Zeeberdee Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 před 33 minutami, M.K. napsal: Dobrý, ale máš se co učit... No to koukám....já nevím, jestli by mi to pak chutnalo...je fakt ale, že kozy já můžu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 (edited) Dabl Edited December 20, 2021 by Maxel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 (edited) Menší dlabanec pro kluky ze zkušebny před svátky. Od firmy (nebo jak se takhle univerzitě řiká) se ček dneska ničeho nedočká, tak sem to vzal tzv. do plnejch. Žrádlem neurazíš. Bůček momofuku. Opětovné díky @Bob, že to tu onehdá vystřelil. Byl fuč jako první, podle předpokladu. Spolu s houmejd nakládanými okurkami. Porchetta. Nádivku dělam svojí — panko, parmazán, šajvěj/petrželka, cremé fraiche, lanýžový olej. Mini-řízečky. Klasika prostě musí bejt. Edited December 20, 2021 by Maxel Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoyStick Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 Žrádlo skvělý, ale nutně potřebuju ten stůl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lynx12 Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 (edited) Před hodinou, Maxel napsal: Menší dlabanec pro kluky ze zkušebny před svátky. Od firmy (nebo jak se takhle univerzitě řiká) se ček dneska ničeho nedočká, tak sem to vzal tzv. do plnejch. Žrádlem neurazíš. Bůček momofuku. Opětovné díky @Bob, že to tu onehdá vystřelil. Byl fuč jako první, podle předpokladu. Spolu s houmejd nakládanými okurkami. Porchetta. Nádivku dělam svojí — panko, parmazán, šajvěj/petrželka, cremé fraiche, lanýžový olej. Mini-řízečky. Klasika prostě musí bejt. Ten "stůl" už toho má dost za sebou... asi již trvale uzemněn Dlabanec radši nebudu komentovat, páč bych si naslintal do klávesnice Edited December 20, 2021 by Lynx12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bob Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 moc hezka zranice Maxeli Nestiham nic, tak o vikendu jen rychly safranovy rizoto s krevetama Link to comment Share on other sites More sharing options...
krutor Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 před 1 hodinou, Maxel napsal: Menší dlabanec pro kluky ze zkušebny před svátky. Od firmy (nebo jak se takhle univerzitě řiká) se ček dneska ničeho nedočká, tak sem to vzal tzv. do plnejch. Žrádlem neurazíš. Bůček momofuku. Opětovné díky @Bob, že to tu onehdá vystřelil. Byl fuč jako první, podle předpokladu. Spolu s houmejd nakládanými okurkami. Porchetta. Nádivku dělam svojí — panko, parmazán, šajvěj/petrželka, cremé fraiche, lanýžový olej. Mini-řízečky. Klasika prostě musí bejt. Navrhuju usporadat sraz kde nam @Maxel prichysta tento mensi dlabanec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 (edited) Já sem pro každou špatnost Ačkoliv něco se už chystá, stay tuned. Véča v ryze chlapském pojetí. Děcka se ženou měly na paprice. Steak (nízký rošťák) s maldonem, houbové ragú a cherry rajčata. Asi nepovim žádnou převratnou novinku, ale už pár měsíců jedu steaky nasolené dopředu; tzv. dry brining. Je to super-simple, maso se důkladně nasolí ze všech stran a nechá v lednici. Den. Dva. Já nechávam tak ty 2-3 max. Plus pro sichr vakuuju. Úsilí minimální. Chuťový rozdíl o parník. Edited December 20, 2021 by Maxel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 Ilustrativní foto staršího dry-brining steaku Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoyStick Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 Dělám to stejně, můžu potvrdit. To maso to vystřelí o 2 leveley jinde. A dryaging je o další 2, ale na to nemám vybavení. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted December 20, 2021 Report Share Posted December 20, 2021 Jooo, dry aging. Zkusil sem jednou. Picanha 35 dní. A už se nemůžu dočkat na novou kuchyň, kde bude extra lednice (resp. vinotéka) na takovýdle experimenty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeeberdee Posted December 23, 2021 Report Share Posted December 23, 2021 búček pres noc bez kůže Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepino777 Posted December 23, 2021 Report Share Posted December 23, 2021 Panove nemate nekdo overeny recept na domaci baileys? Mati mi nechce pit samodomo vajecnak bo syrovy vejce. Se poseru. Zn. Specha, vcera bylo pozde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted December 23, 2021 Report Share Posted December 23, 2021 Here: https://forum.chronomag.cz/topic/16900-kulinárium-chronomagicum/?do=findComment&comment=2744056 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepino777 Posted December 23, 2021 Report Share Posted December 23, 2021 Dziekuje bardzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoyStick Posted December 23, 2021 Report Share Posted December 23, 2021 (edited) chybí ti tam n. nevíte někdo kde koupit nepasterovaný žloutky krom makra? náčelník by moh vědět @Maxel Edited December 23, 2021 by JoyStick Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted December 23, 2021 Report Share Posted December 23, 2021 Čoveče nevim, to bude vědět spíš šéf @Tom4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted December 23, 2021 Report Share Posted December 23, 2021 Ehh, na Štědrý den? Nemáš po ruce Bidfood, Bikos/Benstar? Kolik toho potřebuješ? A proč kromě Makra (kdyžtak ti pošlu vstup jestli nemáš svůj). Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbian Posted December 23, 2021 Report Share Posted December 23, 2021 Teď už jen do trouby a ráno je na snídani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoyStick Posted December 23, 2021 Report Share Posted December 23, 2021 @Tom4 svoje mam zlaty a stribrny, o to nejde, jen se mi nechtelo pro 1 vec jezdit do makra, nic jinyho nepotrebuju. a bohuzel nemam ani jedno nikde rozumne. Neva, tak halt makro no ¯\_(ツ)_/¯ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now