Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

V 28. 11. 2021 v 17:45, semi001 napsal:

Vím, ze už jsi to někde dával, ale prosím o recept, jestli mas po ruce :)

Promiň za opožděnou odpověď, nevšiml jsem si dotazu. 
Ingrience viz. loňské foto. Letos jsem jen vyměnil Ramu za std. 33% smetanu. 
  
Nejdřív si udělam nealko-základ. Do většího hrnce naleju smetanu, přidam obě salka, kokosové mléko, dva sáčky (volitelně vanilkového) cukru a vyškrábnu jeden vanilkový lusk. Všechno zahřeju, ale nevařim; jen aby se vše dobře promíchalo. Bude to sladký jako prdel. Abych dosáhl požadovaného objemu a zároveň zredukoval sladkost, postupně přilévám plnotučné mléko — odhadem tak 0.5-0.6l. Ale je to prostě podle chuti každého píče. 
Nakonec přidám rum. Opět, podle toho, jak silný/slabý to chceš mít. 
Já bych tam poslal obě flašky, ale je to hlavně pro drahou a ta raději soft-drink. Takže na cca 2.5l základu tam šlo 0.5l tuzemáku. 
Před přelitím do flašek to ještě vždycky proženu přes robota, aby se pořádně promíchalo. Ale asi to nejni nutný a z hrnce to může jít rovnou. 
Voala. 
 

CE5BA8C9-622B-40C6-B8E4-943EF0190130.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upřímně nezkoušel. Todle sem chuťově vyladil za nějakou dobu, a žena je konzerva. Takže jedu prověřené :) Jediný snad co, tak sem zkoušel jiný volty — whiskey a rum, ale nakonec skončil zpět u tuzemáku. Sedí tam nejlíp. 

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, Bert napsal:

No, zrovna u toho borca mi to jedno je, ale když voni to furt chcou slavit ....

Ty tento týden oslavuješ vítězství jinýho frajera, ne? Co jsou tradiční jídla? Díval jsem se, že se uvádí smažený na oleji (hlavně bramborový placky) a některé rodiny dělají koblihy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, Maxel napsal:

Upřímně nezkoušel. Todle sem chuťově vyladil za nějakou dobu, a žena je konzerva. Takže jedu prověřené :) Jediný snad co, tak sem zkoušel jiný volty — whiskey a rum, ale nakonec skončil zpět u tuzemáku. Sedí tam nejlíp. 

diky, cez vikend budeme varit asi viacery:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Tom4 napsal:

Pro pizzažrouty něco jako svatý grál :D

 

Ja jsem v Americe stravil celkem v souctu pouze jednotky dni, takze o jejich kulinarine toho moc nevim, a o rozdilech v regionech (statech) uz vubec ne. Ale jeden "zasadni" obecny nazor na to mam. Oni imho vsechno dobry / originalni dovezeny z Evropy zkazili, nikoliv vylepsili :D

Kafe, pivo, pizza, testoviny ... proste vsechno 😎

 

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, honza71 napsal:

Ja jsem v Americe stravil celkem v souctu pouze jednotky dni, takze o jejich kulinarine toho moc nevim, a o rozdilech v regionech (statech) uz vubec ne. Ale jeden "zasadni" obecny nazor na to mam. Oni imho vsechno dobry / originalni dovezeny z Evropy zkazili, nikoliv vylepsili :D

Kafe, pivo, pizza, testoviny ... proste vsechno 😎

 

Mi se libi jak vse svadime na americany, delame si z nich prdel. Pritom pizzu hawai jsem videl fakt jen tady a pak tu mame jeste odpornosti jako testoviny s makem 😄

A oblibene jidlo skolnich druzin, buchticky s kremem. Vzdyt to je hnus a vyzivova hodnota je uz lepsi ten fast food. Ja teda sladka jidla (jako hlavni) obecne nerad. 

Jo to prosim neni zadny utok. Jsem nad tim onehdy uvazoval. Vim, ze se rika chlebicek jako jidlo co vymysleli cesi, me napadlo pravo jeste tohle. Jo a pak rajskou z kecupu a rizek s broskvi, kdyz se bavim a nechutnostech :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Maxel napsal:

Promiň za opožděnou odpověď, nevšiml jsem si dotazu. 
Ingrience viz. loňské foto. Letos jsem jen vyměnil Ramu za std. 33% smetanu. 
  
Nejdřív si udělam nealko-základ. Do většího hrnce naleju smetanu, přidam obě salka, kokosové mléko, dva sáčky (volitelně vanilkového) cukru a vyškrábnu jeden vanilkový lusk. Všechno zahřeju, ale nevařim; jen aby se vše dobře promíchalo. Bude to sladký jako prdel. Abych dosáhl požadovaného objemu a zároveň zredukoval sladkost, postupně přilévám plnotučné mléko — odhadem tak 0.5-0.6l. Ale je to prostě podle chuti každého píče. 
Nakonec přidám rum. Opět, podle toho, jak silný/slabý to chceš mít. 
Já bych tam poslal obě flašky, ale je to hlavně pro drahou a ta raději soft-drink. Takže na cca 2.5l základu tam šlo 0.5l tuzemáku. 
Před přelitím do flašek to ještě vždycky proženu přes robota, aby se pořádně promíchalo. Ale asi to nejni nutný a z hrnce to může jít rovnou. 
Voala. 
 

CE5BA8C9-622B-40C6-B8E4-943EF0190130.jpeg

Přemejšlim že ty hektolitry domácího vaječňáku letos naředim tady tou dobrotou. Nevim jestli se mi chce crcat s těma nevděčnejma vejcema :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...