Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

Tý brďo, já dát půl kila mýho chilli, tak mi to sežere sklenice :wheelchair:

to je soft varianta z ogorodu, sladké, jemně štiplavé serrano cca 20 000 SHU, letos ho je hrozně moc, dát tam habanero mustard, který je o záhon vedle, to by byla jiná palba :suicide_anim:

Edited by Roman I.
Link to post
Share on other sites
  • Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

tak další variace - Rillettes - francouzské škvarky, které miloval Honore de Balzac.

 

hřbetní sádlo půl kila, kůže půl kila, krkovice kilo, plecko kilo, bůček kilo. Nakrájet na kostky, sádlo nechat pomlu rozpusiti, když se zatáhne nasypat maso, pořád míchat a začít pomalu dusit, osolit. Já jedu na francouzském litinovém hrnci Le Creseut. Nechat 3 hodiny být, potom promíchnout, dát kůže, bouget garni a bílé víno. Nechat 3 hodiny být. slít maso, od sádla a rozšťouchat takovým tím nesmyslem na brambory, musí to jít lehce, pomalu vlít zpět část sádla, aby vznikla pěkná konzistentní matlanice. Nechat spojit a šup do sklenic. 3 sklenice do ledničky, zbytek hodinu sterilizovat na 100 C.

Výsledek vidíte dole pod fotoseriálem :)

 

post-1551-079053400 1346530067.jpg

 

post-1551-001522700 1346530087.jpg

Edited by Roman I.
Link to post
Share on other sites

recepis na velmi jednoduchý dezert -

 

Do mísky nasypte piškoty( množství dle chuti a počtu strávníků ) a zalejte jogurtem ( možno jakýmkoliv, já nejraději bílej ). Nechte odstát, tak dvě/tři hodinky. Je to dobré už takto, ale pokud použijete třeba ještě rozvařenou čokoládu, nebo nějaké ovoce ( i třeba zavařené, se šťávou ) , je to ještě lepší . Fotku teď momentálně nemám, jen jsem si na to vzpoměl, že to tu ještě nebylo...... :)

 

ještě bych doplnil, pokapat RUMem :-)

Link to post
Share on other sites

A to krídlo bolo aj s kožou? to by si z nej mohol urobiť nejaký pekný remienok. :oneeyed02:

Ještě dotaz - před chvílí jsem dostal křídlo z rejnoka. Máte s tím nějakou zkušenost?

Link to post
Share on other sites

Bez kůže :crying_anim:

Rejnok se asi s kůží nedělá.

Rojnoka (male parybi kusy rozpeti do 40 cm) kupujeme pravidelne u more. Trochu masa je uprostred, na kridlech je trochu masa a same chrupavky. Smazime to na olivaci, piperoni a cipola k tomu.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...