Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

  • Replies 15.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Chtel sem udelat bianco, ale pak na me v supliku vykouk speck a slanina. No nedejte to tam.
Lehka alternace, zaklad klasicky bianco, spek, slanina, hrasek a kulurice navic a misto zeleny papriky tam sla cervena.
A bylo to jakoze mnamozni.
Zejtra ze zbytku udelam smazeny chedarovy koule :)
5aac2da10aea8cba5a94b4571d141822.jpg
73f42c3bb654a15e4678117e9ee3481d.jpg

Link to post
Share on other sites
Tak tos to odhadnul na to, na co já jsem přišel postupným experimentováním. Dávám cca 35 g/l. Já teda lák dělám tak, že dám svařit koření dle aktuálního záměru (od bylinek, přes kmínovou klasiku po kari šmrnc) do cca litru vody. Až mám "čaj" hotový, nasypu do toho sůl a nechám rozpustit. Zaleju studenou vodou do požadovaného poměru voda/sůl a dám ven vychladit. Až do vychlazeného dávám kuře (kvůli možnému pomnožování sviňuch).
Hrozně mě baví, že jde vyrobit halda chuťových profilů toho nálevu a maso má opravdu luxusní šmak.

Zkoušel to někdo třeba s provensalskyma bylinkami? Jaké množství asi?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to post
Share on other sites
před 3 hodinami, Juraj11 napsal:


Zkoušel to někdo třeba s provensalskyma bylinkami? Jaké množství asi?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Dělal jsem to včera, dal jsem do láku celý pepř, česnek a rozmarýn a bylo to cítit v mase. Lák jsem chvíli nechal projít varem. Příště to udělám znova tak. Kuře je super šťavnaté. Možná přidám i chilli papričku....

Link to post
Share on other sites

Jinak zásadně vepřové mleté maso cibule mrkev kedlubna sušené houby z vecerky (dva druhy) skleněné nudle vajíčko bot canh rybí omáčka pepř a rýžový papír zásadně natáčet v pivu pak pekne zhnednou. Ale bacha, je to tajný!

Link to post
Share on other sites

Tak vod ženy vydyndej poměry na ty pravý autentický vietnamský šmodrchance, rád si poupravim tu svojí domácí "vod voka a jazyka" slátaninu.

Link to post
Share on other sites

Napsal jsem natáčet ale mělo byt namacet všechno vod voka na jedno balení mletého dvě vajíčka, dvě mrkve, dvě kedlubny, zbytek fakt voko vidí 

Link to post
Share on other sites

Mně se vždycky ty homemade mají tendenci chytatke dnu a připékat, je na to nějaký figl?

Link to post
Share on other sites
před 5 hodinami, atim napsal:

Větší a těžší pánev a více oleje, dobre rozehřát, ještě bylo Pho, to je taky kapitola...

7468232C-FE12-44BF-ACB9-0B0BB725DF72.jpeg

Asi se k vám nakýbluju na víkend :D 

Link to post
Share on other sites
před 1 hodinou, Maxel napsal:

Krevetové tacos s česnekovými klíčky a sweet chilli.

95e5b77ce04622e0b3694c00096cde77.jpg

todle miluju, dáváš tam koriandr? já dyž ho tam nemám, nejni to vončo

Link to post
Share on other sites

At taky neco pridam.
Risotto deepfried cheese balls.
Delam toho hodne s pomerne sirokym zaberem, ale todle pratele ma ambici bejt to nejlepsi co sem kdy vyplodil.
96c233303636affb1bd2327d409283f5.jpg
2943b4c6449de3b3cc78ff4aa31fbab7.jpg
036b20edaa5565f1291f0420de1b73e1.jpg

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...