Bob Posted February 20 Report Share Posted February 20 (edited) před 2 hodinami, Maxel napsal: Bobe pecka! Chobotnici jen vaříš, bez zatažení na barvu? No delal jsem ji teda trochu mimo Mexika na sezamovym oleji zprudka na panvi spolu s krevetama, predtim je chobotnice samozrejme predvarena. Nakonec na chvilku cesnek, bily vino, a ta pasta, sul, pepr, cukr na dochuceni Tom: ja krevety, chobotnici jim, ale musle nedam, vadi mi ta konzistence. Max sv. Jakuba ty muzu. Manzelka sni vse z more Edited February 20 by Bob Link to post Share on other sites
Maxel Posted February 20 Report Share Posted February 20 V televizi howno, taxi aspoň udělam přípravu na zejtra. Chorvatský čevapi, bokem děckám spíchnu bramboro-sýrové krokety. K tomu leju do volátka džuvo, co sem nepil snad 10 let. Fajn večer kulináři! Link to post Share on other sites
Harwey Posted February 21 Report Share Posted February 21 Vyuzitie Maxeloj parmezanoveho cesticka Link to post Share on other sites
Sněhulák Posted February 21 Report Share Posted February 21 Svíčková poprvé. Link to post Share on other sites
Maxel Posted February 21 Report Share Posted February 21 Croquette de la fromage. Link to post Share on other sites
JoyStick Posted February 21 Report Share Posted February 21 To je apple pie delanej na panvi? Dafuq? Link to post Share on other sites
Maxel Posted February 21 Report Share Posted February 21 Tarte tatin? Link to post Share on other sites
Zeeberdee Posted February 21 Report Share Posted February 21 jo, tarte tatin...prvne panev a pak trouba, ze zbytlu testa jsem udelal hruskovy tasticky s javorovym sirupem, ale ty se snedly rychleji nez kolac Link to post Share on other sites
Maxel Posted February 21 Report Share Posted February 21 Focaccia s tymiánem inprog. Link to post Share on other sites
Maxel Posted February 21 Report Share Posted February 21 Napoprvý to nedopadlo špatně. Ne, že by na tom bylo něco složitýho Link to post Share on other sites
JoyStick Posted February 21 Report Share Posted February 21 Toz sem se neco novyho zas naucil. Tarte tatin jsem neznal Link to post Share on other sites
Maxel Posted February 21 Report Share Posted February 21 Jeden z nej effort-to-outcome dezert. Na basic variantu ti stačí jen 3 suroviny: jablka (nejlíp Granny Smith), cukr, listové těsto. Volitelně pak skořice, rum, vanilkový cukr, nahoru šlehačka s mascarpone. Ale i ten basic je prostě skvělej. Určitě zkus! Link to post Share on other sites
krutor Posted February 24 Report Share Posted February 24 Nejak dlouho jsem nic nepridal... Kachni prso a cocka beluga. Link to post Share on other sites
JoyStick Posted February 25 Report Share Posted February 25 Chvilu to trvalo, ale vcera sem udelal druhou pulku tech musli Tentokrat jak sem puvodne zamejslel - bianco.Naky napady na ten vejkend celendz? Link to post Share on other sites
Spongebob Posted February 25 Report Share Posted February 25 V 20. 2. 2021 v 22:09, Maxel napsal: V televizi howno, taxi aspoň udělam přípravu na zejtra. Chorvatský čevapi, bokem děckám spíchnu bramboro-sýrové krokety. K tomu leju do volátka džuvo, co sem nepil snad 10 let. Fajn večer kulináři! Na ty čevapi mám už delší dobu strašnou chut? Hodíš nějaký quick recept? Co za maso, co máš s tou petrželkou..vajíčko? Rád bych to pak prubl na grilu se špejlí.. a co k tomu za dip? Link to post Share on other sites
Maxel Posted February 25 Report Share Posted February 25 (edited) @JoyStick Když už to teď hore zaznělo, co začít z lehka s jednoduchym dezertem — TARTE TATIN? @Spongebob Recept je simpl. Jehněčí mletý, dávám na půl s vepřovym. Sůl/pepř. 4-5 stroužků česneku nasekat na hrubo a 15-20min. vyvařit ve vodě. Cílem je v podstatě česnekový vývar. Tentokrát jsem zkusil přidat i cibuli, ale nepoznal sem rozdíl, takže neni potřeba. Vývar se nechá zchladnout a důkladně promíchá s masem. Potom z masa namotat válečky velikosti dle libosti. Dělal jsem je v troubě. Na (mé oblíbené) pánvi. Na grilu. Teď naposled v rendlíku jako friťáku (bo ten nemam), a ač je to jednoznačně nejmíň nutričně vyvážená příprava (čti prasárna), vyšla z toho nejlíp — maso šťavnaté, ale na povrchu příjemná krusta. Podávám nejčastěji s ajvarem, červenou cibulí a hranolkami. Na pláži v Novalje jsme to žrali v lepinje, placka ve stylu pita chleba, na které se teprv chystam. A páč sem lakomej, což se o mě ví, vyvařenej česnek/cibuli zamícham do domácí mayo a mam další dip k ajvaru. PS: ten mix s petrželí na vobrázku výše nepatří k masu, anóbrž k bramborám = krokety. Edited February 25 by Maxel Link to post Share on other sites
Maxel Posted February 25 Report Share Posted February 25 Čevapi na YT Lepinje na YT Link to post Share on other sites
Spongebob Posted February 25 Report Share Posted February 25 Perfektní, díky moc.. Já jsem to narychlo právě Googlil (video jsem neviděl) a prý se tam má dávat i nasekaná petrželka. Masa si měl dohromady 1kg? Link to post Share on other sites
Maxel Posted February 25 Report Share Posted February 25 #wkndchallenge Zatim je návrh Tarte tatin. Házejte kdyžtak další nápady. Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now