Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

Škvarkový knedle...škvarky jsem už bohužel musel koupit u řezníky, zabijačka bude až za dva měsíce, takže zásoby z jara pomalu dochází. Ale brambory i zelí byly domácí, cibula taktéž :smile_anim:

post-14887-066899000 1348316083.jpg

Link to post
Share on other sites
  • Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Dnes jsem jen tak na zkoušku udělal "burgery" z vepřového, dával jsem to do tmavé bagety a ač to bylo jako recept jednoduché, chutnalo to super :) Tak příště si s tím víc vyhraju (určitě tam dám slaninku :D )

Link to post
Share on other sites

Tak dneska krůtí prsa s haluškami (netradiční využití halušek, já vím) zapečená se smetanou a sýrem. No na té fotce to vypadá dost podivně (telefon) ale chutnalo to dobře a stejně tak to i vypadalo v reálu :)

20120926200439.jpg

 

Link to post
Share on other sites

a la Babica. Nezlob se, ale výsledek vzhledově vypadá jako už jednou použitý...

 

Tak dneska krůtí prsa s haluškami (netradiční využití halušek, já vím) zapečená se smetanou a sýrem. No na té fotce to vypadá dost podivně (telefon) ale chutnalo to dobře a stejně tak to i vypadalo v reálu :)

20120926200439.jpg

Link to post
Share on other sites

... a olej používám jen jednou.

 

Ještě aby si olej cedil a recykloval! :suicide_anim:

K jídlu: stačilo by vynechat smetanu a doplnit před zapečením něčím na odlehčení, alternativně např. - kousek na nudličky krájené papriky, jen spařený a posekaný špenát, petrželová nať, na výpeku orestovaná hlíva ústřičná atd. Možností kvantum. Jídlo by nebylo "těžké na zadek" a vzhledově by se výrazně zvedlo.

Link to post
Share on other sites

Děkuji za konstruktivní kritiku, bohužel jsme ale kuchtili o půl 8 když jsme v 7 přišli ze školy a uznávám, že třeba s brokolicí bych si to představit dokázal. Nebo hrášek. Papriku bych tam ale nedával, přítelkyně vařenou/pečenou zeleninu nejí :D Přiště to budu snad už fotit foťákem (pokud mi ho milostivě vrátí z reklamace) tak to bude taky trošku jiné.

 

Jinak tím olejem jsem reagoval na Babicu, nevšiml sis někdy, že na konci řiká něco jako "Olej z pánve slejeme a můžeme ho znovu použít.." :D

 

 

Link to post
Share on other sites

Včera jsem páchal tortilly s masovou směsí a jednoduchý dezert, takovou variaci na yorkshirský puding.

 

Masová směs - orestoval jsem cibuli, přidal drůbeží maso, žampiony, trochu zeleniny + čínské zelí, sůl a pepř. A nechal cca 3/4 hoďky dusit. Pak už jsem to jen zamotal do tortil ( trochu majonézy ( ta prý nemusela být ) a římský salát, na to masovou směs )

 

post-1110-085516000 1348892661.jpg

 

post-1110-013564700 1348892674.jpg

 

 

Dezert je fakt jednoduchý, tuhle jsem to náhodou zahlédl, jak to dělá Jamie Olivier.

Hrnek hladké mouky, hrnek mléka ( protože jsou u nás doma alergici, použil jsem ovesné ), 1 vejce, lžíci rozpustné kávy + vanilkový cukr ( to už jsem si přidal já, Jamie tam dal jen lžičku soli, ale prý fantazii se meze nekladou ) a to celé rozmixujeme, aby vzniklo těsto . Do formy trochu oliváče a šup s tím cca na 20 minut do rozpálené trouby ( na 220 stupňů ).

 

post-1110-042490100 1348892667.jpg

Edited by Gilius
Link to post
Share on other sites

 

Jinak tím olejem jsem reagoval na Babicu, nevšiml sis někdy, že na konci řiká něco jako "Olej z pánve slejeme a můžeme ho znovu použít.." :D

 

Z Babici jsem viděl 1 díl a vzhledem k prudkým alergickým reakcím jsem si další díly už nedovolil...Koukatelný je Ridi, tam je ta lehkost a radost z žití.

http://www.sitalemvkuchyni.cz/

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...