Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Po delší době,

   marinovaná srnčí plec co se odmítala dopéct (cíl: uvnitř 80°C á 10min), houbové rizoto, pošírované ovoce, a ostružinová omáčka

& Toxický štrůdl 😁(Moc barviva do pistáciového tvaroh.krému) pošírované ovoce, a ostružinový karamel ze zreduk. omáčky...

 

1652676562235_compress27.jpg

1652676562244_compress0.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jo, bouřka a jitrnice - akorát to drahá místo ve střívkách dovezla napytlíkované, tak jsem se snažil vymyslet jak ten estetický nedostatek v troubě napravit. Erteple k tomu pečené nasucho 45 minut/160 přepůlené+naříznuté+osolené ve slupce, zelí klasické zakysané. Zbytek už dokonal ten “nejlepší kuchař” = hlad :cheff:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čistě na grilu sem bůček nikdy nedělal. Ale asi bych na to šel nějakou formou předpřípravy — uvařit, předpéct, sous vide — a na gril pak na dopečení. V rámci toho potírat libovolnou marinádou. Mě se na žebra/bůček/křídla osvědčila tadle:

 

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj mlsouni, nejaky tip prosim, jak udelat dobrej bucek na grilu ? Dekuji predem
 
 

me se osvedcila metoda 3-2-1 na 130 stupnu, i kdyz 6 hodin je teda vopruz… Vzhledem k tomu , jak nizky a libovy bucky se ted prodavaji, tak jsem to zkratil na 1-1,5-0,5 na 150 (kvalitni brikety ty 3h vydrzi) a neni to zasadni rozdil.
nalozit den predem do koreni nasucho, pect 1 hodinu neprimo, pak 1,5 hod v alobalu, nakonec 0,5 hodinky s jakoukoliv bbq omackou. Jo a funguje to bezvadne i v troube (kdyz se nechces prdet s grilem)

7dca9baaebd58310113fdb069a3b8700.jpg
8ecd5227e29079a7f0fff0594fdab1c0.jpg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 5. 6. 2022 v 13:00, honza71 napsal:

Ahoj mlsouni, nejaky tip prosim, jak udelat dobrej bucek na grilu ? Dekuji predem :)

Úplně easy.

Koupíš v Kantýně Karpíškův bůček z přeštíka, plátky maj' na gril ideální tloušťku. 24 hodin předem spácháš marinádu: Kapka oleje, trochu medu, trocha citronový šťávy, malilinko francouzský hořčice a malilinko kvalitní sójovky, sůl, pepř, sušenej česnek.

Volizovat se budeš až za ušima. Garantováno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...