Maxel Posted August 12, 2022 Report Posted August 12, 2022 Aspoň nějak produktivně využít volníčko nadělené strejdou covidem. Nakládané okurky na rozlučku s kolegy na konci srpna. K tomu bude momofuku bůček a kváskový chleba. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Guest Posted August 12, 2022 Report Posted August 12, 2022 Chlape, se mi udělalo normálně zle při pohledu na zavařovací sklenice. Já to mám trochu jako hobby, ale letos jsem to přehnal. Začalo to okurkama, kdy jsem si v Hradci Pileticích objednal 10 kg malých zavařovaček, přede mnou paní kupovala 15 kg a já si řek, když ty bábo 15, tak já taky 15. A v ten moment se ze mě stal FFB Fanatic Fruta boy. Manželka šílí, ale já jsem jak v transu. Naštěstí je teď u móře, tak mi do toho nemůže kecat, ale jsem na pokraji vyčerpání . Takže 40 velkých sklenic okurek, 4 litry borůvkové šťávy, 17x jahodové marmelády, 30 meruňkové, 28 borůvkové, 8 pečený čaj ze švestek, 17 povidla, 6 angreštová LE (dělám každý rok jeden džemový punk - letos s kajenským pepřem, 17 tomatové sugo a 8 velkých sklenic lečo. Naložených 8 litrů třešní ve vodce, 8 litrů borůvek v kapitánoj Morgenoj, 1,5 l ořechovky. Začínají dozrávat chilli, takže budou nakládaná jalapeńa, z habanera dělám s octem a solí takovou řekl bych tinkturu, pak tam je ještě cayenne, vezena piperka a ještě cosi. A dva stromy obsypaných pozdních švestek, o jabkách nemluvím (chtěl bych vyzkoušet domácí jablečný ocet). Jo a díky super krouhači se mi podařilo si zaříznout pěkně prst, a když se to skoro zhojilo, tak jsem si do toho místa dnes zajel znova. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Tom4 Posted August 13, 2022 Report Posted August 13, 2022 Tvl, když jsem tě povzbuzoval ať se toho nebojíš tak jsem netušil že se jako úplně utrhneš řetězu Ten kvasící květák - jak na něj?
Guest Posted August 13, 2022 Report Posted August 13, 2022 Květák, česnek, feferonka, okurka na kvasak, vinne listy, sul, pepr, bobkovy list a nove koreni.nekolik dni na teple, pak lednicka. Ja v podstate kvasim podle zkvaseno.cz. Super stranka.
Guest Posted August 13, 2022 Report Posted August 13, 2022 (edited) Jj, nahrubo nasekane svestky, par hrusek, cukr, hrebicek, skorice. Nekdo dava i badyan Na plech 2 pecici papiry, kasi tam jebnout a upect do pozadovane konzistence. Troubu vyhulit. Zalit rumem a do skla. Foto 4 a 5 Edited August 13, 2022 by Roman I.
Maxel Posted August 13, 2022 Report Posted August 13, 2022 @Roman I. Slušný čoveče! Pro mě to byla letošní prvotina v takovém množství, u tebe by šlo o zanedbatelnou prkotinu Máš můj obdiv!
Hasňa Posted August 13, 2022 Report Posted August 13, 2022 Jj, nahrubo nasekane svestky, par hrusek, cukr, hrebicek, skorice. Nekdo dava i badyan Na plech 2 pecici papiry, kasi tam jebnout a upect do pozadovane konzistence. Troubu vyhulit. Zalit rumem a do skla. Foto 4 a 5Teda. Jak se to konzumuje?
Guest Posted August 13, 2022 Report Posted August 13, 2022 Uděläš z toho horký nápoj a vypiješ to, normálně hubou. Já si přidávám ještě víc rumu. Takže horkej gog s kompotem
Hasňa Posted August 13, 2022 Report Posted August 13, 2022 Ahaa. To bych někdy rád zkusil. Listopadové upršené odpoledne to může docela rozsvitit.
jamikadze Posted August 14, 2022 Report Posted August 14, 2022 Rad by som nieco viac pridal z mojej prace a kludne aj recepty)) len ak by bol zaujem) ale par fotiek pridam) aj Langos po mojom)ktory si aj doma mozete pripravit) Kedze pracujem ako sefkuchar) Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Micey Posted August 14, 2022 Report Posted August 14, 2022 Ty kraso, to vypada strasne! Bez urazky, fakt pobavilo
jamikadze Posted August 14, 2022 Report Posted August 14, 2022 Před hodinou, Micey napsal: Ty kraso, to vypada strasne! Bez urazky, fakt pobavilo
Micey Posted August 14, 2022 Report Posted August 14, 2022 A co tam je? Ja se nejdriv uplne lekl, ze je to nasladko:)
jamikadze Posted August 14, 2022 Report Posted August 14, 2022 před 2 minutami, Micey napsal: A co tam je? Ja se nejdriv uplne lekl, ze je to nasladko:) Kacka trhana, cibula, cervena kapusta, dula
Guest Posted August 14, 2022 Report Posted August 14, 2022 (edited) jak jsme doma jen se synkem, dali jsme si závazek, že vymeteme ledničku a nebudeme nic kupovat. Ale vzhledem k tomu, že nejsme líný se dobře nažrat a kupujeme většinou celkem dobrý jídlo, tak dnešní zbytkový oběd byl tento. Z farmy rané brambory, bílá cibule, koložvárská slanina, klobáska, smetana, domácí vajíčka, salát, okurka, kopr, olivový olej, česnek a vlastnoručně dělaný jogurt. Na másle opečená předvařená kukuřice. A voilá: Zapečené brambory... S Plzní Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited August 14, 2022 by Roman I.
Tom4 Posted August 14, 2022 Report Posted August 14, 2022 Buratta, san marzano, bazalka ze zahrádky, ančovičky a spokojenej ještě to zaleju dobrým evoo a hotovo Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Maxel Posted August 15, 2022 Report Posted August 15, 2022 Holanďáky z mangalice, mačkambory, salát s vinegret zálivkou. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Kotlick Posted August 17, 2022 Report Posted August 17, 2022 V 13. 8. 2022 v 1:04, Roman I. napsal: Chlape, se mi udělalo normálně zle při pohledu na zavařovací sklenice. Já to mám trochu jako hobby, ale letos jsem to přehnal. Začalo to okurkama, kdy jsem si v Hradci Pileticích objednal 10 kg malých zavařovaček, přede mnou paní kupovala 15 kg a já si řek, když ty bábo 15, tak já taky 15. A v ten moment se ze mě stal FFB Fanatic Fruta boy. Manželka šílí, ale já jsem jak v transu. Naštěstí je teď u móře, tak mi do toho nemůže kecat, ale jsem na pokraji vyčerpání . Takže 40 velkých sklenic okurek, 4 litry borůvkové šťávy, 17x jahodové marmelády, 30 meruňkové, 28 borůvkové, 8 pečený čaj ze švestek, 17 povidla, 6 angreštová LE (dělám každý rok jeden džemový punk - letos s kajenským pepřem, 17 tomatové sugo a 8 velkých sklenic lečo. Naložených 8 litrů třešní ve vodce, 8 litrů borůvek v kapitánoj Morgenoj, 1,5 l ořechovky. Začínají dozrávat chilli, takže budou nakládaná jalapeńa, z habanera dělám s octem a solí takovou řekl bych tinkturu, pak tam je ještě cayenne, vezena piperka a ještě cosi. A dva stromy obsypaných pozdních švestek, o jabkách nemluvím (chtěl bych vyzkoušet domácí jablečný ocet). Jo a díky super krouhači se mi podařilo si zaříznout pěkně prst, a když se to skoro zhojilo, tak jsem si do toho místa dnes zajel znova. Tvl. respekt. Jsi jak moje máma v nejlepší formě...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now