Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

@Maxel Ajo, děcka! Chňápen zí. :D

Já mám salátový období, takže Ti s inspirací tentokrát nepomůžu, ale Momofucku (hehe) bude jako dycky skvělý. Chystal sem se na pork-belly, ale pořád sem nesehnal správnou flákotu. Doporučení na řeznickýho vítány!

Link to post
Share on other sites
  • Replies 16.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Já beru nejčastěji od Rohlajze, maj teď nově privátní značku MASO!, a celkem spokojenost. Zrovna ten bůček na foto byl odsud, krásnej kilovej kousek. 
Když mam cestu, stavim se v Meatpointu v Dejvicích. 
Anebo když jedu z HK, beru to přes Kbely; řezník vedle Billy. 

Edited by Maxel
Link to post
Share on other sites

Podělím se o dva tipy co se týkají kuřete. Kupuju celé, za tři minuty to mám rozhozené na prsa, stehna, křídla, skelet, tip 1., sami si to zvažte a spočítejte, budete koukat. ;)

Stehna budou pečený k cuketovýmu ratatouille, prsa padly na Ondráše, skelet jde na vývar.

Proběhl jsem zahradu, tip 2 zní na kuřecí vývar mrkev a cibuli rozkrojím a na kapce oleje opeču hezky do zlatova, naleju studenou vodu, přidám zbytek ingrediencí. Poté klasika, přivést k varu, stáhnout na minimum, nechávám cca 2 hodiny, vypnu, příklopí. poklicí a necham ještě hodinku na plotýnce. Vývar báječnej, po opečené zelenině chytne barvu do žlutozlaté, chce ro šetřit tim olejem aby to nebylo mastný, kdyžtak sebrat.

 

 

20210709_163528_copy_711x905.jpg

20210709_120308_copy_629x729.jpg

20210709_163551_copy_756x1008.jpg

Edited by Tom4
Link to post
Share on other sites

Taky kuře skoro zásadně celý, a rozbourat. 
Jen skelet, spolu s špičkama křídel a dalším “odpadem” nasolim, hodim na pekáč do trouby, upeču, maso oberu, smícham s výpekem a přidam rejži. Děcka se toho dycky nemůžou dočkat. 
Ale ten vývar takle prubnu. Thx

Tom Kha Gai operation finale. 
S čerstvym koriandrem je to nebe v hubě. 
Sice je to spíš podzimní polívka, ale když ji miluješ… :)

F00145CA-232E-48C3-A439-4C8621EDC911.jpeg

Edited by Maxel
Link to post
Share on other sites

Kluci na kolik vnitrni teplotu pect rosstbeef? Zitra ho chci zkusit upect/vyudit v grilu.

Link to post
Share on other sites

ja delam 53 stupnu, pak rovnou na dreveny prkynko jeste hodne popeprit, posolit a na to dva tri platky masla, nechat odlezet 10-15 min volne pod alobalem - teplota stoupne jeste tak na 62-63 stupnu, pak teprve krajim… odlezeni je dulezity, aby ti pak maso nepustilo moc stavy, ale to co stejne vytece, sleju z prkynka a zakapu nakrajene maso - nic nesmi prijit nazmar.
Jinak na grilu dej velkej pozor na teplotu peceni - zkus to udrzet, pokud mozno konstantne kolem 140 max 160 stupnu neprimo - nesmi to vylezt moc rychle, na kilo masa bych urcite nedelal pod 30 min, spis tak 40. jinak budes mit hodne propeceny kraj a maly ruzovy stred.

mala inspirace z lonska:

b3d72b30a70e398d35c21426b43019ee.jpg

Link to post
Share on other sites

Dik, zkusim to zregulovat na nizkou teplotu, pocital jsem s hodinou cca, maslo je dobrej tip. 
Pomazal jsem dijon a worchester. Uz se tesim az pujdu zatapet :-))

Link to post
Share on other sites

Pánové, prosím o tip na recept. Divoký králík, po vykrvení, vyvržení, stažení a bez hlavy je to 2,6 kg očištěného masa... ?

Link to post
Share on other sites

Dobry to bylo, malinko jsem to pretahl, ale i tak mi to manzelka nejedla ze je to krvavy, se poseru 🙂 

Maso nic moc, celkem slachy a nepravidelny, ani svazani moc nepomohlo, priste musim vybrat lepsi kousek

3B4893E6-6A67-4710-A382-23008235B6DA.jpeg

3F965FF1-489C-4923-A3AF-FAFDA0670807.jpeg

Edited by Bob
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...