Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik

Recommended Posts

PS: Tvargle jedou furt, jen musím zjistit recept na ten kmínový chleba😁

IMG_20220502_215440.jpg

Link to comment
Share on other sites

Panenka celkem vyšla. A konečně mám estetičtější talíře😁

IMG_20220503_105126.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kluci rád bych si zkusil barbecue omáčku.  Samo bych rád sušená rajčata / je vhodný protlak ?/ a samo uzená sušená paprika, worchestr,sójovka a kapku chilli . Ochutnal jsem domácí barbecue omáčku k hranolkám a bylo to ,no nepřekonatelné  a rád bych si to zkusil  domácích podmínkách se slušnými surovinami. Rád uvítám tipy,s minimalistickými surovinami s nepřekonatelnou kvalitou.

Link to comment
Share on other sites

BBQ omáčka má tři hlavní složky, základ nejčastěji z protlaku a jablečného octa; koření (hořčicové semínko, cibule, pepř, tekutý kouř) a sladidlo (cukr, med, melasa).

 

 

Link to comment
Share on other sites

@bohus76Už roky dělám pomalu pečenou kližku v bbq omáčce podle Alberta, ale BBQ dělám podle Kublanky a je skvělá

http://www.kublanka.cz/index/hawai_burger

Kdyby Tě zajímal ta kližka, tak here:

https://www.albert.cz/maso/recepty/pomalu-pecena-hovezi-klizka-v-bbq-omacce

 

Link to comment
Share on other sites

Já dělám domácí variaci ze šalotky/červené cibule, slaniny uzené studeným kouřem, jalapeňo papriček, uzené papriky, k tomu třtinový cukr, Worcester a Mutti pasta

Link to comment
Share on other sites

Zajímavý kombo. Ale krásná práce! ;)

Já připravil nějaký ten dlabanec a za chvilku vyrážim na picí seanci s klukama z ex-práce. Přes 10 let každej v jiné firmě, různě po republice. Přesto se nás 7 statečných dvakrát do roka pravidelně potkáváme. 

2A78FECC-C880-4E8D-A02C-FF8B54789528.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Burgr i koprovka vypadají brutálně! 👍

Já dneska day-off takže jen flákota od řezníka & Don Papa, gastronebe den odpustí 😁snad

1651865597579_compress92.jpg

Edited by nizkotucnytvaroh
Link to comment
Share on other sites

Na nic není čas. Takže segedínský guláš bez nějakého sraní. Nakrájet cibuli, hodit do pekáčku pod gril. Jakmile se začne chytat, hodit nakrájené plecko nebo bůček.Osolit, opepřit, vrátit pod gril. Jakmile je zatažené prsknout tam rajský protlak, papriku, trochu čili, mletý kmín, trochu česneku. Část kysaného zelí. Přikrýt pekáčem.Stáhnout troubu na 140°. Podlít. Nečumět do pekáče. To je nejdůležitější. Za 3 hod. jde maso krájet lžící. 
vyklopit na pánev, prohřát zbytek kysaného zelí do stavu al dente, zjemnit smetanou.

dobrou

 

17C937A7-A776-4B28-82EC-43FAB98608DD.jpeg

E0B7AA00-78E0-4CB2-9069-0A2E508E3E85.jpeg

Edited by Roman I.
Link to comment
Share on other sites

@M.K. Taky moje oblibena dietni pochoutka. Delali jsme par dni zpet. Btw jsem koupil spekacky co se chlubili 90 % masa a kupodivu me to uplne nenadchlo. Byly v tyhle uprave dost tuhy. Anebo uz je clovek tak zvyklej na ty sizeny. Stejne se dycky rikam jak asi chutnaly ty uplne prvni,  co se  objevily na Jubilejní zemské výstavě v Praze roku 1891. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...