Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

Yop, je to mix chicken tikka masala a masala biryani.
Jako příloha 2x naan — s česnekem a petrželkou, plněný sýrem (proto ten sejr na obrázku).
Okoukáno na instáči ProperTasty. První dvě videa jsem zkombinoval dohromady, naan je poslední.

https://www.instagram.com/tv/CG5m7AtgV6J/?igshid=6imbcbe8kgvx





3bea7ca281e3603c0bbfc994425dd1c4.jpg

fe6c5f70ab4295e38fcc7f5cd7f99a4d.jpg

Link to post
Share on other sites
  • Replies 15.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Před hodinou, Oplt napsal:

Co říkáte na tenhle

Lauben Sous Vide Stick SV01

nebo poradíte něco lepšího?

Mám a funguje v pohodě. Co tam taky chceš vymýšlet? Udržuje (zobrazuje) teplotu na půl stupně a po nastavené době se vypne.

Link to post
Share on other sites

Poklidná nedělní snídaně se ženou

.Každému podle chuti

 

snidaně - kopie.jpg

Edited by Conrad
Link to post
Share on other sites
 Maxeli, diky za tip. Ja zkusil bacon eggs jinak. S domacim kvasenym chilli. Po ranu blaho v hube.  Anglicka inside.
501C3E31-25CC-4A57-AAB8-9B907A10479E.jpeg.444475b099e6da5a8c15a6d0c1c5fe99.jpeg
 

Vypadá to fajnově!

Taky jsem to zkoušel s různými druhy chleba, ale nakonec se dycky vracíme k světlýmu tousťáku.
Link to post
Share on other sites
Snídaňový toast 101.

(1) Do světlého toastu (jedině Ölz, fck Penam) vytvoříme průstřel, tvořítkem, skleničkou, čimkoliv. Důležité je nechat dost “masa”, aby se toast nerozpadnul.
Jednu stranu namažem máslem.
(2) Lup s tim na pánev. Ne úplně rozpálenou do běla, spíš střední fojr.
(3) Po 2-3min. uděláme backflip.
(4) Do středu vyklepnem vajíčko a rovnou osolíme. Necháme zas 2-3 smažit.
(5) Poklademe plátkovým (nebo strouhaným) sýrem, podle chuti každého s-druha. V mém případě ementál, výraznější chuť tu skvěle funguje.
(6) Na sýr přijde šunka, zas podle preference.
(7) Po dalších 2-3min. přijde backflip. Prstokladem na vejce (ehm) zkontrolujeme stupeň propečení, resp. tečení žloutku.
(8) Finální backflip a voala.
(9) Podle doby mučení na pánvy od čtyřky dál bude vejce pevné, nebo tekoucí — což je můj případ, máme to tak nejraději.

Přeskočením šestky vznikne sýrová varianta.
Přeskočením pětky a šestky pak čistě vajíčkový toast, tak jak ho dělal Ví ve filmu V for Vendetta.

93636c137eb5dbb9499fff6ad60b39c1.jpg

Díky, dnes vyzkoušeno a od rodiny pochvala


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to post
Share on other sites

To mě těší!

Ossobuco dopadlo podle očekávání, Maxel splácal dva recepty dohromady a už se to saunuje v troubě.
Každopádně jsem myslím uspokojil obě strany barikády — rajčata tam nejsou, jen protlak.

Na fotce chybí dvě ingredience, které jsem přidal tzv. za pochodu.
Česneková pasta, pár kapek javorového sirupu na zkaramelizování kořenovky při smažení.

4ec58273a372d1cca75fdca6c6919137.jpg

Link to post
Share on other sites
před 17 hodinami, VS napsal:

Mám a funguje v pohodě. Co tam taky chceš vymýšlet? Udržuje (zobrazuje) teplotu na půl stupně a po nastavené době se vypne.

To jo jen jsem myslel jestli je nějaký podstatný rozdíl mezi dražšími modely, tímto a třeba čůrem z Lidlu. 

Link to post
Share on other sites
před 5 hodinami, Tom4 napsal:

Proč v tom neděláte srdíčka? Máte jenom kulatý vykrajovátka nebo co jako? :D

 

Jo, a to jsem ještě první chleba přetrh, fotky rači nemám 😄, ale je to dobrý to zas jako jo, taktéž děkuji našemu kuchařskému guru za tip na snídani. 

Link to post
Share on other sites
před 3 hodinami, Oplt napsal:

To jo jen jsem myslel jestli je nějaký podstatný rozdíl mezi dražšími modely, tímto a třeba čůrem z Lidlu. 

V principu je to ponorný ohřívač s termostatem a časovačem. Jsou tam dva termočlánky. jeden hlídá nastavenou teplotu a řídí topné těleso, druhý je bezpečnostní a hlídá, jestli je dost vody. Po zapnutí se zapne ohřev na nastavenou teplotu. Když ji dosáhne, začne se odpočítávat nastavený čas a udržuje se nastavená teplota. Vrtulka míchá vodu, aby byla v celém objemu stejná teplota. Dražší modely mají připojení přes WiFi a můžeš je ovládat a kontrolovat přes mobil. Praktický smysl to nemá.

Link to post
Share on other sites
Před hodinou, VS napsal:

V principu je to ponorný ohřívač s termostatem a časovačem. Jsou tam dva termočlánky. jeden hlídá nastavenou teplotu a řídí topné těleso, druhý je bezpečnostní a hlídá, jestli je dost vody. Po zapnutí se zapne ohřev na nastavenou teplotu. Když ji dosáhne, začne se odpočítávat nastavený čas a udržuje se nastavená teplota. Vrtulka míchá vodu, aby byla v celém objemu stejná teplota. Dražší modely mají připojení přes WiFi a můžeš je ovládat a kontrolovat přes mobil. Praktický smysl to nemá.

Dík za vysvětleni, jak to funguje vím 😀

Spíš jsem  myslel kvalitu zpracování a spolehlivost.

Ledniček, aut, praček, zesilovačů, gramofonů také existuje mnoho výrobců a kvalit. Některé bych vůbec nepořídil. 🙃

Link to post
Share on other sites
Sežere to ,ani fotku nedá,dobytek   

Toto tvrzení nemůže být vzdálenější pravdě.
Teprv finišuju. Dopo jsem to jen založil, musel jsem se otočit na jihu pro synátora.
Před chvilkou jsem vyndal maso, pasíruju omáčku.
Jen tak pro potěchu patra jsem na lžičku nabral takzvanej vzorek — kousek morku a šafránové rizoto.
Myslim, že to pude

5b4e608d0cfbb19f65262c6fe1ce8f7f.jpg
Link to post
Share on other sites

Jaké marinády tam máš?

Operation finale. Omáčku jsem jen propasíroval a zredukoval na cca 1/3 objemu, dochucovat nebyla potřeba.
Šafránové rizoto, nakonec jsem sáhl po klasice.
Maso je jak dort, ačkoliv na celkové rozpadnutí kolagenu by to chtělo ještě tak 2-3h. To už by ale maso dopadlo totál nasra**u.
Už i tak drželo pohromadě jen silou vůle, příště budu určitě motat.
Chuť morku je hodně specifická. Když nad tim tak přemejšlim, asi jsem ho takle přímo z kosti nikdy nejedl.
Drahá mi to vrátila, už je to na ní moc silná/specifická chuť — jak masa, tak omáčky s morkem.
Mně to naopak chutnalo moc. Si vyber.

78ca21140f07e5c8caf173ff1e11ce34.jpg

dda4bdd46ffad6bd255e9bb95ac9bef3.jpg

Link to post
Share on other sites

Ossobuco vypada super! 🙂

Nejak jsem nad tim neuvazoval a dal tam co mi prislo pod ruku. :D

Hovezi zadni- pepr, sul, suseny cesnek, paprika, sojovka, chilli

Veprova kyta- pepr, sul, tandori masala, trochu sojovky, chilli a zkousim stavu z citronu :D

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...