Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

před 2 hodinami, Maxel napsal:

Bobe pecka! Chobotnici jen vaříš, bez zatažení na barvu?

No delal jsem ji teda trochu mimo Mexika na sezamovym oleji zprudka na panvi spolu s krevetama, predtim je chobotnice samozrejme predvarena. Nakonec na chvilku cesnek, bily vino, a ta pasta, sul, pepr, cukr na dochuceni

 

C4BF8E2D-34F1-406B-88FB-77212719F1B8.jpeg
 

Tom: ja krevety, chobotnici jim, ale musle nedam, vadi mi ta konzistence. Max sv. Jakuba ty muzu. 🙂 Manzelka sni vse z more

Edited by Bob
Link to post
Share on other sites
  • Replies 15.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

V televizi howno, taxi aspoň udělam přípravu na zejtra. Chorvatský čevapi, bokem děckám spíchnu bramboro-sýrové krokety. 
K tomu leju do volátka džuvo, co sem nepil snad 10 let.
Fajn večer kulináři!

61CC72BA-CC0A-4760-B76D-3F549630580E.jpeg

Link to post
Share on other sites

jo, tarte tatin...prvne panev a pak trouba, ze zbytlu testa jsem udelal hruskovy tasticky s javorovym sirupem, ale ty se snedly rychleji nez kolac

Link to post
Share on other sites

Jeden z nej effort-to-outcome dezert. Na basic variantu ti stačí jen 3 suroviny: jablka (nejlíp Granny Smith), cukr, listové těsto. 
Volitelně pak skořice, rum, vanilkový cukr, nahoru šlehačka s mascarpone. 
Ale i ten basic je prostě skvělej. Určitě zkus!

A69E43AE-E316-4DDC-9587-C349295B676C.jpeg

Link to post
Share on other sites
V 20. 2. 2021 v 22:09, Maxel napsal:

V televizi howno, taxi aspoň udělam přípravu na zejtra. Chorvatský čevapi, bokem děckám spíchnu bramboro-sýrové krokety. 
K tomu leju do volátka džuvo, co sem nepil snad 10 let.
Fajn večer kulináři!

61CC72BA-CC0A-4760-B76D-3F549630580E.jpeg

Na ty čevapi mám už delší dobu strašnou chut? Hodíš nějaký quick recept? Co za maso, co máš s tou petrželkou..vajíčko? Rád bych to pak prubl na grilu se špejlí.. a co k tomu za dip?

Link to post
Share on other sites

@JoyStick   
Když už to teď hore zaznělo, co začít z lehka s jednoduchym dezertem — TARTE TATIN?

@Spongebob   
Recept je simpl. Jehněčí mletý, dávám na půl s vepřovym. 
Sůl/pepř. 
4-5 stroužků česneku nasekat na hrubo a 15-20min. vyvařit ve vodě. Cílem je v podstatě česnekový vývar. Tentokrát jsem zkusil přidat i cibuli, ale nepoznal sem rozdíl, takže neni potřeba. 
Vývar se nechá zchladnout a důkladně promíchá s masem. 
Potom z masa namotat válečky velikosti dle libosti. 

Dělal jsem je v troubě. Na (mé oblíbené) pánvi. Na grilu.
Teď naposled v rendlíku jako friťáku (bo ten nemam), a ač je to jednoznačně nejmíň nutričně vyvážená příprava (čti prasárna), vyšla z toho nejlíp — maso šťavnaté, ale na povrchu příjemná krusta. 
  
Podávám nejčastěji s ajvarem, červenou cibulí a hranolkami. 
Na pláži v Novalje jsme to žrali v lepinje, placka ve stylu pita chleba, na které se teprv chystam. 
A páč sem lakomej, což se o mě ví, vyvařenej česnek/cibuli zamícham do domácí mayo a mam další dip k ajvaru.

PS: ten mix s petrželí na vobrázku výše nepatří k masu, anóbrž k bramborám = krokety. 
 

Edited by Maxel
Link to post
Share on other sites

Perfektní, díky moc..   Já jsem to narychlo právě Googlil  (video jsem neviděl) a prý se tam má dávat i nasekaná petrželka. Masa si měl dohromady 1kg?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...