Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

  • Replies 16.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Taky sem naložil, na zejtra. 
Worcestr a bílý pepř je klasika. Místo anglické hořčice sem dal medový dijon, a olej je oliváč s lanýži. 

57707F3D-F517-43DB-8B46-D464079A78A7.jpeg

Link to post
Share on other sites
Dobry to bylo, malinko jsem to pretahl, ale i tak mi to manzelka nejedla ze je to krvavy, se poseru  
Maso nic moc, celkem slachy a nepravidelny, ani svazani moc nepomohlo, priste musim vybrat lepsi kousek
3B4893E6-6A67-4710-A382-23008235B6DA.thumb.jpeg.f77918a36705b48bd4220d15eba33077.jpeg
3F965FF1-489C-4923-A3AF-FAFDA0670807.thumb.jpeg.600da3602d3b276957120d1396302d5d.jpeg

vnitrni barvu mas dobrou, jen kurcicka je takova svetla, priste nejdriv zatahni na prudkem ohni ze vsech stran (1 min z kazde strany staci). Klidne pak dej na par minut vedle, nez snizis zar v ohnisti, nebo prenastavis na neprimo - na vysledek to nema vliv.
Link to post
Share on other sites
Taky sem naložil, na zejtra. 
Worcestr a bílý pepř je klasika. Místo anglické hořčice sem dal medový dijon, a olej je oliváč s lanýži. 
57707F3D-F517-43DB-8B46-D464079A78A7.thumb.jpeg.7af66954554fe54d41592edb9c2e2f52.jpeg

paradni maso, to bude dobrota…
jak koukam na ingredience, tak bych ti doporucil jednu malou zmenu - sezen si lepsi worcestr, pouzivam Lea&Perrins, chut je uplne jinde…

3f06a99de7b1c3f754f4c77f00b3d4ce.jpg
Link to post
Share on other sites

Ja jsem zatahoval na panvi, asi malo.

ale chutove je to fajn, jen to mam tezky protoze draha polovicka moc maso neji, roastbeef vetsinou da, ale studenej, teplej byl asi moc :-))

Link to post
Share on other sites
Tentokrát nezklamal Globus   
Za tip na worcestrovku díky.

myslim, ze jsem ji jednou videl prave v Globusu v klasicke male 0,25l lahvicce, na jistotu ji maji v Makru, ale ve vetsi 0,7l
Link to post
Share on other sites
Ja jsem zatahoval na panvi, asi malo.
ale chutove je to fajn, jen to mam tezky protoze draha polovicka moc maso neji, roastbeef vetsinou da, ale studenej, teplej byl asi moc :-))

jen vydrz, chce to zkouset porad dokola, ja byl spokojenej az tak na 10. pokus :-)
Je zajimavy testovat ruzny druhy masa - v makru maji stareny jihoamericky kousky na mokro, maxel ma evidentne neco lokalniho stareneho na sucho.
Rozdil v tom clovek pozna, suche zrani ma podle me intenzivnejsi chut, nepusti tolik stavy, ale moje zkusenost je, ze je velmi nestabilni kvalita - u reznika ti toho napovidaji, ale skutecnost poznas az na taliri. Reseni je si to dovystarit sam, ale na to nemam nervy. S tim jihoamerickym je to vic na jistotu…
Kazdopadne rodina to zbasti vzdycky… dokonce uz i ty mrchy deti…

Co k tomu delate za omacky? U nas nejvic jede klasika peprovka a pak taky chilli-med…
Kdyz je nouze, tak bodne i kupovana Mississippi BBQ sweet&spicy
Link to post
Share on other sites

Ja delal tatarku a dijon-med plus hranolky.

ja to stareny moc nemusim, uz jsem se parkrat spalil, bylo to takovy navinuly a to nedavam. Mel jsem rostenou ze supermarketu a nic moc, priste reznik. Tu worchester musim koupit taky, mam obyc a je to na prd.

 

Link to post
Share on other sites

špagety po uhlířsku...

guanciale, pecorino, sůl, pepř, vejce a špagety 

la grande bellezza 👌

IMG_20210711_141820_edit_567061421551491.jpg

Link to post
Share on other sites

Operation finale. 
Hodil jsem k tomu pečené grenaille, rajčatový salát s balzamikovou redukcí, domácí tatarku. 

E0702114-C1EE-44B0-AB93-4C484D24CCC1.jpeg

F899988A-F28B-4881-806B-4918DD061601.jpeg

Link to post
Share on other sites

Úplně easy… cherry rajčata na půlky, jarní cibulka na kolečka, oliváč-limeta-sůl a cca polévková lžíce balzamikové redukce. Toť vše. 

Link to post
Share on other sites

Dneska jsem byl na jihu, dovezl jsem si jak jinak okurky a zítra budou meruňkový knedlíky :)

 

20210711_190117_copy_1116x698.jpg

20210711_201703_copy_1060x1236.jpg

Link to post
Share on other sites

@Tom4 Vypadaj luxusně, koukám že tam dáváš aj sladkou kořenovku, poděl se o recept na nálef, taky mě to čeká ve většim teď :)

@Maxel Začínám Tě podezřívat, že si pěstuješ ten šnitlik jenom v rozměru "ultratubus" na zdobení :D Jináč to vypadá skvěle. Co dáváš do tý domácí tarter? Vokurku, šalotku, česněk? 

Link to post
Share on other sites

Voe, taky tydle dekorační kousky dycky dloooouho vybíram 😂
Popravdě je pažit doma hodně v permanenci, univerzální bylina. 

Do tatara dávam… samo domácí mayo, šalotku, cornichony, medovej dijon (ždibek) a lžičku javorovýho sirupu; máme tam rádi lehce nasládlej vocas. Občas na posílení chuti lžíci japonské mayo, aka Kewpie; tentokrát tam byla. 
Česnek(ovou pastu) dávam jen když chci jít spíš směrem aioli. 

Edited by Maxel
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...