Leviathan Odesláno 28. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2017 Odoslané z SM-G930F pomocou Tapatalku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 28. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2017 Pěknej bogracs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 31. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2017 (upraveno) Drahá polovička se synem se mi zítra konečně vrací a starej dobrej rezeň je asi jejich nejob jídlo. Tak jsem jich pár připravil. Maso je vepř.panenka. Mouka a strouhanka kukuřičná. Místo na pánvy a sádle jsou pečené v troubě. Po dopečení lehce potřené rozpuštěným máslem. Upraveno 31. srpna 2017 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 2. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2017 (upraveno) Jo, ten blog... myslim na to. Fakt. No a v mezidobí přemýšlení nad blokem jsme na večeři spáchal asi první "jídlo", co jsem připravil své ženě cca před takovými 8-9 lety. Játra na asijský způsob se skleněnými nudlemi. Původně to byl takový ten recept "co kuchyně dá", ale postupem času se to ustálilo na následujícím. Ingredience jako vždy na fotce. Játra jsem dal půl-na-půl kachní a krůtí ; fungovat to ale bude prakticky s jakýmikoliv. V menší misce je na větší kousky nakrájený kousek pancetty a klasické slaniny. Paprika kapie, menší je chilli (síla dle preference). Cibulé bilá, je chuťově jemnější. Kdyby bylo něco nejasné, pište. Bylina je petržel, a správně tam patří ještě čerstvý koriand, který jsem neměl. Nejdřív je potřeba zprudka osmahnout játra. Ta jsou jen osolená a opepřená, a víc se solit/pepřit nebude. Jakmile je hotovo, maso jde ven a místo toho putuje do pánve slanina/pancetta. Potom cibule a kapie/chilli. A pórek. Takových 5-6 minut necháme všechno smažit na střední plamen. Potom přidáme suché koření - koriandr a zázvor, a pak i tekuté ingredience - sojovka, sladká sojovka a ústřicová omáčka. Se vším doporučuju šetřit, vždycky se dá přidat. Zas necháme pár minut smažit na pánvi a mezitim si připravíme nudle. Hádam to dá každý, tak jen obrazově. Když jsou nudle hotové, přidat pár kapek sladké sojovky a promíchat. Zpět ke směsi. Jako další jde do pánve naložená paprika, včetně cca poloviny láku. Upraveno 2. září 2017 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 2. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2017 (upraveno) ...pokračování, tenx to tapa... Maso jde zpět do pánve. Promíchat, přiklopit, stáhnout forsáž na sporáku a dusit takových 15 minut. Občas odklopit a prohodit. Nakonec přidat nasekanou petržel. A pohádky je konec. Bon apetit! Upraveno 2. září 2017 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tittus Odesláno 2. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2017 Tak to já jsem manželku před 15 lety ulovil na takovou svoji variantu svíčkové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 2. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2017 (upraveno) 2Maxel: Shodou okolností se mi dnes drahá polovička s dětma vrátila z venku tak utahaná že všichni odpadli - jenže kolem desáté se na mě jak malí upíři z rakviček začali sápat s podezřelými slovy "tatínku, co by mohlo být na večeři?" Předpoklad "nulové varianty" v podobě návrhu "chleba se sádlem a pažitkou" mi nevyšel - neřádi evidentně měli hlad, noční pizzu se mi fakt objednávat nechtělo - a spasilo mě že v lednici taky zbylo nějaké to "játro". A protože se mi vlastně nechtělo ani klohnit, zbyl tentokrát čas i na fotodokumentaci jak z mimibazáru... Naštěstí jde jen o podřadnou "10-minutku", u které lze výše popsaný "dvoupánvičkový systém" zoptimalizovat postupným přihazováním ingrediencí na "eintopf" pánev - a na jakou světovou stranu to UHO bude orientované záleží jen na momentální kořenící náladě (ta dnes migrovala přes balkán a arábii až na dálný východ) a stavu surovin v lednici. Červená paprika byla čerstvá, takže na pánev se sádlem šla jako první, následovaná slaninou a hrstkou pepře s adžikou... Na tom se nechaly "na plný kotel" orestovat rozdělená játra (po vycvaknutí fotky jsem dostal zvrhlou chuť na buráky), na kterých se nechá pod poklicí hezky zesklovatět cibule... Žampionů nemaje (jój, Babica: "No tak tam nedávejte NIC!!"), následova hrstka zelného salátu, tandoori koření, sweet chilli a sezamové omáčky - to už se upíři začali slejzat a podezřele mlaskat, takže ještě frťánek červeného a solamylu na zalepení kusadel, na nějaké extra aranžmá nebyl čas... ...a vymeteno to (spolu s ostatky pečiva) měli během dalších 10 minut, protože hlad je nejlepší kuchař!!! Upraveno 2. září 2017 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2017 Jsem se po ráno hecnul Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2017 čím dál tím líp, jen tak dál ....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2017 Venku hnusně, tak jsem si bytelně zavařil. Kuře na víně, pečená zelenina s ricottou, redukovaná omáčka s petrželí, bramborové pyré s pažitkou. K tomu Prosecco. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2017 (upraveno) fotit pomazánku je blbost. Včera jsem ve 11 večer vložil vysoká žebra z vepře naložená ve směsi sojovka, domácí sladký kečup, javorový sirup, chilli, zázvor, limeta, česnek, čerstvý mletý pepř do trouby a přes noc nechal trápit na 85 grádusů. Ráno přihuluil na 130 Před polednem slil tuk a na 180 je nechal opéct. Šla ven z trouby, ta se rozjela na 220 na do padly nové brambory, pekáč s masem odpočíval přikrytý. Milá udělala salát z domácí zeleniny. Když se brambory jevily upečené, pekly se na tom tuku vypečeném z žeber a byly ochucené hrubozrnnou solí a tymiánem, na deset minut jsem k nim hodil zpátky žebra. protože přišli rodiče milé, nešaškoval jsem s foťákem, ale bylo to vynikající. Co se zbylým kusem masa večer? Rozsekal jsem ho tyčákem, přidal dijonskou hořčici, šalotku, česnek, trochu pomletých ovesných vloček, pepř, natvrdo uvařená vejce a moje holky, vyznavačky zdravé stravy, mají každá už třetí topinku Upraveno 3. září 2017 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2017 foťák mám vytaženej, tak abyste mi věřili Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2017 Nevěříme, to není topinka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2017 (upraveno) nasucho, toustovač, sorry jako Upraveno 3. září 2017 uživatelem Roman I. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2017 To mě taky odteď čeká, k narozeninám jsem dostal moooc parádní toaster . . . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2017 Doma se snažím většinou kuchyňských krámů mít Catler a ten toustovač je naprosto dokonalý. Pomalu bzzz dolů, bzzz nahoru, žádný letecký den toustů, rovnoměrně opečeno, vychytávka na bagety, opeče jednu stranu víc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2017 Těch přístrojů je nejlepší mít co nejmíň já jako postižený podnikáním v gastru mám i svůj nářezák a k němu jsem teda musel pořídit šunkovar a tak . . . nářezák je teda ve sklepě v "zahradní kuchyni", na lince má stále místo jen K-Aid robot, ten se používá imrvérefurt. A toustovač se manželce podařil parádní teda jako, asi jsem byl dost hodnej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2017 Romane, dík za inspiraci. Zbývající upečená stehna zpracována do pomazánky - zítra rozleželá bude skvělá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wagoneer Odesláno 4. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září 2017 Tak jen tak pro pobavení - nám tu stále již skoro padesat let slouží tohle: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 4. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září 2017 (upraveno) Topinky z žitného chleba, houbové ragů, kachní prsa s tymiánem, jarní cibulka a pažitka. Čokoládové palačinky s cottagem, krém z tvarohu, ricotty a medu, čoko-hobliny a karamel. Upraveno 4. září 2017 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se