sorondo Odesláno 16. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2019 měl jsem na mysli, tak jak to děláš Ty. viz odkazy výše jsem viděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 16. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2019 Ahoj. Ono už to tady určitě proběhlo, ale bude to hodně dozadu, proč tedy ne. BBQ STYLE Maso. Velikostně bych doporučil alespoň kilový kus masa. Zároveň co možná nejsouměrnejší, aby se propekl rovnoměrně. Maso osolím, opepřím a zatáhnu zprudka ze všech stran na pánvy. Nálev. Na cca kilo masa mi to většinou vyjde na litr jablečného (100%) džusu, 4-5 lžic Jack Daniels Smoked, menší rajčatový protlak, stejně sladkého kečupu jako JD, pár lžic medu a 3 stroušky česneku. Občas tam pošlu i pár kapek sladké sojovky. A samozřejmě chilli podle chuti. Všechno na chvilku prohřeju v rendlíku, vařit se to nemusí. Pečení. Do pekáče s poklicí jde maso a nálev. Důležité je, aby bylo maso z větší části ponořené, nejlépe celé. Přiklopené peču na 120st. kolem 5h. Ten čas je spíš informativního charakteru, berná mince je zkouška na vidličky ? jak se maso odděluje na vlákna, je hotovo. Nakonec odklopím, zvýším forsáž na 200st. (a zapnu gril) a peču na barvu, 20-30min. Maso občas otočím. Doladění. Jak je upečeno, maso nechám odpočinout a omáčku podle preference zredukuju v rendlíku. Cílem je spíš hustší konzistence. Pokud by byla chuť moc výrazná, možno zjemnit kouskem másla nebo pár kapkami smetany. Moc často to ale nedělám. Jak je omáčka podle představy, maso natrhám vidličkami v pekáči, zaleju omáčkou a dobře promíchám. Sendvič. Nejlepší je to poskládat do klasické burgerové briošky. Ale funguje to dobře třeba i s ciabattou, nebo dobrým žitným chlebem. Garnish dávam kyselou okurku, červenou cibuli a rukolu. Volitelně je dobrá eventualita cibule naložená do rýžového octu s cukrem (stačí hodinu/dvě předem). V takovém případě nedávám okurku. VIRGIN STYLE Naprosto stejný postup jako výše, jen nálev tvoří vývar (hovězí nejčastěji) s jablečným ciderem (ten jsem hore zapoměl uvést) v poměru 2:1. Jelikož není maso tolik výrazné, jako BBQ varianta, dávám do sendiče dresink ? créme fraiche smíchám s nakládaným křenem a přidám lžičku medu. Garnish je pak jen rukola a zmíněná nakládaná cibule. Finito Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 16. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2019 nechci byt stoura, ale 'pánvi', 'stroužky' ... páně maxel jiste promine, tahalo me to za oci jinak fotky skvely, jako vzdy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 16. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2019 Von v tý pánvi dělá ale chyby pořád, já ho sleduju a už kolikrát sem ho chtěl vyjebat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 16. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2019 Šajzedojčlant. Jak to píšu rychle... blablabla, a další výmluvy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 17. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2019 Tak jsem se zas rozhoupal a budu zas dělat jerky, tentokrát zdokumentuju. Letošní příchuť bude teriyaki, nějak jsem se do tý sojový blbosti zakoukal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 17. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2019 Na zítra mam založenou sous vide picanhu.Díky @bells za vakuovačku Jenom zjišťuju, že bez udírny to bude dost na pikaču. Opožděně, ale přece jen (raději sem nelezu, bych slintal jak ostatní a proč se trápit ) - nemáš za co, konečně se k tobě taky dostala Ad udírna (v domácím prostředí), asi nutně potřebuješ toto https://www.sagecz.cz/smoking-gun/bsm600 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 17. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2019 (upraveno) Už sem na to koukal, je to fakt dobrý, funkční a tak?Btw. včera sem na dnešek pro dceru k obědu dělal kuře na paprice a musím se teda pochválit jak neskutečně se mi to povedlo.1 kg kuřecích stehen - část dle libosti2 cibule 500 ml vývaru 250 ml smetany 33 % tuku 2 lžíce oleje2 lžíce mouky1 lžíce másla 1 lžíce sladké mleté papriky, sůl, pepřKuřecí stehna rozdělte a dobře osolte ze všech stran a nechte odležet v lednici (klidně i přes noc). Maso po odležení dobře osušte papírovým ubrouskem. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno.Do kastrolu vložte díly kuřete kůží dolů a zprudka je orestujte dozlatova. Otočte a to samé i na druhé straně.Kuře vyjměte a dejte stranou. Přidejte lžíci másla a nasekanou cibuli. Zmírněte trochu plamen a pomalu nechte cibuli zesklovatět (8 až 10 minut, ale ne zase, aby chytila výraznou barvu). Přidejte mouku s mletou paprikou a krátce zasmahněte.Zalijte horkým vývarem a promíchejte. Vložte všechny díly kuřete a dejte na mírný plamen pomalu táhnout (asi 45 až 60 minut). Měkké maso vyjměte ? podle preferencí jej už můžete obrat. Přidejte smetanu a rozmixujte dohladka. Maso vraťte a nechte ještě chvíli v omáčce dojít. Upraveno 17. července 2019 uživatelem Moty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 17. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2019 Jako funkční určitě, jestli i dobrý...asi věc názoru, viděl jsem to v akci (btw: je to dost dobrý eyecatcher, každého to hned zaujalo) a jedl i věci s tím připravené, ale že by mě to teda nějak posadilo na zadek to ne. Ovšem já taky obecně očuzené věci moc nemusím, takže těžko soudit, nejsem cílovka. Spíš mě napadali jiné věci, které by se s tím dali dělat, ale to se mě taky netýká, takže nic no Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2019 Ciwe, další krám co asi budu potřebovat. Díky voe @bells @Moty, po tomhle se u nás doma můžou umlátit, semnou to nicmoc nedělá. Ale máš to pěkný! Pod tíhou debaty na téma pulled pork, vrhnul jsem se na něj. A rovnou spíchnul aji fotorecepis.Operation finale bude zítra, na oběd. Na večeři jsem spáchal Tom Kha Gai podle @tikzot. A jako pokaždý to byl grandsukcés. Přivostřil jsem si to morugou a trochu to přehnal ; upadne mi huba! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bells Odesláno 18. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2019 Se s tím obědem zastav, dal bych si a já ti na oplátku vezmu ten bong, jen pro trávu si musíš někam jinam, tu nevedu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 18. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2019 Jak se řiká, sám mám málo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 18. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2019 U nas jakoze Vietnam na chalupe;-) ale šmakovalo jako ne že né;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 18. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2019 Kachní rilletes, marinovaná řepa, chleba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 18. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2019 jsem sam doma... takze muzu popustit uzdu fantazii.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 18. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2019 Pokus o steak, ted to musim jeste sezrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 18. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2019 ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamenec Odesláno 19. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2019 Tak zatim foto bez food stylingu. Jeste dozaz k dresingu: nakldany kren je myslena takova ta bila hmota co lidi jedi k parkum? Odesláno z mého Redmi Note 6 Pro pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 19. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2019 nastrouhej si čerstvej a dej to do creme fraiche, bude to lahůdka a jako listí použij rukolu, dobře to jde chuťově k sobě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 21. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2019 Přijel jsem z kola, paní rýmička tak není čas na hrdinské činy, takže zahrada, pár kulatých baby cuket, hovězí původně na hamburgery, do toho sýr, ochutit, nahoru "crumble" z parmazánu, citrónové kúry, žloutku, strouhanky a provensálského koření a šup do trouby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se