Jump to content
kejklik

KULINÁRIUM Chronomagicum

Recommended Posts

To věřím a přitom taková blbost  :lol2:

 

Zpátky k sous vide, včera jsem v tom dělal naprosto vše od kukuřice 54,4c 4h- super, ananasu - 54,4c 4h a super, brambory 85c 2h -ale nemá to význam chutnají dle mého stejně jako klasicky, mrkve-to stejné co brambory, kuřecí prsa -64,5c a 1,5h a za mě zatím nejlepší nastavení, hovězí veverka 54,4c 4h, vepřová panenka 60c 1h a tohle mám xkrát vyzkoušené a lépe to udělat nejde.

K tomu houbová omáčka a byl jsem dost spokojený s výsledkem. Foto výsledku nemám, ale vzhledem k tomu, že mi ještě 50% zbylo, tak možná dodám...

 

Takže mi vaření všeho najednou úplně nevyšlo, jsem nechtěl platit Maxelovi za poradenství :o)

 

Díky za tipy na časy. Opravdu tedy nemá smysl to tam nechávat některé věci 4 hod. a déle? Já jsem zatím dělal kuřecí prsa a králíka a musím říct, že to je paráda. Brambory jsou fajn, pokud si to chce člověk připravit dopředu, ale jinak souhlasím, že je to spíše zbytečné, naopak co mi přijde fajn je mrkev, chutná velmi dobře. Jinak jak dlouho necháváte vakuované potraviny v nulové zóně po uvaření, kdy je ta hranice, kdy už se to začne kazit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hezkypěkně. Maxel dává za jedna! ;)

 

Dva mínus, na bramborách chybí máslo a petržel a maso je celý přelitý omáčkou a není vidět řez ;)

 

Já si hned říkal, že je na mě Maxel moc hodnej  :lol2: Díky oběma, nedostatků na bramborách jsem si vědom, máslo být mohlo, petržel nikde v baráku není, řez když tak příště... takhle utopený to má ráda, žena, ta si nestěžovala  :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rukola. Hruška. Kozí sýr. Med. Pepř.

Zdánlivě nesourodé ingredience tvoří překvapivě skvělý gastro zážitek.

 

8709606c22400e560cf5bec262cfc349.jpg

Odzkoušeno a fakt super, díky za tip ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nejni zač Davide. U nás se to chytlo hodně, tak chystam další kolo.

 

Jinak sem si jouda hodil začátek dnešní večeře do svýho hodnotícího vlákna, tak mrkněte tam ? necham to tam jako mementi dementi :)

 

Každopádně to opět neklaplo. Sejr se evakuoval, asi mu bylo moc velký horko.

 

ae2374d24aae9e616721b1c5ff8875a7.jpg

 

Nakonec to dopadlo aspoň chuťově.

 

8b671dd2c1d053b61406fcff84bf7c34.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jó, todle jo ? taky mam nejrači stehno z lososa! Hezkypěkně.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sakryš Maxeli, co jsi dělal? To je sekačka de luxe?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well. Já za to nemohl, to ten sejr.

De luxe ani ne. Obyč. mletý hovězí. Dovnitř šla karamelizovaná cibulka a ementál.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jó, todle jo ? taky mam nejrači stehno z lososa! Hezkypěkně.

Říkal někdo losos :D

post-27504-0-19539600-1579901003_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Zejtra bude něco zdravého, třeba ryba :-)

Jak rikal Swanson: ryba je v podstate zelenina. Rybareni fajn, protoze je to joga ale stejne pri ni muzes neco zabit, ale k jidlu ne :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak měl v jednom ze svých stand-upů Bill Bailey.

I?m a vegetarian, but not strict. I eat fish. And duck. And pigs, cow, sheep and anything that lives near water :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sous-vide kachna se zeleninou. (58* 1,5h) Nechal jsem ji trochu dyl na panvi, ale chybama se clovek uci. :D

post-63408-0-46807800-1579952008_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sous-vide kachna se zeleninou. (58* 1,5h) Nechal jsem ji trochu dyl na panvi, ale chybama se clovek uci. :D

Pěkné to máš 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuňák prostě musí bejt udělanej na grilu;-)

post-53606-0-87623300-1580041065_thumb.jpeg

post-53606-0-10754700-1580041114_thumb.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Díky a nápodobně! V čem ho marinuješ..? Fešáka oranžovýho?-;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

U nas dneska "zdravy" vareni. Kuprsovy rizky peceny v troube (nalozeny v jogurtu a vyvaleny v drcenym knekaci), dip z reckeho jogurtu, cesneku, nejakyho koreni a trosky majonezy a k tomu hrany + celerovy hrany + mrkvovy hrany (taky peceny v troube). A taky trocha jednoduchyho salatku.

post-7085-0-36409800-1580043234_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tikzot: Zcela upřímně je to hotová směs z Ikey :)

 

Ale nebylo to vůbec špatný.

 

f57e39eaee511fccfd66f3e363bcd341.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jako supr, hlavne v Ikea ty losos specials umej, dyk to sou skandinavci, tak cajk;-) 

Vypada to skvěle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...