Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

  • Replies 15.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

To sou masa dvě. Ale jo, máš recht

Chicken burger s nakládaným zelím a chedarem, chilli-cheese hrany a domácí tatarka.

6b345b164f122669f8162d27c65ff250.jpg

Jak delas prosim Te ty chilli cheese hrany?dikes


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to post
Share on other sites

Simpl.

Brambory (béčka nejlépe) pokud jsou pěkné, krájím se šlupkou (dnešní případ).
Velikost/tvar je naprosto volitelný. Snad jen u hranolek je doporučen tvar hranolek.
Nakrájené hrany vařím (resp. blanžíruju) 3-4min ve vroucí osolené vodě.
Scedím, a nechám odpařit veškerou zbytkovou vodu.
V míse bokem prohodím s 3-4 lžícemi std. oleje.
Hodím na plech a peču do křupava; cca 30min. na 200st.
Jak jsou hotové, podle porcí na plechu rozdělím a pokladu american cheese — ten blivajs v igelitu, ale s jinym to moc nefunguje.
Dám pod gril na pár minut, a těsně před vyndáním pohážu nakrájené nakládané jalapeño papričky.

Voala!

PS: kdyby někdo měl možnost sehnat u nás nedostupný Cheese Whiz, ten by na to taky šel použít.

Link to post
Share on other sites

Polentu nevim, ale tady bych se mozna taky kouknul. 🙂 Ale samo tam prdnete, co komu chutna. Mne to bez tech rajcat prislo jiny, zajimavejsi. Dusene Hovezi a tomaty v zakladu jsou ve skoro kazdem receptu skrz vsechny kuchyne. 😇

https://www.accademiaitalianachef.com/ricetta/corso-chef-professionale-ossobuco-tradizionale/

Edited by Roman I.
Link to post
Share on other sites

Snídaňový toast 101.

(1) Do světlého toastu (jedině Ölz, fck Penam) vytvoříme průstřel, tvořítkem, skleničkou, čimkoliv. Důležité je nechat dost “masa”, aby se toast nerozpadnul.
Jednu stranu namažem máslem.
(2) Lup s tim na pánev. Ne úplně rozpálenou do běla, spíš střední fojr.
(3) Po 2-3min. uděláme backflip.
(4) Do středu vyklepnem vajíčko a rovnou osolíme. Necháme zas 2-3 smažit.
(5) Poklademe plátkovým (nebo strouhaným) sýrem, podle chuti každého s-druha. V mém případě ementál, výraznější chuť tu skvěle funguje.
(6) Na sýr přijde šunka, zas podle preference.
(7) Po dalších 2-3min. přijde backflip. Prstokladem na vejce (ehm) zkontrolujeme stupeň propečení, resp. tečení žloutku.
(8) Finální backflip a voala.
(9) Podle doby mučení na pánvy od čtyřky dál bude vejce pevné, nebo tekoucí — což je můj případ, máme to tak nejraději.

Přeskočením šestky vznikne sýrová varianta.
Přeskočením pětky a šestky pak čistě vajíčkový toast, tak jak ho dělal Ví ve filmu V for Vendetta.

93636c137eb5dbb9499fff6ad60b39c1.jpg

Link to post
Share on other sites

Zboural sem kilového pstruha lososovitého a udělal tataráček(o dost lepší než z klasik norskýho lososa mimochodem..) a pak už easy peasy domácí chipsy, filátko, koriandrovo-limetkový dip a salátek, pohoda jazz👌

EA50F7DE-3C4E-4C72-9FF9-F6C5A682CEAB.jpeg

19782797-E20D-41A4-A627-321B1BB2B226.jpeg

Link to post
Share on other sites

Tikka masala nebo nejakej buttah chicken s plackama? Jen mi nejni jasnej ten sejra, ci co to je v mise nahore vpravo.. A kdyby to tak bylo, tak tam chybi nejaka rajceci passata..

Jinak recept na snidanovej toast sem pred chvili vyuzil ... Nejdriv sem si rikal, ze je to hovadina a pak sem na to dostal desnou chut :D.  Takze dik.

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...