Jump to content

Recommended Posts

Posted
před 33 minutami, M.K. napsal:

Dobrý, ale máš se co učit...

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

No to koukám....já nevím, jestli by mi to pak chutnalo...je fakt ale, že kozy já můžu.

Posted (edited)

Menší dlabanec pro kluky ze zkušebny před svátky. Od firmy (nebo jak se takhle univerzitě řiká) se ček dneska ničeho nedočká, tak sem to vzal tzv. do plnejch. Žrádlem neurazíš. 
Bůček momofuku. Opětovné díky @Bob, že to tu onehdá vystřelil. Byl fuč jako první, podle předpokladu. Spolu s houmejd nakládanými okurkami. 
Porchetta. Nádivku dělam svojí — panko, parmazán, šajvěj/petrželka, cremé fraiche, lanýžový olej. 
Mini-řízečky. Klasika prostě musí bejt. 

Edited by Maxel
Posted (edited)
Před hodinou, Maxel napsal:

Menší dlabanec pro kluky ze zkušebny před svátky. Od firmy (nebo jak se takhle univerzitě řiká) se ček dneska ničeho nedočká, tak sem to vzal tzv. do plnejch. Žrádlem neurazíš. 
Bůček momofuku. Opětovné díky @Bob, že to tu onehdá vystřelil. Byl fuč jako první, podle předpokladu. Spolu s houmejd nakládanými okurkami. 
Porchetta. Nádivku dělam svojí — panko, parmazán, šajvěj/petrželka, cremé fraiche, lanýžový olej. 

Ten "stůl" už toho má dost za sebou... asi již trvale uzemněn 😀  Dlabanec radši nebudu komentovat, páč bych si naslintal do klávesnice 😉

Edited by Lynx12
Posted

moc hezka zranice Maxeli 🙂

Nestiham nic, tak o vikendu jen rychly safranovy rizoto s krevetama

Posted
před 1 hodinou, Maxel napsal:

Navrhuju usporadat sraz kde nam @Maxel prichysta tento mensi dlabanec. :D 

Posted (edited)

Já sem pro každou špatnost ;)  
Ačkoliv něco se už chystá, stay tuned.

Véča v ryze chlapském pojetí. Děcka se ženou měly na paprice. 
Steak (nízký rošťák) s maldonem, houbové ragú a cherry rajčata.

Asi nepovim žádnou převratnou novinku, ale už pár měsíců jedu steaky nasolené dopředu; tzv. dry brining. Je to super-simple, maso se důkladně nasolí ze všech stran a nechá v lednici. Den. Dva. Já nechávam tak ty 2-3 max. Plus pro sichr vakuuju. 
Úsilí minimální. Chuťový rozdíl o parník. 

Edited by Maxel
Posted

Jooo, dry aging. Zkusil sem jednou. Picanha 35 dní. 
A už se nemůžu dočkat na novou kuchyň, kde bude extra lednice (resp. vinotéka) na takovýdle experimenty 😂

Posted

Ehh, na Štědrý den? ;)

Nemáš po ruce Bidfood, Bikos/Benstar? Kolik toho potřebuješ? A proč kromě Makra (kdyžtak ti pošlu vstup jestli nemáš svůj).

Posted

@Tom4 svoje mam zlaty a stribrny, o to nejde, jen se mi nechtelo pro 1 vec jezdit do makra, nic jinyho nepotrebuju.

a bohuzel nemam ani jedno nikde rozumne. Neva, tak halt makro no ¯\_(ツ)_/¯