Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

prostě falešná svíčková ve všem falešná. halali a kefír ? uff. kombinace, kterou by mě ani ve snu nenapadlo vyzkoušet. no, mám se stále co učit🙃

Link to post
Share on other sites
  • Replies 15.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

prostě falešná svíčková ve všem falešná. halali a kefír ? uff. kombinace, kterou by mě ani ve snu nenapadlo vyzkoušet. no, mám se stále co učit
Myslím, že ani není moc nutno. Toto je takový cajk, že by i Babica blil
Link to post
Share on other sites
před 7 minutami, Frostie napsal:

Myslím, že ani není moc nutno. Toto je takový cajk, že by i Babica blil emoji3525.pngemoji3525.png

já to zkoušet nechci. tohle fakt neeeeeeee. učení ale může být i negativními příklady😇

Link to post
Share on other sites

A tak třeba to bylo o fous lepší než "Svíčková v prášku" - tuhle hmotu jsem (taky ke zbytku jakési hověziny) požil jen jednou a bylo mi po tom fakt těžko...

image.png.4de77b3e7aa9b128516e84825e9514ff.png

aneb: Vitana vaří za Vás - zvracet už musíte sami 🤮

Edited by Radek124
Link to post
Share on other sites
deti si libovaly a nezvysena obsazenost toalety jsouc dukazem, ze to tak hrozny nebylo
Tak nakonec gut. Samozřejmě, furt to bylo podstatně lepší, než Radkem postovaná pochybná směs
Link to post
Share on other sites

Jo hoši, kritizovat umí každej — se nejdřív pochlubte svým výtvorem 😜  
Ač čistá fantazie bejvá u kuchaře celkem zabiják, nezřídka kdy dnes vyhlášené recepty vznikly dílem improvizace a vlastní invence stvořitele. 

Anyway. Zas sem včera nevodolal a vzal to z letiště přes hradeckého řezníka. 
Taaaakže, dneska uzená krkovice s křenovkou a pečené grenaille.

99CD0937-F380-4B22-B204-F846C1EC25E3.jpeg

Edited by Maxel
Link to post
Share on other sites

Němaja problema 😉

Na wknd bude zas utopený kuře. 
Tentokrát sem dal poměr 35g soli na litr, plus byliny (petržel, pažitku, tymián).  
Péct budu nabodnutý na kůlu, a nebudu potírat olejem ani máslem; ikdyž to nvm jestli vydržim. 

F9276D3B-2897-4F4E-8333-1B3A73197AFA.jpeg

Link to post
Share on other sites

Maxeli, mám na tebe dotaz. Kuře se už koupe na zítřejší premiéru. Chci zároveň v troubě upéct i brambory. Jak je prosím děláš? Dám je pod mřížku s kuřetem, aby nic nepřišlo nazmar. 

Link to post
Share on other sites

Přesně, jak píšeš = do pekáče pod mřížku s kuřetem dam předvařené (blanžírované) brambory. Nejlépe malé-celé, třeba grenaille.
Zejtra budu kuře péct na stojáka v pekáči s kůlem, tam brambory jen pohážu kolem kuřete.

Link to post
Share on other sites

přesně tak jsem to dělal minulý týden, na brambory kape šťáva a chutě a je to pecka

Link to post
Share on other sites

Kuk pod pokličku, ke guláši v pozadí teď na přání paní domu vařím knedlíky  :)

 

20210213_131903_copy_836x762.jpg

Link to post
Share on other sites

Operation finale. Tentokrát s rajčatovým salátem a klasickou gravy. 
  
Pár zjištění:

Rozdíl std. kuře kolem 60kč/kg vs. francouzké/kukuřičné/apod. kolem 200kč/kg je neskutečnej, chuťově je to o parník jinde.

Potírat/nepotírat. Nepotíral jsem, ale příště asi zas budu. Míň, ale budu.

Takhle pečený na stojáka je to víc bezúdržbově, než na pekáči s mřížkou. Zároveň se upeklo rovnoměrně. Určitě zůstanu u tohodle způsobu  

3BE2C79E-6218-4979-932E-947A5DA57C88.jpeg

BF63F4CC-6159-41DE-A974-8DE6BBB9959E.jpeg

Edited by Maxel
Link to post
Share on other sites

Poprosím zkušené o vysvětlení, kde jsem udělal chybu:
1) kvalitní falešná svíčková 2.5cm
2) souse vide 58 °C na 120 min
3) vybalení a prudké ochlazení
4) po cca hodině osmahnuto na pánvi na barvu

Výsledek: maso jakoby křupavé/al dente - rozhodně ne měkký steak, jaký jsem očekával :-(

Link to post
Share on other sites

Takhle na první tam nevidim nic blbě.
Nvm teda na co je tam to prudký ochlazení, to sem nikdy nedělal.
Na falešnou svíci a 58st. (tzn. něco mezi medium a medium rare) bych asi dal míň času, hodinu až hodinu a půl. Ale zas si nemyslim, že by kvůli dvěma hodinám mělo maso dopadnout apriori blbě.
Jinak mi to přijde všecko OK. Možná blbej kus masa. Nebo jsi na barvu zatahoval moc dlouho.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...