Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Drahá polovička se synem se mi zítra konečně vrací a starej dobrej rezeň je asi jejich nejob jídlo. Tak jsem jich pár připravil.

Maso je vepř.panenka. Mouka a strouhanka kukuřičná. Místo na pánvy a sádle jsou pečené v troubě.

Po dopečení lehce potřené rozpuštěným máslem.

post-37766-0-18035500-1504210617_thumb.jpg

post-37766-0-23096000-1504210626_thumb.jpg

post-37766-0-52294000-1504210634_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, ten blog... myslim na to. Fakt.

 

No a v mezidobí přemýšlení nad blokem jsme na večeři spáchal asi první "jídlo", co jsem připravil své ženě cca před takovými 8-9 lety. Játra na asijský způsob se skleněnými nudlemi. Původně to byl takový ten recept "co kuchyně dá", ale postupem času se to ustálilo na následujícím.

 

Ingredience jako vždy na fotce. Játra jsem dal půl-na-půl kachní a krůtí ; fungovat to ale bude prakticky s jakýmikoliv. V menší misce je na větší kousky nakrájený kousek pancetty a klasické slaniny. Paprika kapie, menší je chilli (síla dle preference). Cibulé bilá, je chuťově jemnější. Kdyby bylo něco nejasné, pište. Bylina je petržel, a správně tam patří ještě čerstvý koriand, který jsem neměl.

 

712e1180c0a93a348ba5f0bff9e1fe64.jpg

 

Nejdřív je potřeba zprudka osmahnout játra. Ta jsou jen osolená a opepřená, a víc se solit/pepřit nebude.

 

2d21ff6ea3945b79fa2c44f14bc5e79e.jpg

 

Jakmile je hotovo, maso jde ven a místo toho putuje do pánve slanina/pancetta.

 

b603174cf2a8646a06e29fbbd10f2262.jpg

 

Potom cibule a kapie/chilli.

 

b32635a3ea60a3c778d47ab873b42866.jpg

 

A pórek.

 

137f6612b768801f81ba3ad050c69261.jpg

 

Takových 5-6 minut necháme všechno smažit na střední plamen. Potom přidáme suché koření - koriandr a zázvor, a pak i tekuté ingredience - sojovka, sladká sojovka a ústřicová omáčka. Se vším doporučuju šetřit, vždycky se dá přidat.

 

6854613625b1f28c82a08361d504a134.jpg

 

Zas necháme pár minut smažit na pánvi a mezitim si připravíme nudle. Hádam to dá každý, tak jen obrazově.

 

c29eda0db9ca01d67b6aaf9f8a810969.jpg

 

82ff65642ca68dae83114ee9cf0c3d50.jpg

 

Když jsou nudle hotové, přidat pár kapek sladké sojovky a promíchat.

 

ecde9ae3c892ede6500ef043c422072b.jpg

 

Zpět ke směsi. Jako další jde do pánve naložená paprika, včetně cca poloviny láku.

 

c2d1d35ef334377042ac355491813ba0.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...pokračování, tenx to tapa...

 

Maso jde zpět do pánve.

 

977d5dd5cba5722b8beb4a8eee5f4d91.jpg

 

Promíchat, přiklopit, stáhnout forsáž na sporáku a dusit takových 15 minut. Občas odklopit a prohodit.

 

e4894d5d76a2de880bc530a4ed1b432a.jpg

 

Nakonec přidat nasekanou petržel.

 

b0f1b8bc300b83c41fdfa2a1d3cbbb66.jpg

 

A pohádky je konec.

 

235f34a5701674a34f552ff471af33a0.jpg

 

Bon apetit!

 

937a35bf4f73ac87faa9caa5658be984.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Maxel: Shodou okolností se mi dnes drahá polovička s dětma vrátila z venku tak utahaná že všichni odpadli - jenže kolem desáté se na mě jak malí upíři z rakviček začali sápat s podezřelými slovy "tatínku, co by mohlo být na večeři?"  :evil2:

Předpoklad "nulové varianty" v podobě návrhu "chleba se sádlem a pažitkou" mi nevyšel - neřádi evidentně měli hlad, noční pizzu se mi fakt objednávat nechtělo - a spasilo mě že v lednici taky zbylo nějaké to "játro". A protože se mi vlastně nechtělo ani klohnit, zbyl tentokrát čas i na fotodokumentaci jak z mimibazáru...  ;)

 
Naštěstí jde jen o podřadnou "10-minutku", u které lze výše popsaný "dvoupánvičkový systém" zoptimalizovat postupným přihazováním ingrediencí na "eintopf" pánev - a na jakou světovou stranu to UHO bude orientované záleží jen na momentální kořenící náladě (ta dnes migrovala přes balkán a arábii až na dálný východ) a stavu surovin v lednici. Červená paprika byla čerstvá, takže na pánev se sádlem šla jako první, následovaná slaninou a hrstkou pepře s adžikou...
post-18308-0-00909300-1504392831_thumb.jpg
 
Na tom se nechaly "na plný kotel" orestovat rozdělená játra (po vycvaknutí fotky jsem dostal zvrhlou chuť na buráky), na kterých se nechá pod poklicí hezky zesklovatět cibule...
post-18308-0-48586000-1504393321_thumb.jpg
post-18308-0-30956300-1504393341_thumb.jpg
 
Žampionů nemaje (jój, Babica: "No tak tam nedávejte NIC!!"), následova hrstka zelného salátu, tandoori koření, sweet chilli a sezamové omáčky - to už se upíři začali slejzat a podezřele mlaskat, takže ještě frťánek červeného a solamylu na zalepení kusadel, na nějaké extra aranžmá nebyl čas...
post-18308-0-23628400-1504393498_thumb.jpg
post-18308-0-40025900-1504393812_thumb.jpg 
...a vymeteno to (spolu s ostatky pečiva) měli během dalších 10 minut, protože hlad je nejlepší kuchař!!!  :cheff: 
 

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fotit pomazánku je blbost. Včera  jsem ve 11 večer vložil vysoká žebra z vepře naložená ve směsi sojovka, domácí sladký kečup, javorový sirup, chilli, zázvor, limeta, česnek, čerstvý mletý pepř do trouby a přes noc nechal trápit na 85 grádusů. Ráno přihuluil na 130  Před polednem slil tuk a na 180 je nechal opéct. Šla ven z trouby, ta se rozjela na 220 na do padly nové brambory, pekáč s masem odpočíval přikrytý. Milá udělala salát z domácí zeleniny. Když se brambory jevily upečené, pekly se  na tom tuku vypečeném z žeber a byly ochucené hrubozrnnou solí a tymiánem, na deset minut jsem k nim hodil zpátky žebra. protože přišli rodiče milé, nešaškoval jsem s foťákem, ale bylo to vynikající. 

Co se zbylým kusem masa večer? Rozsekal jsem ho tyčákem, přidal dijonskou hořčici, šalotku, česnek, trochu pomletých ovesných vloček, pepř, natvrdo uvařená vejce a moje holky, vyznavačky zdravé stravy, mají každá už třetí topinku  :lol2:

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doma se snažím většinou kuchyňských krámů mít Catler a ten toustovač je naprosto dokonalý. Pomalu bzzz dolů, bzzz nahoru, žádný letecký den toustů, rovnoměrně opečeno, vychytávka na bagety, opeče jednu stranu víc

 

post-1551-0-71061100-1504464439_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těch přístrojů je nejlepší mít co nejmíň ;)

já jako postižený podnikáním v gastru mám i svůj nářezák :lol2: a k němu jsem teda musel pořídit šunkovar a tak . . .

 

nářezák je teda ve sklepě v "zahradní kuchyni", na lince má stále místo jen K-Aid robot, ten se používá imrvérefurt.

 

A toustovač se manželce podařil parádní teda jako, asi jsem byl dost hodnej

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...