Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik
 Share

Recommended Posts

To taky vyzkousim. Podle me to je u nas nedocenena zalezitost. Ackoli nejsem uplnej vajickozrout (a to mame vlastni), tak takhle uprava me nadchla a jsem schopen sporadat na svoje pomery znacny mnozstvi vajec. 

Link to comment
Share on other sites

Nakládaný rostbeef, opékaný brambor, rukola

IMG_20220420_221606.jpg

Link to comment
Share on other sites

V 19. 4. 2022 v 20:04, slabak napsal:

Zdravim, mozna to tu nekdy probehlo, nemate nekdo recept na nakladana vejce? V metru dnes o tom mluvili 2 chlapici a uplne se rozplyvali...

Na vejce se teprve chystám, ale tenhle blog je výborná studnice informací o fermentaci a nakládání:

https://www.zkvaseno.cz/vejce

Link to comment
Share on other sites

"Entrecôte", šťouchaný brambor, a China rose klíčky

1650804790107_resize_35.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kuchyně v práci mě dostává kombinacemi večerních snacků, domácí chléb, dijonéza, výběrová šunka, tvarůžky, ředkvička, miniokurčičky, a nakládané cibulky a ono to dohromady fakt chuťově ladí, a žeru to už x dní po sobě 😁

1650957139562_compress74.jpg

1650957139571_compress90.jpg

Link to comment
Share on other sites

před 9 hodinami, Maxel napsal:

Joo, chřest u nás v sezóně jede často. 
Máš to pěkný, jen ta majda (holanďan hádam) se ti cosi zdrcla. 

Nezdrcla 

pajcnul jsem ji maslem z opecenejch erdâpfel 

resp jsem to maslo pajcnul to holandskou omajdou

Edited by vwtyp11
Link to comment
Share on other sites

Trochu odbocim od domaci/domacke produkce. Na zaver naseho turne po Manchestru jsme si dali Buffalo wings. Podotykam, jedl jsem je mnohokrat, delame i doma podle klasickejch receptu. Mel jsem je i ve Statech. Jo, a mam rad palivy a taky kysely. Ale tohle byl totalni brutus. Jak z hlediska kyselosti tak palivosti. Ale hlavne ta kyselost byla silena. Dali jsme si ve 3 velkou porci a ani tak to uplne nedali. Jak rika Rimmer, pripada mi to jako operace strev. 

 

4A15D24E-8070-4147-BCFE-4BD8B7B8FBBF.jpeg

9EC9DA10-F7B6-408D-9330-BE3E738E0F50.jpeg

Link to comment
Share on other sites

@Maxel Díky, potěšilo!

Dneska jen zpracovávám zbytky, kus panenky, sušená rajčata, nakládaný pepř, hořčice & listové těsto, uvidíme zítra, nechávám chladnout v alobalu do rána.

IMG_20220502_214927.jpg

Edited by nizkotucnytvaroh
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...