Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik
 Share

Recommended Posts

Ale teplo taky uplne nebylo. To nevim, vo co ti de, pane Posmevacek.

 

Nic, momentální erupce nezdravého lokálpatriotismu :) Prostě někde uvnitř to všech Polabanech, Polabankách i Polabančetech je.... A my naplaveniny sme to fofrem přejali...

 

Jo wole, mám ti na piknik chystat na grilování zeleninový špízy nebo polkneš s nám i nějakou naloženou mrtvolu?

Link to comment
Share on other sites

Nic, momentální erupce nezdravého lokálpatriotismu :) Prostě někde uvnitř to všech Polabanech, Polabankách i Polabančetech je.... A my naplaveniny sme to fofrem přejali...

 

Jo wole, mám ti na piknik chystat na grilování zeleninový špízy nebo polkneš s nám i nějakou naloženou mrtvolu?

 

Ocistena pupava pampelisky chutna jako kedluben.
Link to comment
Share on other sites

Aha, a kde to mám koupit? Co je to ta pupava? Co kuřecí prsa marinovaný v pomerančové šťávě a chilli... To zní taky obstojně zeleninově, ne?

 

To by se muselo vedet, v jakejch pomerech a kde to kure vyrustalo, co jedlo, jak zilo, na co zemrelo, a tak. Aby me to nenarusilo cakru. Chilli OK.
Link to comment
Share on other sites

To by se muselo vedet, v jakejch pomerech a kde to kure vyrustalo, co jedlo, jak zilo, na co zemrelo, a tak. Aby me to nenarusilo cakru. Chilli OK.

 

málem chcíplo ve vajíčku, protože máma slepice ho nezahřívala pořádně jako ostatní. Když se vyklubalo, vidělo do okna kuchyně, jak jeho vlastní matku strká hospodyně do hrnce na vývar, vyrůstalo v příšernejch poměrech se zlou slepičí macechou, bydlelo na nejspodnějším bidýlku, gde na něj s.raly ostatní slepice, žralo podměrečné žížaly, pařátky si zle obrousilo o tvrdou nehostinnou kamenitou půdu na dvorku, takže když ho sežeřeš, tak mu uděláš tu nejlepší službu jeho bídného kuřecího života a tvoji čakru to vytuní, že se ti o tom doteď ani nesnilo. Edited by Roman I.
Link to comment
Share on other sites

málem chcíplo ve vajíčku, protože máma slepice ho nezahřívala pořádně jako ostatní. Když se vyklubalo, vidělo do okna kuchyně, jak jeho vlastní matku strká hospodyně do hrnce na vývar, vyrůstalo v příšernejch poměrech se zlou slepičí macechou, bydlelo na nejspodnějším bidýlku, gde na něj s.raly ostatní slepice, žralo podměrečné žížaly, pařátky si zle obrousilo o tvrdou nehostinnou kamenitou půdu na dvorku, takže když ho sežeřeš, tak mu uděláš tu nejlepší službu jeho bídného kuřecího života a tvoji čakru to vytuní, že se ti o tom doteď ani nesnilo.

 

To by mě zajímalo, kterou čakru mu to bude tunit...vy dva vohnouti. Spíš karma vole, karma.

Jináč to zní dobře, to kůře na chilli...jo a kdyby ta drzá Plzeňanda dorazila, tak by jste jí hoši určitě ukázali, zač je v Pardubicích perník a v Mechově pivo ;)

Link to comment
Share on other sites

Já to taky pěstuju tak nějakpodivně, nikdy to nepálí dost. Máte fígl? NA slunci, foliák či skleník? Kravský nebo koňský h...o?...a navíc máme vždycky tak nízkou výnosnost, že tu papriku považuju spíš za pokojovou rostlinu než za plodinu :(

 

edit:edit

Edited by Alina
Link to comment
Share on other sites

Alino, musíš začít tím, že vybereš konkrétní odrůdy chili, které chceš pěstovat /ale i tam je pravděpodobnost, že ti prodávající pošle něco jiného, protože to poznáš až když začnou růst plody/. Potom je to stejné jako s paprikou. Já je po předpěstování z části přesazuji do kontejnerů /kvalitní "silná" zemina a hnojení je základ/ a větší část vysázím rovnou do fólijáku. V současné době jsem se dopracoval k tomu, že tam už nic jiného nemám /citrónovou trávu nepočítám/. Rostliny v kontejnerech pravidelně "venčím" na přímém slunci. Přihnojovat i na list, bacha na přelití /spíš méně, než více/ a potom jen čekat na úrodu. Jestli chceš, tak ti pošlu semena Habanera Red /kolem 300.000 - 500.000 SHU/ z loňský sklizně, nebo něco z letošní. Tam je ďábelská ostrost zaručena, klíčivost téměř 100%, nejméně dvě sklizně. Potom už to není ono, chybí tomu sluce, muselo by se svítit sodíkovkou jak v pěstírně konopí :suicide_anim:

Link to comment
Share on other sites

Byl bys laskav :). JEdu na dva truhlíky, bude jich stačit pár. Vždycky jsem rostliny rovnou někde koupila, odrůdu nikdy nevím, stejně jako letos.

Takže základ je pořádně prohnojená zem a teplo a kua, to snad musí jít. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...