Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik

Recommended Posts

Dnes kuře s římským kmínem, koriandrem a česnekem, k tomu tabouleh, vlažný salát z pečené mrkve (majoneza, česnek a uzená paprika) a možná zbytečně rýže.
3f6d8699e6b471ca34712b0a306e726c.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Včera sem dělal burgery, upekl jsem si vlastní bulky, a protože bylo dost těsta tak sem na dneska udělal housky z jednoho pramene a po tom co sem video shlédnul tak 20 sem to konečně pochopil
4551b2369896db2bac393c4c79b64047.jpg

A v tom teple to kynulo jak v Hrnecku var
27dc22500cda1ff6503dddd583b7f8bd.jpg

Link to comment
Share on other sites

Rychlý dotaz. Koupil jsem v řeznictví krásný bůček, hodně libový. Láká mě představa hodit na gril. Kdybych dělal špízy, marinované (Sojovka, cukr, čili, zázvor, česnek), myslíte si,Že by mu pomohlo ho krátce v té marinádě předvařit? A potom dotáhnout na grilu. Děkuji

Link to comment
Share on other sites

Já bych určitě předvařil. Cukr + sojovka = bude se to na grilu celkem rychle připalovat. Proto bych s tim šel na gril až na dotažení na barvu. 
Jinak se vlastně chystam na něco podobnýho. Porát na mě na FB skáčou videa s čínskym chefem, kde se bůček právě vaří-táhne v dost podobný marinádě, tak to chci prubnout. 

Link to comment
Share on other sites

V 25. 7. 2022 v 11:50, gazdiq napsal:

Doenjang Jjigae 

Prvy pokus, a dobrá rychlovka, idealne jedlo na prechladnutie. Extra chilli pre extra vysledky odporúčam. 😁

IMG_20220713_183627__01.jpg

jo takovýhle papky já můžu :) už jsem čekl ingredience a recept.. tu: 

https://www.koreanbapsang.com/beef-doenjang-jjigae/

tak uvidím jestli se dokopu... jen koupit ty dve pasty (sojovou a hot pepper) a jinak by mělo být vše dostupný :)

Možná houby bych tam ještě šoupl.

Link to comment
Share on other sites

Rychlý dotaz. Koupil jsem v řeznictví krásný bůček, hodně libový. Láká mě představa hodit na gril. Kdybych dělal špízy, marinované (Sojovka, cukr, čili, zázvor, česnek), myslíte si,Že by mu pomohlo ho krátce v té marinádě předvařit? A potom dotáhnout na grilu. Děkuji

Ahoj, zkus mrknout na youtube na český kanál “Pipmaster”… stopro už bůček dělal.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to comment
Share on other sites

před 5 hodinami, Spongebob napsal:

jo takovýhle papky já můžu :) už jsem čekl ingredience a recept.. tu: 

https://www.koreanbapsang.com/beef-doenjang-jjigae/

tak uvidím jestli se dokopu... jen koupit ty dve pasty (sojovou a hot pepper) a jinak by mělo být vše dostupný :)

Možná houby bych tam ještě šoupl.

ja som tam pouzil normalne šampiony, mam aj shitake, ale z tych varim ramen, Inak miesto octu co je v niektorych receptoch odporucam tam dat normalne kimchi na okyslenie.

Link to comment
Share on other sites

No, pokud jsi se zamýšlel nad tím, zdali cikánská pečeně je pečení z cikána, z cikánky, či z cikáněte, pak Tvá poznámka o složitosti genderově neutrálního přístupu je zcela na místě. Myslím však, že se o tuto problematiku nejednalo, spíše se Ti hlavou míhala pečeně romská. V tuto chvíli je problém spíše v rovině rasově-sociální. Bohušu, nepleť si cizí termity, nebo se Ti to vrátí jako buzerant .... 🙂

 

EDIT: Jo, a dobrou chuť!

Link to comment
Share on other sites

Je pravda,že není potřeba se v tom babrat, nebo by se to zase mohlo nějak " zvrtnout".  Byl to jen momentální povzdech,že by nás nemusely čekat klidné zítřky, když se budeme tahat o slovíčka. Také Vám všem přeju dobrou chuť.

Link to comment
Share on other sites

V 26. 7. 2022 v 11:59, Maxel napsal:


Jinak se vlastně chystam na něco podobnýho. Porát na mě na FB skáčou videa s čínskym chefem, kde se bůček právě vaří-táhne v dost podobný marinádě, tak to chci prubnout. 

In progress…

9AFB8698-6A30-4475-AD10-1C27A567E6AF.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...