Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Koprovku děláme tak 2x do roka, kvůli konzistenci spíš v zimě než v létě. Děcka prskaj že jim to připomíná školu - ale s houskovým knedlíkem, lehce osmahlým plátkem libového uzeného a volským okem "na hniličku" navrch mi to dnes přijde jako zajímavá mňamka (dtto listovej špenát se smetanou a nebo čočka na kyselo).

Naopak "buchtičky" s pudinkovým sajrajtem jsem na základce tak nějak toleroval (jednou mi za hádku na téma "maminka říkala že v čem není maso, to je sprostě našizené!" ta nejtlustší bachyně v bílém hrozila ředitelskou důtkou) - no a dnes je rozhodně nevyhledávám, na rozdíl od manželky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám rád oboje, od základky dodnes. Myslím, že mi ve škole nejel špenát, ale to bylo tím, jak plavala ve vodě ta drť z té mražené kostky, dneska si listový dokážu vychutnat... A pak teda tlusté maso, to jsem vždycky vracel a dnes s pečlivostí chirurga při vaření odkrajuju, až mi za to moje paní nadává.

To neděláš dobře Jaromíre.... :)  Tuk váže chutě a vůně...zkus se někdý přemoci, zavřít oči a ochutnat :)

Odkaz ke komentáři

Já bych vzal do huby obojí, ale koprovku určitě radši. Nikdy jsem moc nepochopil, co tolika lidem vadí na kopru:).

Polaci by mohli vykladat :)

Ja jsem vdecnej stravnik, takze mam rad oboji. I skolni varianta byla v pohode, ale mozna to bylo skolni kuchyni.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník qoyi

Já poslední dobou jedu takovej kuřecí styl. Udělam vývar z celýho kuřete, to rozkrabičkuju a strčim do mrazáku, pak koupim kuřecí kusy (prsa, stehna) ... a vařim pomalu s vývarem ... přidam cokoliv co doma najdu (na fotce cibule), sůl, pepř ... a žeru to ze skleněný mísy jak správná socka ...

6PcN6sP.jpg?1

Fakt nemam čas na nic a vždycky když něco koupim tak se mi to zkazí ... všechno ... mě se zkazily i vajíčka .. jelikož doma skoro nejsem a nemám čas vůbec na nic .. tohle chutná fakt dobře a jelikož existuje taková věc na vrchu lednice zvaná mrazák, nezkazí se to tak rychle ...

// edit .. když je čas tak si taky vyhraju .. 

efFXpSH.jpg

Upraveno uživatelem qoyi
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...