vojt Posted December 9, 2021 Report Share Posted December 9, 2021 Supr, přišla NDUJA! Mazací pálivej strašně dobrej salámek z původem z Kalábrie. Ježíšek pro mě a pár kámošů. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostie Posted December 10, 2021 Report Share Posted December 10, 2021 @vojtvždyť to je sotva pro jednoho na jedno kratší odpoledne Link to comment Share on other sites More sharing options...
vojt Posted December 10, 2021 Report Share Posted December 10, 2021 Ale dyť jo, to je jen tak na košt. Dobrýho pomálu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bimbac Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 Vojt: vypada to sezratelne, slo by prasknout zdroj nakupu? Diky Link to comment Share on other sites More sharing options...
vojt Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 Jasan, gustini.cz Nduju tady kdysi proslavil kalifx, ten za to může. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 Inspiroval jsem se hruškovým dezertem v mojí oblíbené hospodě a zbastlil jsem si na doma: jablíčka opečená na másle pošírovaná v karamelu crème anglaise domácí ořechový oplatek smetanová zmrzlina zalito olejem z konopných semínek infuzovaným mátou peprnou Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamiczka Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 Sákra, to aby si člověk pořídil do kuchyně slovník....vypadá to parádně. S tou infuzí jsi mi připomněl. Koupil jsem si bombu na šlehačku (isi gourmet whip plus), která se používá i na rapid infusion (nemám tu sadu, ale jde to i bez toho). Máte s tím někdo dobrý zkušenosti jak to zapojit v kuchyni, případně co všechno ještě v tý lahvi dělat kromě šlehačky....dají se v tom dělat i teplý věci jako polívky atd. ale nikdy jsem to nezkoušel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 Slovník někdy potřebuju taky Bomba je super, bombičky beru v makru v balení po 50 kusech V podstatě uděláš emulzi teplou i studenou ze spousty věcí. Na půllitrovou se neboj dát 2 bombičky když budeš potřebovat. Nic se nestane, kvůli tomu je vyklenuté dno. Základ je ingredience, bombičku, pořádně protřepat. Vyzkoušet, pokud není struktura ještě ončo, druhou bombičku. Na šlehačku nepoužívej 40%, těch 33 je ideál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 Sobotni obed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamiczka Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 @Tom4 jj mam taky to baleni 50 bombicek s bombou zachazet umim, mam ji doma uz dyl, ale nikdy jsem v ni nedelal nic jinyho jak slehacku a chtel jsem zkusit i neco jinyho. Nemate nekdo ozkousenej recept? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamiczka Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 @Bob to vypada superove Link to comment Share on other sites More sharing options...
VS Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 (edited) Edited December 11, 2021 by VS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 (edited) @Tom4 Naprostá bombice! U nás dneska podobně jako Bobův králík výše, česká klasika aneb sýrový trojboj (gouda, ementál, uzená morrazella) s domácí tatarkou. Edited December 11, 2021 by Maxel Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoyStick Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 Mnam smazak Bejliiiis done a zkusil sem takovou travesti. Brioche bochnik chleba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 Brioche chleba?? Tpč, to zní skoro surreálně — naprosto v dobrém myšleno. Jaké sou první dojmy z bejlís? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoyStick Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 Je to pokus, treba to nebude dobry, nevim bejlis je naprosto ultimatne spickovy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 (edited) před 2 hodinami, Lamiczka napsal: @Tom4 jj mam taky to baleni 50 bombicek s bombou zachazet umim, mam ji doma uz dyl, ale nikdy jsem v ni nedelal nic jinyho jak slehacku a chtel jsem zkusit i neco jinyho. Nemate nekdo ozkousenej recept? Akorát fakt bacha, ta láhev je fakt horká když budeš dělat teplý, já se po pár spáleních na.ral a mám na tohle dvouplášťovou. Zkus bramborovou espumu. Brambory vem moučné, varný typ C. Recept perfekt tento: https://www.isi.com/pt/us/kulinarik/rezepte/detail/espuma-de-batata-quente/ a rovnou dodávám že většina receptů tam pro tyhle věci je trefa do černého S tou bramborovou můžeš třeba upéct maso, klidně momofuku bůček, teplý ho nakrájej na kousky co se vejdou na lžíci, na něj dej pečený česnek a nahoru tuhle bramborovou espumu. Podávej v "klobouku" a ji se to lžickou. Pokud ti zbyde tak ji vyuzij do smetanové zeleninové polévky a je to, zero waste. Edited December 11, 2021 by Tom4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micey Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 @Maxel Ha smazak, toe napad. Mas nejakou spesl fintu, aby nic nevyteklo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 Nevim jestli fintu. Ale obaluju na třikrát, a docela drží. Tentokrát sem dal nejdřív 2x klasickou strouhanku, nakonec jednou panko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micey Posted December 11, 2021 Report Share Posted December 11, 2021 Dik, provedu, akorat asi bez panko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now