Jump to content
kejklik

KULINÁRIUM Chronomagicum

Recommended Posts

Paráda! Kdyby se ti nechtělo dělat home-made, osobně bych to napral to pita chleba.

Beru tuten z rohliku. A je skvělej.

 

K tomu nakládanou červenou cibuli, rukolu a křenový dip.

 

Vypada super a bral bych ho hned, ale v dosahu mam jen Hrusku a Jednotu. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hlad byl silnejsi, domaci pitu necham na jindy. Diky za recept. :-)

post-63408-0-28048800-1585907862_thumb.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tvarohovy :)

Z jedny strany ta remoska pece trochu vic.

post-7085-0-47413900-1585924340_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jéé, mrazák plnej krůtích prsou a holky by nugetky též ocenily. Těstíčko je jak udělaný pls? Dík.

Share this post


Link to post
Share on other sites

S kuřecim to jde samo taky.

 

Máš tam dvě mokrý, jednu suchou směs.

Suchá = hl.mouka (1 hrnek), solamyl (0.5 hrnku), špetka soli

Mokrá #1 = mléko (0.5 dcl), jedno vejce

Mokrá #2 = hl.mouka, solamyl, sůl/pepř a voda... poměr všeho tak, aby byla konzistence jako řidší lívancový těsto

 

S masem deš do suchý, pak mokrá jednička a zas suchá.

Dáš odležet.

Rozpálíš olej v rendlu (rendlík, pokud máš malej).

Vemeš vobalenej nuget, vykoupeš v mokrý dvojce a rovnou hážeš do voleje.

Smaží se na střední-vyšší forsáž do zlatova. Jak jinak což.

 

Jinak když už to píšu, tak ten začátek... lenoši, ať nemusíte čučet na to video ; stejně stojí za howno.

 

Maso nakrájet na větší kostky.

Robot s nožema ostrejma jako meč Hattori Hanzo. Lenoši a neumětelové koupí už namletý.

Na kilo masa: lžička soli, lžička bílýho pepře, půl lžičky sušenýho česneku a granulovaný cibule.

Rozkutrovat. Ale ne nasratschku.

Namočenejma pařátama na peč.pap. tvořit libovolné nugetky.

Všechny nechat zmrazit alespoň hodinu/dvě.

 

Pak navázat hore... tschüss.

Edited by Maxel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Týjo, tak to je kapičku víc crcání, než jsem myslel. Ale zkusim, dík.

 Jinak u mejch dětí (3 a 5), ať se snažím jak chci, dělám se s domácim pečivem a těstovinama a konfituju a papiňákuju hovězí (rád) atakdále, stejnak má největší úspěch jednou za měsíc bramborák. Na ten máš taky nějakou vychytávku, nebo jedeš úplnou klasiku?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, je to docela yebačka popravdě. Navíc se u toho dá parádně zadělat půl kuchyně.

Ale chuťově si to fakt nezadá s originálem.

 

Bramboráky vlastně vůbec nedělam. Nechutnaj mi.

Ačkoliv zrovna nedávno o nich drahá básnila, ta je zas může, takže asi mě to nemine.

Spešl recept ale nemam. Soráč.

 

Jinak moje děcka (2+5yo) ? kluk je omáčkovej a těstovinovej (klidné samotný), a holka je masová (v podstatě jakýkoliv).

Kolem a kolem ale vlastně nejedí skoro nic. Takže dost bída.

Ale todle snědli, kupodivu.

Edited by Maxel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak se pak pochlub bramborakem:)

Ja si prave uvaril paradni pivo.

Recept: Dojedes do blizkyho super malyho pivovaru, par si jich koupis, jedno das do mrazaku, des se osprchovat, zapomenes na nej, otevres jiny, vypijes, opakujes, po trech hodinach si vzpomenes na to prvni mrazakovy, otevres, zadelas zmrzlou penou pul kuchyne, zbytek nalejes, predstiras pred zenou, ze furt dobry.

post-6006-0-43764500-1585945012_thumb.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Burger sežrán. JoyStick mě recht, maso dobrý, ale žádná superstar. Zůstanu věrný Meatpointu.

Za to bulka, jo ? ta byla skvělá!

 

Poslední dobou jdu cestou simplifikace.

Od nabubřelých věžáků plných ingrediencí se dostávám do stavu, kdy dávam jen marinádu, nakládanou červenou cibuli a maso s čedarem.

Tudíž vizuálně žádná pastva, ale chuťově nirvána.

 

0a9852b6156182dd42129cb2b2e925af.jpg

Edited by Maxel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja si rikam co to je za kosik s rozplaclou rybou a von je to chleba. :lol2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja si rikam co to je za kosik s rozplaclou rybou a von je to chleba. :lol2:

Tak je fakt, ze mezi tema peckama tady, by vobyc chleba asi jeden necekal, no :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak je fakt, ze mezi tema peckama tady, by vobyc chleba asi jeden necekal, no :)

Hele poradnej chleba je kumst, ale me to mozek zpracoval jako malyho rejnoka v pleteny vosatce. Mel bych asi prestat fetovat. 2:

 

Sent from my TA-1033 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...