Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

  • Replies 16.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Jsem doma sám, venku hnusně, na zahřátí pošlu recept na huevo rancheros. Heinz beans v tomatové omáčce, cibule, slanina, konzerva rajčat, chilli, sůl, pepř, koriandr. Na hluboké pánví na slanině osmaž cibuli, kydni fazole, kydni rajčata, pokapej chilli majdou (já dával vlastnoručně vyrobené habanero pyré) nebo posyp čerstvým, počkej pár minut, až se v té kejdě dají udělat ďůlky. Do ďůlků prdni vajíčka a běž si číst chronomag. Když jsou vajíčka akorát uvařená na krémový žloutek, tak je zredukovaná  kejda a maličko se začíná odspodu chytat. Shrábni kejdu na talíř a posyp koriandrem. Nefoť, vypadá to blbě, chutná božsky. Pálivo, sladko, slano, uzená věc s kouskem chleba a v mém případě Krušovice 12. Sežráno rychlostí blesku, jsem přejedený,  jdu se dívat na pohádku o Všudybylovi, princezna má takový jarně svěží dekolt  :)

 

Dělám taky, už leta. Jediný rozdíl, že dávám ještě papriku.

Link to post
Share on other sites

Tak dneska poprvé v životě v restauraci zapečení šneci ve smetanovo-vinné omáčce, vynikající předkrm

5392f5f0e976d9d52c81c1b38054f98e.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

to bych řekl, že je hodně podobné pastýřskému koláči, jednou jsem to viděl jak to dělá G.Ramsay

Děkuji za pochvalu. Připadám si tady jako místní patlal. Proti výtvorům kolegu a jsou moje jen amaterskym hraním. Hlavně jsem čím dál tím víc línější jezdit na nákup a o jídle přemýšlet. Dnešek toho bylo naprosto klasickým příkladem. Doma často bývá kousek mletého hovězího a lenost Myslet byla veliká. Takže oběd byl ze zbytku, co jsem lednici a komůrce našlo. Našly se zbytky brambor, našlo se máslo, čedar, zbytek rajského protlaku, cibule, dvě mrkve, Nespotřebovaná troška výpeku z hovězí pečeně. Sůl, pepř, tymián, česnek. Tak jsem upatlal shepperd´s pie. Dole v ledničce v přihrádce na zeleninová bylo oďobaný listový salát, co si naše mladá dává do sendvičů, poličce rozdělané mascarpone a zakysamá smetana. Výsledek salát, do zakysky jsem přidal kopr a upražil slunečnicová semínka.

5b4f4e4d08f22ae10592d1f53e9e21eb.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to post
Share on other sites

to bych řekl, že je hodně podobné pastýřskému koláči, jednou jsem to viděl jak to dělá G.Ramsay

 

:) :) :)

 

Však to tam Roman píše, že to má být pastýřský koláč. Anglicky. :)

Link to post
Share on other sites

Taky se vam stava ze zacnete varit neco a vyleze z toho neco uplne jineho?

Tak napriklad dneska. Dovezl jsem cerstvy krupavy chleba a zacal premyslet co na nej. V lednici byl nejaky bily jogurt, tak jsem dostal napad. Jogurt, cibulka, olivac, sul, pepr...to bude dobry. Vyndam jogurt, sul, pepr, nakrajim cibulku a bum! Misto olivace mam v ruce spek, jogurt zpet v lednici, panev, tri vajicka a uz to jede. Vubec jsem nezaznamenal kdy doslo k te zmene! Fotku nemam, musel jsem to sezrat driv, nez si vsimnou decka.

Link to post
Share on other sites

Taky se vam stava ze zacnete varit neco a vyleze z toho neco uplne jineho?

Tak napriklad dneska. Dovezl jsem cerstvy krupavy chleba a zacal premyslet co na nej. V lednici byl nejaky bily jogurt, tak jsem dostal napad. Jogurt, cibulka, olivac, sul, pepr...to bude dobry. Vyndam jogurt, sul, pepr, nakrajim cibulku a bum! Misto olivace mam v ruce spek, jogurt zpet v lednici, panev, tri vajicka a uz to jede. Vubec jsem nezaznamenal kdy doslo k te zmene! Fotku nemam, musel jsem to sezrat driv, nez si vsimnou decka.

Tak samozřejmě : když křupavý chléb, tak na něj buď doma vyškvařené sádlo, nebo přikrajovat vyuzenou slaninu, s cibulkou a zapíjet pivem... Jakej jogurt nebo co ? :frusty:

Link to post
Share on other sites

Hlívová = bramboračka s houbami ale místo hub hlíva?

 

Taky jsem dnes kuchtil na přání dítěte.

Krůta v cornflakes, k tomu kari rýže a opečený ananas.

 

 

 

post-49277-0-02571400-1584111549_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

Tome, spíš jako držková, chtěl jsem toho víc, tak jsem to nadstavoval bramborem... Chutnají mi v tom i játrový knedlíčky, ale nebyly játra... ;(

Link to post
Share on other sites

Pěkný Maxel! Přítelkyně udělala masový koláč, základ je placka ze špaldové mouky, pak mleté maso a chilli papričky (plus další přísady) a na to cheddar, nic lepšího jsem v životě snad nejedl!

 

 

post-11110-0-08051300-1584114144_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...