Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik
 Share

Recommended Posts

Inspiroval jsem se hruškovým dezertem v mojí oblíbené hospodě a zbastlil jsem si na doma:

jablíčka opečená na másle pošírovaná v karamelu

crème anglaise

domácí ořechový oplatek

smetanová zmrzlina

zalito olejem z konopných semínek infuzovaným mátou peprnou

20211211_113438.thumb.jpg.3f9b6ccaa0a078cd555761ff602b32cf.jpg

Link to comment
Share on other sites

Sákra, to aby si člověk pořídil do kuchyně slovník....vypadá to parádně.

S tou infuzí jsi mi připomněl. Koupil jsem si bombu na šlehačku (isi gourmet whip plus), která se používá i na rapid infusion (nemám tu sadu, ale jde to i bez toho). Máte s tím někdo dobrý zkušenosti jak to zapojit v kuchyni, případně co všechno ještě v tý lahvi dělat kromě šlehačky....dají se v tom dělat i teplý věci jako polívky atd. ale nikdy jsem to nezkoušel...

Link to comment
Share on other sites

Slovník někdy potřebuju taky 😆

Bomba je super, bombičky beru v makru v balení po 50 kusech 🤣

V podstatě uděláš emulzi teplou i studenou ze spousty věcí. Na půllitrovou se neboj dát 2 bombičky když budeš potřebovat. Nic se nestane, kvůli tomu je vyklenuté dno.

Základ je ingredience, bombičku, pořádně protřepat.

Vyzkoušet, pokud není struktura ještě ončo, druhou bombičku.

Na šlehačku nepoužívej 40%, těch 33 je ideál.

 

Link to comment
Share on other sites

před 2 hodinami, Lamiczka napsal:

@Tom4 jj mam taky to baleni 50 bombicek :D s bombou zachazet umim, mam ji doma uz dyl, ale nikdy jsem v ni nedelal nic jinyho jak slehacku a chtel jsem zkusit i neco jinyho. Nemate nekdo ozkousenej recept?

Akorát fakt bacha, ta láhev je fakt horká když budeš dělat teplý, já se po pár spáleních na.ral a mám na tohle dvouplášťovou. 

Zkus bramborovou espumu. Brambory vem moučné, varný typ C. Recept perfekt tento: https://www.isi.com/pt/us/kulinarik/rezepte/detail/espuma-de-batata-quente/

a rovnou dodávám že většina receptů tam pro tyhle věci je trefa do černého ;)

S tou bramborovou můžeš třeba upéct maso, klidně momofuku bůček, teplý ho nakrájej na kousky co se vejdou na lžíci, na něj dej pečený česnek a nahoru tuhle bramborovou espumu. Podávej v "klobouku" a ji se to lžickou.

;)

Pokud ti zbyde tak ji vyuzij do smetanové zeleninové polévky a je to, zero waste.

Edited by Tom4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...