busdriver Posted November 17, 2020 Report Share Posted November 17, 2020 Mozna jo. Treba tudle divno soutez o autentickou cinu, o ktery maxel vubec nevedel, kdyz si udelal domaci verzi svejzuzu v uvozovkach.. Ale jinak jako gud job no, muzes se poplacat po rameni.... Link to post Share on other sites
Maxel Posted November 17, 2020 Report Share Posted November 17, 2020 Radku, většinou celkem přesně poznam, jestli chválíš nebo to byla stěrka. Tady fuckt nevim. Asi jsem už po 4 dnech doma s děckama unavenej. Každopádně rychlo-čína hore neměla s autenticitou nic společného, ani na to neměla ambice. Nechť zažité pojmenování pokrmu neklame, je to klasický výplod fantazie hobby-kuchtíka českého. Ale je to chutný, lety prověřený recept, a tak jsem se chtěl podělit. Příště si dam bacha na hubu, abych tomu snad náhodou nedal nepatřičné pojmenování Back to business. Pečené hovězí žebro prosté kosti, domácí tatarka, baby brambory a salát s vinegret zálivkou. Link to post Share on other sites
Radek124 Posted November 17, 2020 Report Share Posted November 17, 2020 (edited) @Maxel O tom že to bylo dobré samozřejmě nepochybuju - jen mi to po všech těch letech Tvých nadpozemských aranžmá přišlo jako když já děckám přesypu na talíř míchaný vajíčka na cibulce a zasejpnu je pažitkou, takže spíš překvapení nad “lidovou formou” než výtka. A zmínka o “guláši” (na adresu toho čemu všemu se “u nás na západě” říká “čína”, kuňk-pao, švejžužů a poď) je autentická, proto si ji i sebekriticky pamatuju - já zas nemusel ty jejich vyhlášené hnusy z medůz a jiných mořských potvor PS: únava už po 4 dnech? Já mám ty svoje (s měsíční pauzou v Září) s obědama na hrbu už od Března, abych si ten “luxus homeoffice” (a neustálé “co bude k jídlu”/“tohle dneska nebudu”) pořádně užil. Jinak u nás pro změnu došlo na kus flákoty "po znojemsku"; pořádnej špek nemaje jsem si vypomohl klobásou, která se spolu s okurkama po zastrkání ze všech stran tak nějak sešla uprostřed - a po 6 hodinách v pomalým hrnci z toho vyšlo něco jako jeden masivní španělskej fógl, po kterým se (po naservírování plátků s rejží) jenom zaprášilo Edited November 17, 2020 by Radek124 Link to post Share on other sites
honzyk Posted November 17, 2020 Report Share Posted November 17, 2020 V Lidlu jsem ulovil kančí kostky na guláš, dneska jsem k tomu spáchal hrnkový knedlík. Guláš od neděle pěkně rozleželej, jen toho chilli jsem moh dát trochu míň. Link to post Share on other sites
Maxel Posted November 17, 2020 Report Share Posted November 17, 2020 2v1 pizza pro děcka na večeři.Šunková pro dceru, sýrová pro syna. Obě s smetanovým základem a goudou. Tentokrá to nejni na pánv-měkký-i. Link to post Share on other sites
liskus Posted November 17, 2020 Report Share Posted November 17, 2020 Ja chci adoptovat,klidne jen na obedy a vecereSent from my iPhone using Tapatalk Link to post Share on other sites
Maxel Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 V rámci gastro-podpory jsem dal druhou šanci Naše maso. Po poslední zkušenosti s mletým wagyu na burgery, které za ty prachy nebylo nicmoc, tohle byla víceméně trefa do černého. Tatarák ze zadního čestru a topinky z kváskového chleba. Dochucenej na styl belgie, skvělej.Vzal jsem k tomu na košt sekanou v housce. Chuťově dobré, vyladěné řekněme, ale za devět pětek je to prostě nesmysl. Link to post Share on other sites
kdojinej Posted November 20, 2020 Report Share Posted November 20, 2020 Souhlas. Link to post Share on other sites
Maxel Posted November 20, 2020 Report Share Posted November 20, 2020 V rámci houmkůkink pokračujem v panenské krasojízdě. Tentokrát medajle s rozmarýnem a uzenou solí. K tomu bramboro-mrkvové pyré, roquefortová omáčka a balzamiková redukce. Bašta. Link to post Share on other sites
Viktor Posted November 20, 2020 Report Share Posted November 20, 2020 V rámci gastro-podpory jsem dal druhou šanci Naše maso. Po poslední zkušenosti s mletým wagyu na burgery, které za ty prachy nebylo nicmoc, tohle byla víceméně trefa do černého. Tatarák ze zadního čestru a topinky z kváskového chleba. Dochucenej na styl belgie, skvělej.Vzal jsem k tomu na košt sekanou v housce. Chuťově dobré, vyladěné řekněme, ale za devět pětek je to prostě nesmysl. Carpaccio z Kantýny je pro mě nejvíchttps://www.milujemedobremaso.cz/clanky/carpaccio-z-kantyny/ Link to post Share on other sites
Maxel Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 Další ze série 9-blocker recipe. Easy-peasy šneci s nutelllou. Jak by řekl Sapík: jako svačinka, lehká večeře, k pívu, vínu... teda co to kecam, nejlepší na snídani nebo ke kafi. (1) Ölz toušťák bez kůrky, vejce, nutella(2) Plátky chleba poskládáme s přesahem 2-3cm a rozválíme válečkem do tenké placky(3) Po celé ploše namažeme Nutellou — be rich, na dietku to nejni(4) Zatočíme do rolky(5) Rozšleháme vejce/dvě a rolku důkladně obalíme ze všech stran(6) Vaječnou rolku smažíme na střední fojr a postupně otáčíme(7) Hned po usmažení obalíme ve vanilkovém cukru(8) Krájíme libovolně, v mém případě na cca cenťákové šneky(9) Voala. Dobrou chuť! Link to post Share on other sites
bohus76 Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 A maso nebude ? Sladké jedině po masu Link to post Share on other sites
Bobisky Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 Používá z Vás někdo rýžovar? Zakoupil jsem Etu, rýže udělaná super, jen mě překvapilo, že stejně malé množství zůstane přilepeno k nádobě. Máte to taky tak? Vykoušeno cca 10x, převážně jasmínová. Link to post Share on other sites
zceyee Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 Ryzovar nemam (ale chci ho casem koupit). Nicmene, promyl si tu ryzi poradne? Link to post Share on other sites
Radek124 Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 @Bobisky spodek nádobky před nasypáním vypláchnuté rýže (max. půl kila) potři olejem - a po vyvření vody to v té čajně nenechávej zbytečně "přihřívat". Link to post Share on other sites
Bobisky Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 (edited) Proplachování dělám, zkusím to s tím olejem. Díky Edited November 21, 2020 by Bobisky Link to post Share on other sites
Radek124 Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 PS: Spodkem budiž samozřejmě míněn teflonový vnitřek nádobky - jeden občas v rychlosti naklove takový dvojsmysl, že v Umerice by ho mohli zfleku zažalovat za veřejné ohrožení... Link to post Share on other sites
Pepino777 Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 Ryzovar pouzivam uz x let a nikdy se mi nepovedlo vychytat, proc se mi obcas ryze prichyti a obcas ne. Ale delate vzdy ryzi ciste jen voda sul, nebo nejak dochucujete uz v ryzovaru?Sent from my iPhone using Tapatalk Link to post Share on other sites
Kapo Posted November 21, 2020 Report Share Posted November 21, 2020 Může se ti přichytit, když tam máš méně vody. Link to post Share on other sites
Tondaa73 Posted November 22, 2020 Report Share Posted November 22, 2020 před 14 hodinami, Pepino777 napsal: Ale delate vzdy ryzi ciste jen voda sul, nebo nejak dochucujete uz v ryzovaru? Jsem zvyklý přidávat tak 3-4 hřebíčky... Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now