Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

  • Replies 16.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Radku, většinou celkem přesně poznam, jestli chválíš nebo to byla stěrka.
Tady fuckt nevim. Asi jsem už po 4 dnech doma s děckama unavenej.
Každopádně rychlo-čína hore neměla s autenticitou nic společného, ani na to neměla ambice. Nechť zažité pojmenování pokrmu neklame, je to klasický výplod fantazie hobby-kuchtíka českého.
Ale je to chutný, lety prověřený recept, a tak jsem se chtěl podělit. Příště si dam bacha na hubu, abych tomu snad náhodou nedal nepatřičné pojmenování

Back to business.

Pečené hovězí žebro prosté kosti, domácí tatarka, baby brambory a salát s vinegret zálivkou.

4417678e659b0544757e8faacbb9ccdd.jpg

Link to post
Share on other sites

@Maxel O tom že to bylo dobré samozřejmě nepochybuju - jen mi to po všech těch letech Tvých nadpozemských aranžmá přišlo jako když já děckám přesypu na talíř míchaný vajíčka na cibulce a zasejpnu je pažitkou, takže spíš překvapení nad “lidovou formou” než výtka. A zmínka o “guláši” (na adresu toho čemu všemu se “u nás na západě” říká “čína”, kuňk-pao, švejžužů a poď) je autentická, proto si ji i sebekriticky pamatuju - já zas nemusel ty jejich vyhlášené hnusy z medůz a jiných mořských potvor :speak_cool:

PS: únava už po 4 dnech? Já mám ty svoje (s měsíční pauzou v Září) s obědama na hrbu už od Března, abych si ten “luxus homeoffice” (a neustálé “co bude k jídlu”/“tohle dneska nebudu”) pořádně užil. Jinak u nás pro změnu došlo na kus flákoty "po znojemsku"; pořádnej špek nemaje jsem si vypomohl klobásou, která se spolu s okurkama po zastrkání ze všech stran tak nějak sešla uprostřed - a po 6 hodinách v pomalým hrnci z toho vyšlo něco jako jeden masivní španělskej fógl, po kterým se (po naservírování plátků s rejží) jenom zaprášilo B)

IMG_4060D.jpg.50a71b5c84ef989d8fe21ca55a511c20.jpg

Edited by Radek124
Link to post
Share on other sites

V Lidlu jsem ulovil kančí kostky na guláš, dneska jsem k tomu spáchal hrnkový knedlík. Guláš od neděle pěkně rozleželej, jen toho chilli jsem moh dát trochu míň. 

IMG_2201.JPG

Link to post
Share on other sites

V rámci gastro-podpory jsem dal druhou šanci Naše maso.
Po poslední zkušenosti s mletým wagyu na burgery, které za ty prachy nebylo nicmoc, tohle byla víceméně trefa do černého.

Tatarák ze zadního čestru a topinky z kváskového chleba.
Dochucenej na styl belgie, skvělej.
Vzal jsem k tomu na košt sekanou v housce. Chuťově dobré, vyladěné řekněme, ale za devět pětek je to prostě nesmysl.

4ee5fe4cab5f3b7ea4965df464adfb56.jpg

18d7c3c4d0b6593619a458ccaa7b1f11.jpg

Link to post
Share on other sites

V rámci houmkůkink pokračujem v panenské krasojízdě.
Tentokrát medajle s rozmarýnem a uzenou solí.
K tomu bramboro-mrkvové pyré, roquefortová omáčka a balzamiková redukce.
Bašta.

29208eb35e11bacdcdb545203348268a.jpg

Link to post
Share on other sites
V rámci gastro-podpory jsem dal druhou šanci Naše maso.
Po poslední zkušenosti s mletým wagyu na burgery, které za ty prachy nebylo nicmoc, tohle byla víceméně trefa do černého.

Tatarák ze zadního čestru a topinky z kváskového chleba.
Dochucenej na styl belgie, skvělej.
Vzal jsem k tomu na košt sekanou v housce. Chuťově dobré, vyladěné řekněme, ale za devět pětek je to prostě nesmysl.

4ee5fe4cab5f3b7ea4965df464adfb56.jpg

18d7c3c4d0b6593619a458ccaa7b1f11.jpg

Carpaccio z Kantýny je pro mě nejvíc

https://www.milujemedobremaso.cz/clanky/carpaccio-z-kantyny/
Link to post
Share on other sites

Další ze série 9-blocker recipe.
Easy-peasy šneci s nutelllou.

Jak by řekl Sapík: jako svačinka, lehká večeře, k pívu, vínu... teda co to kecam, nejlepší na snídani nebo ke kafi.

(1) Ölz toušťák bez kůrky, vejce, nutella
(2) Plátky chleba poskládáme s přesahem 2-3cm a rozválíme válečkem do tenké placky
(3) Po celé ploše namažeme Nutellou — be rich, na dietku to nejni
(4) Zatočíme do rolky
(5) Rozšleháme vejce/dvě a rolku důkladně obalíme ze všech stran
(6) Vaječnou rolku smažíme na střední fojr a postupně otáčíme
(7) Hned po usmažení obalíme ve vanilkovém cukru
(8) Krájíme libovolně, v mém případě na cca cenťákové šneky
(9) Voala. Dobrou chuť!

201a8299a7a7de0b45ad09b715279186.jpg

Link to post
Share on other sites

Používá z Vás někdo rýžovar? Zakoupil jsem Etu, rýže udělaná super, jen mě překvapilo, že stejně malé množství zůstane přilepeno k nádobě. Máte to taky tak? Vykoušeno cca 10x, převážně jasmínová.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...