Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik
 Share

Recommended Posts

@Americkej😁 Měl jsem noční, tak mám ještě sobotu, takže edit:

Líné NEDĚLNÍ poledne 😹

Link to comment
Share on other sites

Na elektrickou se hoši vykašlete, je to na hovno, předělával jsem ji na dřevo. Studenej kouř to pak umí taky. Vyloženě tu elektrickou nedoporučuji. 

Jinak mně do udírny zasvítilo slunce na foto, takže nahoře je čerstvě vložené hrudí na pastrami, šunkové klobásy a záhadná věc v alobalu je hlávka zelí. Tohle je Texas, takže s BBQ omáčkou, vykrojí se koštál, místo něj se nacpe slané máslo, přiměřeně bbq omáčka, ze 2/3 zabalit (pustí šťávu). Vyndat, nakrájet dle libosti, eventuálně nahoru opečenou slaninu. Představte si baby back ribs na grilu, kukuřici, tohle bbq zelí, moc velká dobrota, nechá se udělat pár dní dopředu.

Obdobný postup, ale s vynechání bbq omáčky se dá použít i pro nás Evropany jako příloha k pečenému masu. Taky gut. Místo slaného másla jde nalít víc slaný vývar.

 

 A abych jen nekecal, golubce se šťouchačkama.

20211017_120450_copy_951x1157.thumb.jpg.3ebefb0cc43fdf367e1cfee045ca6071.jpg

edit  jo a kuskus bych netipoval :)

Edited by Tom4
Link to comment
Share on other sites

Tož já ráno otrhal papričky, tak sem si udělal pastu a olej. Fotka z videa, proto je tam mázlá, sklenice vodpočívaj.8E26C8BA-64CE-4EB7-94D1-2E4D665EA36B.thumb.jpeg.497699c941b6f8a6a7aaf49136f27187.jpeg

A páč mi vyhládlo, tak sem dodělal te naloženej pupek na brazilskej způsob ze včera.

270F9349-A30A-450A-A974-0272428B576F.thumb.jpeg.80616184fd6ed34fb34281b4f9695149.jpeg

Link to comment
Share on other sites

před 23 hodinami, Zeeberdee napsal:

dýňovej dortík, včera jsem se hecnul

20211017_085131.jpg

To vypadá velmi dobře, taky prubnu. Díky za recept, tam mě zaujal postup, tak jsem zvědavý. 

Link to comment
Share on other sites

Začal sem nastudovávat přípravu kimchi, krom korejskýho chilli mám snad všechno, v receptech toho tam dávaj na 2 zelí 150g, to to jako je míň pálivý nebo je kimchi mega pálivý? De mi vo family verzi, kterou budou s kolíčkem na nose ochotný ochutnat i ostatní obyvatele našeho domu

díky

Link to comment
Share on other sites

před 8 hodinami, Moty napsal:

Začal sem nastudovávat přípravu kimchi, krom korejskýho chilli mám snad všechno, v receptech toho tam dávaj na 2 zelí 150g, to to jako je míň pálivý nebo je kimchi mega pálivý? De mi vo family verzi, kterou budou s kolíčkem na nose ochotný ochutnat i ostatní obyvatele našeho domu

díky

Korejský chilli na kimčchi jménem gochu je míň pálivý, i než jalapeňo, tzn. dost málo pálivý (já mám tyhle věci hodně posunutý, ale to srovnání s jalapeňo jsem si nevymyslel).

Link to comment
Share on other sites

@M.K.Díky, už jsme to našel, jalapeno maj 5000 a gochugaru 1500

Záleží na zemi původu? zatím jsem našel jen z číny

Link to comment
Share on other sites

V 17. 10. 2021 v 10:52, Maxel napsal:

Jo, to by se mi taky líbit.
  
Onehdá tu myslim @filo-boxer dával tip na takový šikovný smoker v nerezu, taky elektrika jestli si dobře vzpomínam. 
Filo… hilfe bitte. 

@MaxelTo ja ne, ja mam takovou cernou potvoru na plyn (El Fuego). Na hrani dobry, ale nic extra to neni. Treba ten teplomer ve dverich stoji uplne na prd. Zrovna tam mam neco na zpusob pork belly burnt ends. 

Resizer_16348964382093.jpg

Resizer_16348965395920.jpg

Resizer_16348964382091.jpg

Link to comment
Share on other sites

V 19. 10. 2021 v 21:34, Moty napsal:

@M.K.Díky, už jsme to našel, jalapeno maj 5000 a gochugaru 1500

Záleží na zemi původu? zatím jsem našel jen z číny

Zajed si do makra, tam maji kilovku farmers heart a je vyborny

https://sortiment.makro.cz/cs/gochugaru-chilli-mouka-1kg/287978p/

Edited by Roman I.
Link to comment
Share on other sites

@filo-boxer To sem teda blázen, kdo to sem házel. Nevadí. 
  
Naložil sem si wanabe-pastrami, bytové provedení bez uzení. 
Mokrá směs = tekutý kouř a bbq omáčka. 
Suchá směs = sůl, bílý pepř, koriandr, česnek, třtinový cukr, uzená paprika. 
Dva dny to necham válet v lednici, pak to pude na cca 4h do trouby na 120-130st. 

5B02C780-DEC9-4FEC-9782-08EFED91C88C.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...