Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

Důstojná rozlučka, ne? :D

Link to post
Share on other sites
  • Replies 16.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Předražený leštěný prd. Už způsob prodeje, typický pro šmejdy, tomu nasvědčuje. Z těch 12 spotřebičů, které to údajně nahrazuje, jsem identifikoval dva. Kuchyňský robot (šlehač, hnětač, mixér) a multifunkční - parní hrnec. To je nádoba s vestavěnou topnou spirálou a termostatem, kde se nastavením teploty určuje funkce.

37 ºC - jogurtovač

50 ºC - 70 ºC - sous-wide

70 ºC - 90 ºC - dušení – pomalý hrnec

100 ºC - vaření

120 ºC - parní hrnec

160 ºC - 220 ºC – fritovací hrnec

To se dá pořídit za čtvrtinovou cenu, když nehledám low-end.

WiFi, ovládání přes dotykovou obrazovku a vaření podle receptů z internetu – no comment.

A když se mi v mixéru bude vařit polévka, jak současně umíchám těsto?

Link to post
Share on other sites

gunman: Termomix TM21 máme už asi 16 let a manželka ho používá skoro denně. Příští rok by chtěla novější typ. Za nás jednoznačně doporučujeme

Link to post
Share on other sites

Momofuku pork buns in progress. 
Příští #wkndchallenge bysme mohli zkusit zrovna něco z pera Davida Changa. 

2EF82A7A-FA97-463D-8FF8-BED7503A5F7C.jpeg

Link to post
Share on other sites

Zítra vařím svíčkovou na smetaně s karlovarským knedlíkem a v neděli bude řízek a salát. Začaly zahradní práce po zimě tak kalorie pro kompenzaci výdeje ;)

Edited by Tom4
Link to post
Share on other sites
Před hodinou, Tom4 napsal:

Zítra vařím svíčkovou na smetaně s karlovarským knedlíkem a v neděli bude řízek a salát. Začaly zahradní práce po zimě tak kalorie pro kompenzaci výdeje ;)

Nechceš brigadníky, ženu pošlu na zahradu a já zamakám na svíci 🙂 

Link to post
Share on other sites

Já koupil dneska kachnu, obě zelí a domácí knedlík je nachystaný...Ježíš jak já se na to těším... Minule jsem ji tak zahříval šest hodin na pomalu a bylo to bezva. Doufám ve stejný výsledek...

Edited by mAra_
Link to post
Share on other sites
před 10 hodinami, DavidLC napsal:

Nechceš brigadníky, ženu pošlu na zahradu a já zamakám na svíci 🙂 

Super, zrovna betonuju takovou menší zídku  . . . :D 

Link to post
Share on other sites

jo, proc taky. je to jeseter bílý, původem z itálie. ma skvely maso a na te hlave je ho docela dost.. co me prekvapilo je, ze v podstate cela je z chrupavky.. tak premyslim, jestli ji, jako nahodny benefit, chroupat misto zraloci chrupavky na klouby :D

Edited by montemar
Link to post
Share on other sites

Rybí polívku bych doma jedl sám, proto jí nedělám. Ale dal bych si hned... palec 👍

U nás dnes na oběd tajemství v hliníku. 
Myslim nebude těžké uhodnout, co se schovává pod slaninou. 
Doplněno česnekovou pastou, javorovým sirupem a (jen pro pány) srirachou. 

814FDAD3-1571-4510-973A-3035B18B855F.jpeg

Link to post
Share on other sites

Živáňská trochu jinak 🙂

@Tom4 betony jdou ženě pomalu, to se protáhne až na šnicl 🙂 Mimochodem máš u mě vroubek, při pohledu na tu bábovku s polevou jsem v zoufalství sežral celou Studentskou pečeť 🙂 Foodhub jaxviňa... 😉

 

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...