Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik
 Share

Recommended Posts

Pořád kulinářsky stagnuji, ale dnes U Matěje sympatická kuchyně, a výborný servis 👌🙃

IMG_20220802_133142.jpg

IMG_20220802_124348.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kdepa, kdyz chci manzelku uplne nejvic uctit, nic nema vetsi uspech, nez carbonara. Pritom takova blbost, ale jak ma clovek dobry suroviny vcetne cerstvejch testovin, je to fakt posusnanicko.

 

52B8781C-A3F3-4DE6-8C46-BDF08F9EB845.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Já zas jenom rychlocvak, stejně to líp neumim... Čočkovej salát s balkánem (petrželka a cherry rajčata jsou domácí), navrch zatracený vejce 🙂 Ideální véča...

cocka.jpg

Link to comment
Share on other sites

V 3. 8. 2022 v 9:15, Micey napsal:

Kdepa, kdyz chci manzelku uplne nejvic uctit, nic nema vetsi uspech, nez carbonara. Pritom takova blbost, ale jak ma clovek dobry suroviny vcetne cerstvejch testovin, je to fakt posusnanicko.

 

52B8781C-A3F3-4DE6-8C46-BDF08F9EB845.jpeg

Tady jeste tip, jak to o kousek posunout.

https://youtu.be/nYLoCwAR4pY

Link to comment
Share on other sites

Já se dnes zkusil posunout kousek směrem Španělsko (aneb malá vzpomínka na koronáčové domácí obžerství, na čančání ala Maxel nemám morální sílu) - vepřové ragů s chorizem, čerstvýma rajčatama, olivama a česnekem po 6 hodinách v pomalém hrnci, se 40 minut na 160°C pečenýma rozmarýnovýma erteplema...  :cheff:

image.jpeg.6a5f7d0d6c1fc0a4c176d6507860b391.jpeg

Link to comment
Share on other sites

V 6. 8. 2022 v 12:35, Maxel napsal:

Konfitovanej česnek s chilli. Taková blbost, a přitom neskutečná pecka. 
Máznuto na focacciu, spolu s  karamelizovanou cibulkou a solí. Víc netřeba. 

4B0ED016-5ECB-4E3C-AD96-9E604D9BD6B4.jpeg

88A94725-1CA2-46CE-9808-DB2C97D0999D.jpeg

Vypadá to parádně, recept by nebyl, prosím? 🙂 Díky & dobrou chuť!

Link to comment
Share on other sites

@nizkotucnytvaroh Easy-peasy ;)

Oloupeš česnek. Množství vodevr, já dal tři paličky. A takový ty chytrý videa kde stačí protřepat stroužky ve sklenici… ani howno. Pěkně růčo! 
Do libovolné zapékací misky pošleš oloupaný česnek, zaliješ oliváčem a doplníš libovolným garnishem — od bylinek, po chilli. 
Dáš péct na 120st. 90min. Doporučuju misku ještě dát na plech, kdyby to někde vyteklo, ať nejni zayebaná celá trouba. 
Po hoďce a půl vyndáš, česnek sliješ (olej nevylejvat, lahoda třeba na pečené brambory), a máš vlastně hotovo. 
Namazat 3-4 stroužky na chleba, posolit. Maňána ;)

Link to comment
Share on other sites

Já chtěl dneska dělat daňčí sekanou ... Tak jsem vytáhl kus daňka z mrazáku a že uvidíme.... A ono to je tak moc krásné maso, že jsme sekačku odpískali a budou medailonky....

PXL_20220807_162902135.jpg

PXL_20220807_163416513.jpg

Edited by mAra_
Link to comment
Share on other sites

Zkusil jsem líčka na víně trochu jinak, odpočaté po zatažení v alobalu, a po zarestovani základu, jen tažené dlouho v nízkém (za)pékáčku. Kvalitní protlak, portské, nové koření, čerstvý rozmarýn, tymián & majoránka. Brambora pečená v alobalu, a pak rozstouchnuta, stejně jako celer, který byl po dopečení nastrouhaný k bramboru. Sůl, pepř, a voilá. Na to, že jsem úplně zapomněl na máslo, je omáčka výborná, jak konzistencí, tak chutí. Nakonec líčka jednou na plátky, jednou klasika, což s fakt ostrým nožem i jde, a líbí se mi to víc než celá flákota na talíři 😁 jo a petrželový chips, abych zužitkoval zbytky.

IMG_20220810_122746_compress72.jpg

IMG_20220809_201459_compress28.jpg

IMG_20220809_200739_compress26.jpg

Edited by nizkotucnytvaroh
Link to comment
Share on other sites

Před hodinou, nizkotucnytvaroh napsal:

Zkusil jsem líčka na víně trochu jinak, odpočaté po zatažení v alobalu, a po zarestovani základu, jen tažené dlouho v nízkém (za)pékáčku. Kvalitní protlak, portské, nové koření, čerstvý rozmarýn, tymián & majoránka. Brambora pečená v alobalu, a pak rozstouchnuta, stejně jako celer, který byl po dopečení nastrouhaný k bramboru. Sůl, pepř, a voilá. Na to, že jsem úplně zapomněl na máslo, je omáčka výborná, jak konzistencí, tak chutí. Nakonec líčka jednou na plátky, jednou klasika, což s fakt ostrým nožem i jde, a líbí se mi to víc než celá flákota na talíři 😁 jo a petrželový chips, abych zužitkoval zbytky.

IMG_20220810_122746_compress72.jpg

IMG_20220809_201459_compress28.jpg

IMG_20220809_200739_compress26.jpg

Jak s ostrým nožem? Vždyť líčka jsou tak rozpadavé maso, že se dají krájet lžící.

Link to comment
Share on other sites

Právě proto, jak se to rozpadá, je umění to nakrájet, a ne rozdrobit 🙃

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...