat jo, ale koupit tak max. na pultu v Makru Jinak dneska sem v Globusu slovil epesní pádlo z vysokého roštěnce. Jako toping pepřovka s koňakem. Ani sem k tomu nedělal žádnou přílohu, i tak sem to skoro nemohl sežrat; ale sežral. Maxeli nahoď nějaký dobrý recept na tu pepřovou omáčku,rád bych ji trošku hustší,jakou smetanu použít,zredukovat vařením ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 22. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2021 Sakra, tady to vypadá, že jsou tu sakra zdatní kuchaři! Přispívám svou troškou, s variací dvou smetanových omáček : Ravioly plněné uzeným lososem, smetanová koprová omáčka, restované lišky, citronová šťáva. Pečená panenka, dýňové pyré, nakládaná & glazovaná šalotka, restovaný pórek, a petrželo-mátová omáčka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jschmid Odesláno 22. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2021 Vikend u konce a pizzy nikde Testo vlastni, za chvili jde do pece/grilu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exell Odesláno 22. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2021 1 hour ago, Ajaj said: Je to přes 35 let co jsem to měl naposled. Úplně mě vovanulo dětství Je to šmakoun? Na tuto jídelnovou specialitku se mi už podařilo zapomenout. A díky za nalákání na Kindla, už se na něj o víkendu těším Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 22. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2021 Co to je šmakoun? Tohle je/byla pýchavka (alias vatovec). kindl byl znouzecnost. Ja jsem na Weizen co ale došel. Ale před pár týdny jsem měl návštěvu z Čech, tak jsem je chtěl “poctít” něčím místním a něco ještě zbylo. Ale co se týče ležáku, není nad dobře natočenou Plzeň Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 22. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2021 před 3 hodinami, bohus76 napsal: Maxeli nahoď nějaký dobrý recept na tu pepřovou omáčku,rád bych ji trošku hustší,jakou smetanu použít,zredukovat vařením ? No problemo. Hír. Ingredience: šalotka, máslo, koňak, nakládaný pepř, 33% smetana. V rendlíku roztopit máslo a na něj šalotku najemno, až superjemno. Chvilku pomalu restovat. Podlít cca půldeci koňakem. Nechat bublat pár minut, aby se odvařily volty. Nakládaný pepř (bez láku), množství podle chuti. Stáhnout fofr, přiklopit a ~10min nechat. Zalít cca deci smetany. Zvýšit fojr a zredukovat na polovinu. Pokud půjde vše dobře, šalotka se prakticky rozvaří a není nutné zahušťovat. Voala. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 22. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2021 Jen se zeptám,je ten nakládaný pepř lepší jak třeba barevný z pytlíku? Mě hlavně štvala ta tekutost omáčky ( z 14% smetany). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 22. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2021 Nakládaný nebude tak drsný, jako čerstvý; hlavně potom na skus na talíři. Jinak ta majda hore byla hustá dost, skoro až moc. Rozhodně nebyla řídká. Chce to s tekutinami raději méně, a případně dolévat, než naopak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 22. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2021 Ja delal prazmu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exell Odesláno 23. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2021 (upraveno) 15 hours ago, Ajaj said: Co to je šmakoun? Tohle je/byla pýchavka (alias vatovec). kindl byl znouzecnost. Ja jsem na Weizen co ale došel. Ale před pár týdny jsem měl návštěvu z Čech, tak jsem je chtěl “poctít” něčím místním a něco ještě zbylo. Ale co se týče ležáku, není nad dobře natočenou Plzeň Doporučuji pogooglit, pro přehled, čím nás také 15 let zpět ve školách krmili. Já se do Berlína docela často vracím a z opravdu místní nabídky mi připadá nejpitelnější a vlastně mi i chutná. Bavorské pšeničáky jsou výborné, pravda. K té pýchavce - vůbec by mě to nenapadlo, poslední pýchavku této velikosti jsem spatřil, když mi byly asi 3 roky, vzpomínku na to mám jen fotografickou . Tehdy vyrostla u sousedů na předzahrádce a od té doby pýchavkopusto. Upraveno 23. srpna 2021 uživatelem exell Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 23. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2021 před 12 hodinami, bohus76 napsal: Jen se zeptám,je ten nakládaný pepř lepší jak třeba barevný z pytlíku? Mě hlavně štvala ta tekutost omáčky ( z 14% smetany). Pepřová omáčka ze sušených kuliček pepře udělat nelze. Tedy lze, ale je to diametrálně odlišný produkt a troufám si odhadnout že by to nebylo chutné. Jako vůbec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 23. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2021 Vy mě teda serete Tož jaký nakládaný pepř ( obrázek, výrobce) . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 23. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2021 Třeba tendle — ale je to celkem buřt, čapni první, co potkáš na regálu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robero79 Odesláno 23. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2021 koukam, ze kazdy k peprovce pristupuje malinko jinak. Nakladany pepr proto, ze ve vyslednem produktu musi byt pepr mekky = pozivatelny. Suseny uz nikdy nezmekne. Znacka je uplne jedno, vsechny co jsem tu kdy koupil, chutnaly ve vysledku stejne.Moje verze:pepr proplachnout od laku, vyklepat vodu, hodit na rozpalenou suchou panev, prazit dokud pepr nezacne praskat a poskakovat, pak zalit bilym vinem (pozor, na kvalite zalezi - poznate az na konci) a varit na mirny stupen dokud pepr nezacne meknout, pokud se vino vyvari, malinko ho pridam. V polovine vareni prileju trochu silneho hov.vyvaru, nebo pokud mate, pak lzici demi glace (ale zkousel jsem to i s troskou toho gel. masoxu a taky to uslo), velkej panak dobreho konaku (+1 sobe jako odmenu, ze se s tim varim ). Dal uz jen varim dokud lehce kulicku nerozmacknu mezi prsty a redukuju tekutinu. Na zaver pridam 34% smetanu (max stejne mnozstvi jako toho redukovaneho vina, spis min), stahnu z plotny a nahazim tam par platku ztuhleho masla a micham dokud omacka nezhoustne. Na zaver pridam jeste maly naprstek konaku. Dosolit podle chuti. Hotovo, zahustovat se dale nemusi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 23. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2021 To zní dobre! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 23. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2021 (upraveno) Nejsem žádný pepřovka-expert, takže drobné odlišnosti od mých tvrzení mohou samozřejmě nastat Ale zkusil jsem zatim tři různé značky nakládaného pepře, bez vlivu na výsledný produkt. Každopádně recept vypadá pěkně, příště zkusim. Díky. Upraveno 23. srpna 2021 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 23. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2021 Dnes nasladko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se