Jump to content

Recommended Posts

Posted
V 2. 12. 2021 v 20:00, Maxel napsal:

Promiň za opožděnou odpověď, nevšiml jsem si dotazu. 
Ingrience viz. loňské foto. Letos jsem jen vyměnil Ramu za std. 33% smetanu. 
  
Nejdřív si udělam nealko-základ. Do většího hrnce naleju smetanu, přidam obě salka, kokosové mléko, dva sáčky (volitelně vanilkového) cukru a vyškrábnu jeden vanilkový lusk. Všechno zahřeju, ale nevařim; jen aby se vše dobře promíchalo. Bude to sladký jako prdel. Abych dosáhl požadovaného objemu a zároveň zredukoval sladkost, postupně přilévám plnotučné mléko — odhadem tak 0.5-0.6l. Ale je to prostě podle chuti každého píče. 
Nakonec přidám rum. Opět, podle toho, jak silný/slabý to chceš mít. 
Já bych tam poslal obě flašky, ale je to hlavně pro drahou a ta raději soft-drink. Takže na cca 2.5l základu tam šlo 0.5l tuzemáku. 
Před přelitím do flašek to ještě vždycky proženu přes robota, aby se pořádně promíchalo. Ale asi to nejni nutný a z hrnce to může jít rovnou. 
Voala. 
 

Díky :) měl jsem doma hefrona a nepiju ho, tak jsem tam napral to :) žena si pochutnava :) 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted
před 4 hodinami, bohus76 napsal:

Domácí kváskový pšenično- žitný chlebíček.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

krásnej, zrovna tou dobou jsem tahal z kouzelné budky na zahradě přílohu:) 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted
před 14 hodinami, semi001 napsal:

Díky :) měl jsem doma hefrona a nepiju ho, tak jsem tam napral to :) žena si pochutnava :) 

 

Voe Tome, ty podle flašek taky umíš žít!!! 😆

Posted
před 10 hodinami, Tom4 napsal:

krásnej, zrovna tou dobou jsem tahal z kouzelné budky na zahradě přílohu:) 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Už jenom to pivo,a dokonalost sama.

Posted

Marinované paličky(kajenský pepř, domácí chilli, sůl, medvědí česnek), americké brambory & šťouchané batáty, zakysaná smetana.

A chutná to jak KFC bez strouhanky, akorát nevím, jestli je to dobře😁...

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted
Už jenom to pivo,a dokonalost sama.
Zrovna sem chtěl napsat něco podobného- štamprla slivovice.

Odesláno z mého M2006C3MNG pomocí Tapatalk

Posted
před 5 hodinami, LovecK napsal:

Voe Tome, ty podle flašek taky umíš žít!!! 😆

Asi nebudes věřit, ze jsem dostal prázdné flašky ?? :D 

 

nene, tohle jsou zrovna me oblíbené, jinak mám rozdegustovano cca 10 rumu :) 

Posted (edited)

Z jiného nez vaječňákového soudku.  V Neratově jsem od zahradnice v chráněných dílnách na podzim koupil košík arónie. Znal jsem jen název, že je to tvrdá jeřabina jsem netušil. Košíček jsem musel přes kopec zanést zpátky. Vzal jsem třílitrovou zavařovačku, cukr, kyselinu citronovou, otrhal bobulky, zalil to to Republicou a dobrou vodkou Biały bocian, tyčákem rozjebal ty bobulky a vrazil do almary. Dnes jsem stočil super krvavě rudý likérek griotkového štychu o síle 38 volume s lahodnou chutí jeřabin z Orlických hor. Ten šrot, co zbyl dole, ovšem plný chlastu,  přijde do vánočních perníčků. A k tomu tématickou literaturu 😊

 

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Edited by Roman I.
Posted

@Roman I.Dobrý tip, a dobrá věc, chráněná dílna, sama o sobě! 🙃 Díky!

Posted
před 12 hodinami, Roman I. napsal:

Z jiného nez vaječňákového soudku.  V Neratově jsem od zahradnice v chráněných dílnách na podzim koupil košík arónie. Znal jsem jen název, že je to tvrdá jeřabina jsem netušil. Košíček jsem musel přes kopec zanést zpátky. Vzal jsem třílitrovou zavařovačku, cukr, kyselinu citronovou, otrhal bobulky, zalil to to Republicou a dobrou vodkou Biały bocian, tyčákem rozjebal ty bobulky a vrazil do almary. Dnes jsem stočil super krvavě rudý likérek griotkového štychu o síle 38 volume s lahodnou chutí jeřabin z Orlických hor. Ten šrot, co zbyl dole, ovšem plný chlastu,  přijde do vánočních perníčků. A k tomu tématickou literaturu 😊

 

 

Aronie je prý super zdravá, říká moje máma J. Otrhala celý keř a teď co s tím. Je to trpké jak ho.no z nutrie, tak jsem to taky naložil do whisky co dům dal s cukrem a přidal hřebíček, badyán a skořici, do jedné láhve jsem dal i zrnka kafe. Je to pecka, pijeme to i s celýma bobulema, které když rozkoušes tak je to fakt hnusný a plný chlastu, ale co by člověk neudělal pro zdraví J.

Super je taky slivovice s rakytníkem, zázvorem a medem.  

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted
Promiň za opožděnou odpověď, nevšiml jsem si dotazu. 
Ingrience viz. loňské foto. Letos jsem jen vyměnil Ramu za std. 33% smetanu. 
  
Nejdřív si udělam nealko-základ. Do většího hrnce naleju smetanu, přidam obě salka, kokosové mléko, dva sáčky (volitelně vanilkového) cukru a vyškrábnu jeden vanilkový lusk. Všechno zahřeju, ale nevařim; jen aby se vše dobře promíchalo. Bude to sladký jako prdel. Abych dosáhl požadovaného objemu a zároveň zredukoval sladkost, postupně přilévám plnotučné mléko — odhadem tak 0.5-0.6l. Ale je to prostě podle chuti každého píče. 
Nakonec přidám rum. Opět, podle toho, jak silný/slabý to chceš mít. 
Já bych tam poslal obě flašky, ale je to hlavně pro drahou a ta raději soft-drink. Takže na cca 2.5l základu tam šlo 0.5l tuzemáku. 
Před přelitím do flašek to ještě vždycky proženu přes robota, aby se pořádně promíchalo. Ale asi to nejni nutný a z hrnce to může jít rovnou. 
Voala. 
 
CE5BA8C9-622B-40C6-B8E4-943EF0190130.thumb.jpeg.9f8996aacfbf85439bfaabd5d7747cf7.jpeg
Planujem to skusit, len mi vrta hlavou jedna vec... vajecnak a bez vajec?

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...