Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

Ty palačinky nahoře se mi líbí. Parádní.

 

Jinak kdo uhodne co budu vařit dnes na večeři dle mé fotky tak je dobrej ;)

 

attachicon.gif20200129_163233-768x1079.jpg

třeba chicken tikka (když ukazuješ na Indii) nebo maso se sladkokyselou omáčkou nebo zázvorovej čaj s medem:-DDD

Link to post
Share on other sites
  • Replies 16.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Takže moc lehký, jsem si mohl myslet. :)

 

Kačka to samozřejmě byla, spíše směr Asie, zázvor byl ingrediencí v příloze (med, zázvor, česnek, sójovka, sezamový olej), na tom podušené pak choi a to celé zamíchané s rýžovými nudlemi.

post-49277-0-60357700-1580380520_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

To je pecka napad!!! vypada to perfektně! Supr

Zrovna dneska sem zase trochu resil, jak zeru maso Fakt hodne casto... 

 

A já to zrovna řešil, že taky furt žeru to maso ( jsem masový kašpárek) a tak jsem se rozhodl, že si udělám zítra šunkofleky ala Hasňa.

Link to post
Share on other sites

http://www.facebook.com/cipa.store

 

Dovolím si takové menší reklamní okénko. Když u pokladny řeknete heslo "Kozí dojí krev" nebo pro méně otrlé "Chronomag", tak u nás máte pěknou slevu. Máme myslím spoustu moc dobrých věcí za rozumné ceny, takže jestli to máte kousek, tak se přijeďte podívat. 

Edited by Pafelik
Link to post
Share on other sites

http://www.facebook.com/cipa.store

 

Dovolím si takové menší reklamní okénko. Když u pokladny řeknete heslo "Kozí dojí krev" nebo pro méně otrlé "Chronomag", tak u nás máte pěknou slevu. Máme myslím spoustu moc dobrých věcí za rozumné ceny, takže jestli to máte kousek, tak se přijeďte podívat. 

Tyjo, tam jsem chodil nakupovat už zhruba před 20-ti lety :)

Link to post
Share on other sites

Špagety s houbovým ragú.

Na maso dneska nebyla nálada, tak je tam navrch vajíčko.

 

Pane Maxel, v čem jste dělal vajíčka?

Jestli chceš něco dělat v sous vide, tak je to vejce. Je to i primární důvod proč jsem si ten krám kupoval.

Link to post
Share on other sites

Vojto, dělal sem je klasicky. Nevypadaj, bo byly vařený ráno (zbyly), ale žloutek byl vláčnej až mírně tekoucí.

Ale jo, vim že sous vide ztracený vejce je bombice.

 

Včerejší 2h na squashovym kurtu je potřeba náležitě oslavit.

Sous vide BBQ/ginger žebra (12h / 60st.), kukuřice, br.pyré a pečené bramborové šlupky. V sosiéru pak (čili)chilli-máčka, nakonec zcela zbytečná.

Bašta!

 

bc3991c178ae87696c626115f2624196.jpg

Link to post
Share on other sites

Jenom bacha na náplň. Přehnal jsem to s množstvím, a nedal tam žádné ?pojivo?.

Tudíž chuťově super, ale po nakrájení se část omáčky evakuovala mimo koláč :D (proto nejni fotka PO).

 

Buď dej míň, nebo do ní zamíchej strouhaný sýr, ricottu, mascarpone, apod.

Edited by Maxel
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...