Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

Kynuté švestkové koláčky jdou právě z trouby. Všimněte si že se na ten talíř ani zaboha ten jeden nevešel  :D

20200930_195805_copy_1512x1905.jpg

20200930_195728_copy_1512x1984.jpg

Link to post
Share on other sites
  • Replies 15.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

tata vcera pritahl domu srnu, cely vecer jsem stravil bouranim masa, vykostovanim a vakuovanim.
Ale dnes vecer prisla bozska odmena - srnci filatko s omackou Cumberland...
Sakris, i kdyby toho bylo misto 300g treba 2 kila, tak je toho malo....
d53cd55fb3f75bf785e603966f94749a.jpg

Link to post
Share on other sites

Fajnový rohlíci!

 

Po hovězim jdu prubnout jerky vepřové. Kýta.

Jedna marináda = sojovka, česnek a koriandr.

Druhá = uzená paprika, růžová sůl, a co se na fotku nedostalo, pár kapek sezamového a lžíce std. oleje.

 

Plátky tentokrát cosi silnější (~5-6mm), bo ty průhledný kousky na konci mi moc neseděj.

 

85e2978f763d7f0f893e69819d08a1df.jpg

Link to post
Share on other sites
před 2 hodinami, pepyczek napsal:

Kolegové, nemáte prosím ověřený recept na chilli con carne?

Tohle je úžasné. Děláme přesně jak je na videu. Doporučuju ochutnat na závěř před a po přidání poslední "magic" ingredience.

https://www.youtube.com/watch?v=NGaNOejQNv4&fbclid=IwAR27YHYaj8s3Z2EE0aNPOmGfSZm0EgqO-N7rCQo9YoASfiwUL7C0Qq6LahM

 

Edited by Sicik
Link to post
Share on other sites
před 2 minutami, Sicik napsal:

Tohle je úžasné. Děláme přesně jak je na videu. Doporučuju ochutnat na závěř před přidáním a ihned po přidání poslední "magic" ingredience.

https://www.youtube.com/watch?v=NGaNOejQNv4&fbclid=IwAR27YHYaj8s3Z2EE0aNPOmGfSZm0EgqO-N7rCQo9YoASfiwUL7C0Qq6LahM

 

Díky, podívám se na to.

Link to post
Share on other sites

Poutine s čedarem, jalapeño, pancettou a pažitkou.
Prasárna jaxviňa. Včera mně inspiroval Sam v novém videu.



V Montrealu pár let zpět jsem si na to v hospodě (narozdíl od kolegů) netroufnul.
A dobře sem udělal — todle (jako přílohu) sežrat, dva dny sem v limbu.

8370f896605eff78d0be0da35a78c74b.jpg

9a531e11774267d26ca976eb43f3a017.jpg
Link to post
Share on other sites

Crcal. Ale ne ve friťáku, anóbrž v troubě.
Poslední dobu je jinak nedělam a super. Dokonce děcka, co nedaj dopustit na tenký votmekáče, prej dobrý.

Nejdřív je syrové nakrájené blanžíruju, pak přidam ca dvě lžíce obyč.oleje, a nakonec peču na plechu na 200st. pod grilem dozlatova.

Link to post
Share on other sites

Steak je steak , ale ani dobře upečené kuře kuře není k zahození zvláště při tomto poměru kuře a rýže .

20201003_192901.jpg

Link to post
Share on other sites

Na zejtra mam taky založený ku.stehna.

Na dopočení k nim lupnu kachní stehna, který mam zamražený sous vide.

K tomu červený zelí s brusinkama.

A asi knédl, nebo bramborový noky.

 

Játra pak pudou bokem s rejží a výpekem.

 

Kdybyste někdo kolem P9 neměl na neděli co žrát, dejte echo — podle všeho budu mít cosi přebytků.

 

00bc1a8df338d6d93f159283bc7ada1c.jpg

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...