krutor Odesláno 14. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2020 Makrelu jsem v cesku jinak nez na klacku nevidel. Burgr na veceri... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 16. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2020 Sendvič s ku.řízkem, sýrem maasdamer, jalapeño, paprikou a dresinkem tisíc ostrovů. Aneb jak na zbytky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 16. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2020 Brrr, při prvním pohledu na "rozložený stav" jsem se lekl že ses nám dal na inspiraci mimobizárem - tam dlouho jako hit bydlenek a mimísků frčela "blesková pizza", představovaná plechem zaskládaným rozkrojenýma starýma rohlíkama pokydanýma vajíčkem, to vše dle chuti zasypáno jakýmikoliv dary lednice + strouhaným sýrem a počmáráno kečupíčkem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 17. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2020 před 7 hodinami, Radek124 napsal: - tam dlouho jako hit . . . . Trochu mě znepokojuje že dlouhodobě sleduješ mimibazar i když u tebe mám podezření že to je forma zábavy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 17. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2020 Dneska opět polévka z odpadu z krevet... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 18. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2020 V 17. 7. 2020 v 6:58, Tom4 napsal: Trochu mě znepokojuje že dlouhodobě sleduješ mimibazar i když u tebe mám podezření že to je forma zábavy Radek 124 je administrátor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 18. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2020 Jeden nahej burger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 18. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2020 Nákladaná cibulka U nás grilovaný hermoš s brusinkovou omáčkou a hrany. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 18. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2020 Páč se u nás vstávalo dost pozdě tak rovnou snídaňo-oběd ve stylu English breakfast. Teď to jdu trochu vymakat na zahradu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 18. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2020 Jinak k těm makrelám na klacku... je fakt, že jediný místo, kde jsem se s tím setkal, bylo jednoho léta na koupáku v Jevíčku. Takže asi to bude spíš záležitost Moravy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 19. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2020 Telecí pečeně na kořenovce s br.kaší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 19. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2020 (upraveno) A přitom taková blbost snažit se aby byly všechny stejný Upraveno 19. července 2020 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 Předmět: suché zrání masaZpůsob provedení: experimentDoba trvání: 35 dníVýsledek: nejistýOčekávání: maximální Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 před 8 hodinami, Maxel napsal: Předmět: suché zrání masa Způsob provedení: experiment Doba trvání: 35 dní Výsledek: nejistý Očekávání: maximální Technologie???. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 Takže, uzení a sous vide dokupy. A zároveň k tomu hrudí na pastrami, o tom až zítra nebo pozítří. Kotleta, bůček light a krkovice. Česnek (tohle množství normálně melu na masovým mlýnku) a pokus s čerstvýma bylinkama. Sůl klasicky 20 gramů na kilo. Nasoleno, zavakuováno a necháno 10 dní v lednici. U některých kousků bylinky. Krkovice + rozmarýn, kotleta + máta a bůček + bobkový list. Po devíti dnech v lednici jsem měl obavu že když to uvařím jak to je tak že mi v tom česnek a sůl udělá nepořádek, takže jsem maso vybalil, opláchnul a opět zavakuoval. Tentokrát bez bylinek, bez soli, bez česneku, jen samotné maso. Následně sousvídováno na 74 stupňů 10 hodin. Jelikož jsem neměl dostatečně velkou nádobu na všechno maso, tak jsem polovinu sousvídoval v zavařovacím hrnci na sporáku. Docela se mi podařilo vyladit aby se teplota držela na 70 - 75. Rozdíl v tomto případě poznat nelze, není to steak ani vejce Ráno jsem to vyndal, maso pustilo docela dost vody, to bylo nepříjemné překvapení, vybalil ze sáčků, osušil a naládoval do vyhřáté udírny. Dal jsem ho na mřížky, udírna elektrická + štěpka a piliny, uzeno zhruba na 70 stupňů. Po třech hodinách jsem vyndal kotletu, po čtyřech krkovici a po pěti bůček. Kotleta je výborná, není vysušená. Pořád je to nejméně šťavnatý kousek z vepřového, ale takto je to libové maso ne úplně vysušené jako bych ho udil ze syrového. Dobrý, ale na zadek mě posadil až kousek co byl naložený s mátou. Pecka, jde to v mase parádně cítit. Krkovice je bezvadná, šťavnatá nadprůměrně, na rozmarýnový kousek jsem ještě nenarazil ale dle kotlety soudím že to bude znát. tady vidíte jak jsem psal nežádoucí jev na uzeném mase - vidíte to šedivější kolečko uprostřed? V tomto případě to není změnou teploty při přípravě, ale maso bylo naložené příliš krátkou dobu na tak velký kus, nedostala se tam sůl. Menší kousky jsou v pořádku. Řeší se buď delší dobou naložení nebo se slaný nakládací roztok vpíchne doprostřed masa. Na tom jednom kousku zanedbatelný problém, už jsme ho snědli Zato bůček, tak ten je jako dort. Perfekt. Závěrem - nakládání do vakua dobrý, větší kusy masa nutno nechat déle, menší po 9 dnech v lednici bezvadný. Ochucení bylinkami funguje velmi dobře, i poměrně malé množství dokázalo dodat masu dostatek chuti. Vaření předem - výrazný posun ve šťavnatosti dle očekávání, kotleta bude lepší vzít neupravenou a ponechat tukovou vrstvu. Uzení, respektive zauzení na pár hodin klasicky, dokonce si myslím že by se maso na háčcích udrželo, ale jistota jsou mřížky nebo maso omotat provázkem a zavěsit na háček. Příště si místo nakládání do láku a uzení ze syrového opět udělám uzené tímto postupem, fakt je lepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 Technologie???. Víceméně na obrázku. Klíčové jsou spešl sáčky na zrání masa. Nemůžu teď najít, kde jsem je bral. Doplnim. Pak už jen vakuovačka a slušný kus masa — min. 0.7-0.8kg. [mention=49277]tom4[/mention]: Paráda! Hezky sis s tim vyhrál Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 24. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2020 (upraveno) Díky pokusniceni/ kromě práce / to je moje jsem takový průzkumník slepých uliček,, Upraveno 24. července 2020 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 25. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2020 Dobry test s uzenim. Jak je to s tou uzenou chuti? Je tam poznat rozdil? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 25. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2020 Není, vyloženě nejde poznat že maso bylo předvařené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fijo Odesláno 25. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2020 Snídaně po italsku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se