Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

  • Replies 15.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Operation finale.

Nemohl jsem se rozhodnout, jestli k tomu provensálskou majdu nebo s listovym spinačem.
Tak sem spáchal vobje.
Hrany jako dycky předvařené, dopečené v troubě.

Na to, že se mi tentokrát nepovedla dokonale smotat, snad poprvý se nic z náplně neevakuovalo mimo roládu. Najs.

6a1e581c29bb679094d797959d6d9e27.jpg

29467af3844898e5b4dc2b4f1dd68ced.jpg

Link to post
Share on other sites
Krasny. Ale tech devet hranolek:)


Budeš se divit, ale normálně těch 9 stačilo a byl sem najedenej
Většinou si k photo-porci přidávam, tady to s masem a hutnou vomajdou nebylo třeba.
Takže, win-win.
Link to post
Share on other sites
V 6. 11. 2020 v 10:54, Roman I. napsal:

ahoj, v návodech píšou 4-6 týdnů. Já bych to tam tak dlouho nenechával.  Tak dva týdny a pak do lednice. Je to imho velká alchymie. Co fermentuješ, jak je to nakrájené a hlavně při jaké teplotě. Nahrubo to nemáš.

Teď jsem v tom dělal kimchci. při teplotě cca 15 stupňů tak týden a pak do lednice. Je to taková ta počínající ponožka, chuťově moc dobrá, ale zabarvila mi to trocha sojovky, co jsem tam dal, takže ne focení to moc není. 

 

Já rád pročítám tento bloq. https://www.zkvaseno.cz/

Já nechal kimčchi 24 hodin při pokojový teplotě a pak vrazil do ledničky (před třemi dny), tak jsem zvědav... Jo a ten web stojí za čtení.

Link to post
Share on other sites

Na večeři si rodinná rada přála něco sladkého, tak tedy lívance s borůvkovým coulis a javorovým sirupem.
Pokrm z škatule “chodící sacharid”, naštěstí si to všichni můžou dovolit; já ne.

40012e8fb657a031238b7072a24cf79b.jpg

Link to post
Share on other sites

Kousek přes noc noc pečené drůbeže se zelím a na sádle pečenými škubánky :)

20201108_124300.thumb.jpg.63d4a7f3b3d1fb8e008a04cd76f32f4b.jpg

Odpo jdu rýt záhonky :lol:

A pak si udělám zbytek těch škubánků s cukrem, mákem a povidly :)

Link to post
Share on other sites

Dnešní oběd:
- dýňový krém s kari a chilli
- pro mě husí prsa
- zbytek famílie požadoval paličky a křídla
- jako příloha nádivka, nějaký saláty a tak.

Funím na gauči... ;)

7F95BC63-2E13-4518-B6CF-3206BF8563B2.jpeg

Link to post
Share on other sites

Já měl budík ana 4:30 a do 12 sem konfitoval husu, letos měla jen 3,5kg, takže byla dost mala, zbyla půlka prsa

Link to post
Share on other sites
před 48 minutami, Moty napsal:

Já měl budík ana 4:30 a do 12 sem konfitoval husu, letos měla jen 3,5kg, takže byla dost mala, zbyla půlka prsa

Ahoj konfitoval si v kachnim sádle nebo oleji?

Link to post
Share on other sites

No a zbytek těsta od oběda skutečně posloužil jako sladká večeře s mákem a povidly :)

20201108_182820_copy_1422x1310.jpg

Link to post
Share on other sites
před 3 hodinami, hator napsal:

Ahoj konfitoval si v kachnim sádle nebo oleji?

AHoj, kachní ani husí  sem neshaněl, už loni jsme to dělal ve vepřovém sádle a bylo to super, použil jsem celkem 2kg sádla, ale stačilo by třeba 1,7kg

Link to post
Share on other sites
před 14 minutami, Moty napsal:

AHoj, kachní ani husí  sem neshaněl, už loni jsme to dělal ve vepřovém sádle a bylo to super, použil jsem celkem 2kg sádla, ale stačilo by třeba 1,7kg

Díky chystám se na to příští víkend a přemýšlel jsem jaké sádlo použít nebo olej jsem někde viděla v receptu. Ale olej mně docela zvláštní   

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...