Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

Svíčkovou vám fotit asi netřeba, tak snad pro někoho inspirace k takto "sladkému" jídlu, perníkové knedlíky. 

Normálně jako karlovarské, ale přidat na kostičky nakrájený tvrdý perník (perník na strouhání) a přiměřeně perníkového koření. 

20201018_130124.jpg

Link to post
Share on other sites
  • Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Kuchtíci, kuchaři a šéfkuchaři, mám dotaz: chystám se udělat štrůdl a chci ho upgradovat, páč jedna dcera nejí rozinky a druhá zas ořechy (trochu mě už serou). Čím se to dá prohodit jiným? Kousky čokolády? Lentilky? Gumídci? Kandovaný ovoce? Nemá někdo stejně  zmlsaný parchanty a neřešil to už? Jinak teda klasický listový těsto, dvě jabka, jedna hruška, vanilka, skoŕice, a bez tvarohu...

 

Link to post
Share on other sites

V nedávné době tu proběhl tip na výprodej Santoku nože Zwilling u Potten&pannen Staněk. 

Nyní je ve výprodeji Zwilling Pro, čínský kuchařský nůž. Na eshopu ho nabízí ve slevě z 4710, - Kč na 1884,- Kč. Já ho dnes osobně koupil ve Fashion areně Štěrboholy za 940,- Kč. Mají jich tam evidentní ještě dost. Takže tip pro místní kuchtíky. Perfektně sedne do ruky. Dobře vyvážený. Tvrdost 57 HRC. 

https://www.pottenpannen.cz/zwilling-pro-cinsky-kucharsky-nuz-180-mm/

2020-14-04-04-18-48-1024-768-12-1586329059zwilling-pro-sekacek.jpg

1586275363-zwilling-pro-sekacek-38419180.jpg

Link to post
Share on other sites

Já vím, spíše humor, vzhledem k lokalitě možná i černý humor, ale tady to zapadne lépe :D

 

2020-10-20 07.45.27.jpg

Link to post
Share on other sites

Škvarky parádní! Pár jsem si jich dneska ráno přihodil do míchanejch vajíček, aby to pak šlo s činkama pěkně od ruky 🙂

Já mám hotovou další várku kvašený zeleniny, do tohohle období optimální doplněk jídelníčku...

zelenina1.jpg

zelenina2.jpg

Link to post
Share on other sites

Lokše delals? My je vzdycky kupujeme na Slovensku v Pezinku, kdyz jedeme pres,, doma jsme to jeste nezkouseli. Predpokladam, ze je to fakt maximalni piplacka.

Jinak souhlas! Oblibene jidlo, idealne jeste misto kachny husicku :)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...