Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

  • Replies 15.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Morbo připravuje kuře podle Maxela

Olej na plátně

morbo_vari.jpg.a72f4905d830caa5d6067b950aee3345.jpg

 

Jinak chuťově to bylo úplně super, takže moc dík za tip, akorát mi tam asi zůstala nějaká zbytková voda uvnitř nebo co, protože pokaždé, když sem otevřel troubu, tak sem se ztratil v mlze.

Link to post
Share on other sites

Žena dneska udělala italské ossobuco z telete z řeznictví U Bobra. Sice kilo osmdesát za skoro pět stovek, ale to, co z toho vykouzlila, mě, bez přehánění, dojalo. Naprostý festival chutí, maso, jako dort, morek, zelenina, bílé víno, všechno se dokonale doplňovalo, bylo to spledidní.

Link to post
Share on other sites

Na kilo brambor ( strouham spis na jemno ) dej 2 vajicka, ctyri lzice mouky, mleka tak hrnek na espresso, 4-5 strouzku cesneku, spetku pepre a spoustu majoranky. Sul je vzdycky issue , brambory chtej hodne, ale lepsi podsolit a po prvnim testovacim kousku dosolis. Kdyz vsechno promichas, nech to chvilku odlezet, kvuli te soli. A smazim na hodne oleji, zadny pomaslovani panve, poradne oleje, kterej musis hodne rozpalit.

Zadny kouzla v tom nejsou.

Link to post
Share on other sites

Na fakt dobrým bramboráku je nejhorší právě to strouhání na jemno. Takže je úplně logický, že ti přijde jinde lepší, protože to právě nemusíš strouhat 🙂

Link to post
Share on other sites
Na kilo brambor ( strouham spis na jemno ) dej 2 vajicka, ctyri lzice mouky, mleka tak hrnek na espresso, 4-5 strouzku cesneku, spetku pepre a spoustu majoranky. Sul je vzdycky issue , brambory chtej hodne, ale lepsi podsolit a po prvnim testovacim kousku dosolis. Kdyz vsechno promichas, nech to chvilku odlezet, kvuli te soli. A smazim na hodne oleji, zadny pomaslovani panve, poradne oleje, kterej musis hodne rozpalit.
Zadny kouzla v tom nejsou.
Diky, zadny jiny figle? Proc strouhas spis najemno?
Link to post
Share on other sites
před 6 minutami, blackhead napsal:

Ze neni tak dobrej nez jsem jedl jinde :D

Kdyz vsechno smichas, tak ta hmota musi vonet v cely kuchyni jeste nez zacnes smazit 😀

Kdyz strouhas vic na jemno, tak se rychleji propecou/usmazej a nespalis tolik okraje.

Na bramborak je urcite bambilion figlu, jako na vsechno ostatni. Tohle je muj/nas postup a jsme spokojeny 😉

Edited by honza71
Link to post
Share on other sites

A to je ono, z robota to není ono, musíš růčo ;) :D

Link to post
Share on other sites

Přesně tak. Na bramborák používám klasický struhadlo s takovými těmi vystouplými ťuplíky, který jsem nikdy na nic jinýho nepoužil. Robotem určitě ne. Ten bramborák si musíš hochu zasloužit:-)

Link to post
Share on other sites

Mě teda chutnají výhradně bramboráky který jsem nemusel klohnit sám - jak je člověk nažranej toho smradu ze smažení, není to ono. Takže radši švindluju a místo klasiky dělávám pečenou cmundu - jenže nad tou zas vohrnuje pysk starucha, které ta vůně dětství smrad přepálenýho tuku z pánve nejspíš chybí... :thumbsdown_anim:

Edited by Radek124
Link to post
Share on other sites

Bramboráky já nemusim, proto tady bohužel nepřispěju. 
Ale...

Už dlouho sem nespáchal žádnej sous vide experiment. 
Abrakadabra. Vejce, resp. žloutek trochu jinak. 
Sous vide. 63st. / 2h. Bílek se při téhle teplotě nezatáhne, žloutek právem naopak. 
Výsledkem je pevný žloutek,ale pořád křehký a strukturou trochu jako máslo. Tvarem připomínající vejce karety obrovské; známé to mořské želvy (víme). 
 

08B81A17-E556-4213-974E-42E885BFD8D0.jpeg

30203FC5-7CCF-47FC-B699-E025AF28C05C.jpeg

6A55A599-36D9-4751-92BD-ACBC3D6CD108.jpeg

Link to post
Share on other sites
Mě teda chutnají výhradně bramboráky který jsem nemusel klohnit sám - jak je člověk nažranej toho smradu ze smažení, není to ono. Takže radši švindluju a místo klasiky dělávám pečenou cmundu - jenže nad tou zas vohrnuje pysk starucha, které ta vůně dětství smrad přepálenýho tuku z pánve nejspíš chybí... :thumbsdown_anim:
Na tom neco bude.
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...