Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik

Recommended Posts

Chlape, se mi udělalo normálně zle při pohledu na zavařovací sklenice. Já to mám trochu jako hobby, ale letos jsem to přehnal. Začalo to okurkama, kdy jsem si v Hradci Pileticích objednal 10 kg malých zavařovaček, přede mnou paní kupovala 15 kg a já si řek, když ty bábo 15, tak já taky 15. A v ten moment se ze mě stal FFB Fanatic Fruta boy. Manželka šílí, ale já jsem jak v transu.  Naštěstí je teď u móře, tak mi do toho nemůže kecat, ale jsem na pokraji vyčerpání 🤣.

Takže 40 velkých sklenic okurek, 4 litry borůvkové šťávy,  17x  jahodové marmelády,  30 meruňkové,  28 borůvkové, 8 pečený čaj ze švestek, 17 povidla, 6 angreštová LE (dělám každý rok jeden džemový punk - letos s kajenským pepřem, 17 tomatové sugo a 8 velkých sklenic lečo. 

Naložených 8 litrů třešní ve vodce, 8 litrů borůvek v kapitánoj Morgenoj, 1,5 l ořechovky.

Začínají dozrávat chilli, takže budou nakládaná jalapeńa, z habanera dělám s octem a solí takovou řekl bych tinkturu, pak tam je ještě  cayenne, vezena piperka a ještě cosi.

A dva stromy obsypaných pozdních švestek, o jabkách nemluvím (chtěl bych vyzkoušet domácí jablečný ocet).

Jo a díky super krouhači se mi podařilo si zaříznout pěkně prst, a když se to skoro zhojilo, tak jsem si do toho místa dnes zajel znova. 😇

 

IMG_8368.JPG

IMG_8372.JPG

IMG_8320.jpeg

IMG_8311.jpeg

D5F7B75E-A63C-4BC9-9DB5-FCCEF291FA66.jpg

IMG_7590.jpeg

IMG_7057.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Tvl, když jsem tě povzbuzoval ať se toho nebojíš tak jsem netušil že se jako úplně utrhneš  řetězu 😃 

Ten kvasící květák - jak na něj? 

Link to comment
Share on other sites

Květák, česnek, feferonka, okurka na kvasak, vinne listy, sul, pepr, bobkovy list a nove koreni.nekolik dni na teple, pak lednicka. Ja v podstate kvasim podle zkvaseno.cz. Super stranka. 
 

Link to comment
Share on other sites

Jj, nahrubo nasekane svestky, par hrusek, cukr, hrebicek, skorice. Nekdo dava i badyan Na plech 2 pecici papiry, kasi tam jebnout a upect do pozadovane konzistence. Troubu vyhulit.  Zalit rumem a do skla. Foto 4 a 5

Edited by Roman I.
Link to comment
Share on other sites

Jj, nahrubo nasekane svestky, par hrusek, cukr, hrebicek, skorice. Nekdo dava i badyan Na plech 2 pecici papiry, kasi tam jebnout a upect do pozadovane konzistence. Troubu vyhulit.  Zalit rumem a do skla. Foto 4 a 5
Teda. Jak se to konzumuje?
Link to comment
Share on other sites

Rad by som nieco viac pridal z mojej prace a kludne aj recepty)) len ak by bol zaujem) ale par fotiek pridam) aj Langos po mojom)ktory si aj doma mozete pripravit) Kedze pracujem ako sefkuchar)5F1D9FAB-EB34-443A-9DFA-5466A75E464F.thumb.jpeg.30d78b2f0a34e78a07ff0ca6c573b27f.jpeg

Link to comment
Share on other sites

jak jsme doma jen se synkem,  dali jsme si závazek, že vymeteme ledničku a nebudeme nic kupovat. Ale vzhledem k tomu, že nejsme líný se dobře nažrat a kupujeme většinou celkem dobrý jídlo, tak dnešní zbytkový oběd byl tento.  Z farmy rané brambory,  bílá cibule, koložvárská slanina, klobáska, smetana, domácí vajíčka, salát, okurka, kopr, olivový olej, česnek a vlastnoručně dělaný jogurt. Na másle opečená předvařená  kukuřice. A voilá: Zapečené brambory...

 

S Plzní

 

324738279_br(2).jpg.c00b2a4dabd061daa1a0681a42b85b77.jpg

 

Edited by Roman I.
Link to comment
Share on other sites

V 13. 8. 2022 v 1:04, Roman I. napsal:

Chlape, se mi udělalo normálně zle při pohledu na zavařovací sklenice. Já to mám trochu jako hobby, ale letos jsem to přehnal. Začalo to okurkama, kdy jsem si v Hradci Pileticích objednal 10 kg malých zavařovaček, přede mnou paní kupovala 15 kg a já si řek, když ty bábo 15, tak já taky 15. A v ten moment se ze mě stal FFB Fanatic Fruta boy. Manželka šílí, ale já jsem jak v transu.  Naštěstí je teď u móře, tak mi do toho nemůže kecat, ale jsem na pokraji vyčerpání 🤣.

Takže 40 velkých sklenic okurek, 4 litry borůvkové šťávy,  17x  jahodové marmelády,  30 meruňkové,  28 borůvkové, 8 pečený čaj ze švestek, 17 povidla, 6 angreštová LE (dělám každý rok jeden džemový punk - letos s kajenským pepřem, 17 tomatové sugo a 8 velkých sklenic lečo. 

Naložených 8 litrů třešní ve vodce, 8 litrů borůvek v kapitánoj Morgenoj, 1,5 l ořechovky.

Začínají dozrávat chilli, takže budou nakládaná jalapeńa, z habanera dělám s octem a solí takovou řekl bych tinkturu, pak tam je ještě  cayenne, vezena piperka a ještě cosi.

A dva stromy obsypaných pozdních švestek, o jabkách nemluvím (chtěl bych vyzkoušet domácí jablečný ocet).

Jo a díky super krouhači se mi podařilo si zaříznout pěkně prst, a když se to skoro zhojilo, tak jsem si do toho místa dnes zajel znova. 😇

 

 

Tvl. respekt. Jsi jak moje máma v nejlepší formě...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...