nizkotucnytvaroh Posted August 28, 2022 Report Posted August 28, 2022 Líná neděle, Angus burger, zakysaná smetana, a batáty. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
M.K. Posted August 29, 2022 Report Posted August 29, 2022 Máte to pěkný, mládenci. Ale buřty na pivu s domácíma papričkama, to je haute cuisine... Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
bohus76 Posted August 29, 2022 Report Posted August 29, 2022 Mám chuť to sežrat hned Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
nizkotucnytvaroh Posted August 30, 2022 Report Posted August 30, 2022 (edited) S ďábelským bolehlavem po včerejší degustaci nakouřených single malt, které mě teda slušně nakouřily.. to dnes žádná Haute cuisine nebude, ale dobrou chuť všem ! Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited August 30, 2022 by nizkotucnytvaroh
fijo Posted August 30, 2022 Report Posted August 30, 2022 (edited) @nizkotucnytvaroh Čau čau, ten kudloš, co to je zač, vypadá pěkně... Snatoku? Edited August 30, 2022 by fijo
nizkotucnytvaroh Posted August 30, 2022 Report Posted August 30, 2022 před 3 hodinami, fijo napsal: @nizkotucnytvaroh Čau čau, ten kudloš, co to je zač, vypadá pěkně... Snatoku? Ahoj, jestli si dobře vzpomínám, je to tento: http://www.noze-nuz.com/kuchynske_noze/DCIHH01.php Super ostrý, skvělé padne do ruky, a ještě jsem nebrousil, mám ho cca rok. Mrkni i na ostatní kuchyňské nože, mají tam celkem výběr, ale raději vybírat z kategorie "Skladem".
fijo Posted August 31, 2022 Report Posted August 31, 2022 @nizkotucnytvaroh Bral jsem funayuki, pořád jsem se rozhodoval mezi všema tvarama, nakonec na mě bylo santoku zbytečně veliký... Každopádně díky za tip na stránky a nejspíš ještě jeden vezmu, jen tak, ze sportu Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
mAra_ Posted August 31, 2022 Report Posted August 31, 2022 (edited) Nikde v celém lese ani houba. Jen u mě na zahradě u plotu 15ks hřibů sametových... Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. A když už sem píšu. Potřeboval bych poradit. Chtěl bych nějakou dobrou pánev. Zjistil jsem , že nejčastěji dělám všechno na pánvi wok od tefalu. Steakova pánev Staub je vyložené zklamání (skoro snad daruji za odvoz), jak na jejich hrnce nedám dopustit. Takze něco lepšího jak ten Tefal.... Kdybyste měli tipy.diky. Edit: add kuchyňské nože. Kamarád jede na vánoce do Japonska. Minule mi z tama přivezl moc pěkný , ručně dělaný, od známého nozire, nůž. Slouží mi doma už patnáct let.... Už si chystám objednávku... Sem se teda chtěl jen pochlubit Edited August 31, 2022 by mAra_
Maxel Posted August 31, 2022 Report Posted August 31, 2022 (edited) Nedávno jsem pánve řešil. Místo jedné dražší a na blind (Hexclad), šel jsem cestou nákupu několika levnějších. Dvě horní Ikea — uhlíková ocel, teflonka. Dvě spodní Lidl — litina, sendvič. Po cca dvou měsících… Uhlíkovka. Nejpracnější zacházení, seasoning, občasné (spíš časté) připejkání, discolorace, apod. Ale pořád to jde, např. oproti De Buyerce, kterou jsem v duchu navždy proklel a už mi nesmí do baráku. Na občasný vaření asi proč ne, jako vystoupení z komfortní zóny, ale nejčastěji beztak hoví v šuplíku. Teflonka. Klasika klasik. Nuda, ale ne nadarmo mam pátý kus. Litina. Teprv se chystam. Hlavně jako steakovka. Všecky kanály Tasty & co. na instáči na tom frčí, takže to musí fungovat. Uvidim, jestli to bude lepší, než De Buyerka. Sendvič, aka poor man’s Hexclad. Největší překvapení. Dobře vypadá, ergonomie na jedničku. Prakticky nic se nepřichytává. Snadno se myje. Za mě doporučuju! Až se naseru, vezmu ještě 20cm a 24cm, a všechny ostatní hodim na odpočinek. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited August 31, 2022 by Maxel
Maxel Posted August 31, 2022 Report Posted August 31, 2022 Jo, a kudly. Min. týden jsem byl u nožíře objednat dva kusy. Stay tuned, bude to masakr
Bob Posted August 31, 2022 Report Posted August 31, 2022 Ja nejvic pouzivam tyto 2 Ten vpravo neni nerezovej, takze ma patinu a musi se po kazdym pouziti myt a susit, ale ta ocel je strasne ostra a reziva, jeste jsem nic podobnyho u zadnyho noze nezazil Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
fijo Posted August 31, 2022 Report Posted August 31, 2022 @Bob to bude asi uhlíkovka, chytá patinu/rezne, je hodně řezivá a dá se nabrousit do nesmyslu
krutor Posted September 1, 2022 Report Posted September 1, 2022 V 31. 8. 2022 v 19:34, Maxel napsal: Nedávno jsem pánve řešil. Místo jedné dražší a na blind (Hexclad), šel jsem cestou nákupu několika levnějších. Dvě horní Ikea — uhlíková ocel, teflonka. Dvě spodní Lidl — litina, sendvič. Po cca dvou měsících… Uhlíkovka. Nejpracnější zacházení, seasoning, občasné (spíš časté) připejkání, discolorace, apod. Ale pořád to jde, např. oproti De Buyerce, kterou jsem v duchu navždy proklel a už mi nesmí do baráku. Na občasný vaření asi proč ne, jako vystoupení z komfortní zóny, ale nejčastěji beztak hoví v šuplíku. Teflonka. Klasika klasik. Nuda, ale ne nadarmo mam pátý kus. Litina. Teprv se chystam. Hlavně jako steakovka. Všecky kanály Tasty & co. na instáči na tom frčí, takže to musí fungovat. Uvidim, jestli to bude lepší, než De Buyerka. Sendvič, aka poor man’s Hexclad. Největší překvapení. Dobře vypadá, ergonomie na jedničku. Prakticky nic se nepřichytává. Snadno se myje. Za mě doporučuju! Až se naseru, vezmu ještě 20cm a 24cm, a všechny ostatní hodim na odpočinek. Ja nedam dopustit na tu litinovku z lidlu. Pouzivam dlouhodobe a jen se to zlepsuje. Tenkrat jsem vzal i tu stejnou vroubkovanou ktera mi k srdci neprirostla vubec.
krutor Posted September 1, 2022 Report Posted September 1, 2022 Jinak jsem delal sous vide kolena a lip upecenou kuzi jsem jeste nejedl. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Maxel Posted September 1, 2022 Report Posted September 1, 2022 (edited) před 16 minutami, krutor napsal: Ja nedam dopustit na tu litinovku z lidlu. Pouzivam dlouhodobe a jen se to zlepsuje. Tenkrat jsem vzal i tu stejnou vroubkovanou ktera mi k srdci neprirostla vubec. Tož to budu rád za nějaké tipy & triky, co dělat a čeho se třeba naopak vyvarovat Jinak kolena samo epesní. Ale to je u tebe standard. Way to go! Edited September 1, 2022 by Maxel
krutor Posted September 6, 2022 Report Posted September 6, 2022 V 1. 9. 2022 v 21:37, Maxel napsal: Tož to budu rád za nějaké tipy & triky, co dělat a čeho se třeba naopak vyvarovat Jinak kolena samo epesní. Ale to je u tebe standard. Way to go! Neni moc s cim radit, pouivam ji na zatahnuti veci ze sous vide a steaky. Po umyti ji vzdy lehce potru olejem pomoci ubrousku. Pusobi ze mi vydrzi do smrti.
cuborg Posted September 6, 2022 Report Posted September 6, 2022 Nikde v celém lese ani houba. Jen u mě na zahradě u plotu 15ks hřibů sametových... A když už sem píšu. Potřeboval bych poradit. Chtěl bych nějakou dobrou pánev. Zjistil jsem , že nejčastěji dělám všechno na pánvi wok od tefalu. Steakova pánev Staub je vyložené zklamání (skoro snad daruji za odvoz), jak na jejich hrnce nedám dopustit. Takze něco lepšího jak ten Tefal.... Kdybyste měli tipy.diky. Edit: add kuchyňské nože. Kamarád jede na vánoce do Japonska. Minule mi z tama přivezl moc pěkný , ručně dělaný, od známého nozire, nůž. Slouží mi doma už patnáct let.... Už si chystám objednávku... Sem se teda chtěl jen pochlubit Ahoj, zkus něco od WMF, já mám tuhle a je to pecka: https://www.wmf.cz/panev-nordic-profi-o-24-cmSent from my iPhone using Tapatalk
Tom4 Posted September 7, 2022 Report Posted September 7, 2022 Testovací sušené hovězí, po cca 25 dnech ve visu bezvadný, podmínky by byly, takže následovat bude pasturma (basturma, původem z Arménie a okolí). Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. A pak jsem šel do krámu pro meloun. K němu jsem si donesl půlku jehněte Kýta už je vykostěná nasolená a napajcovaná česnekem, zítra po fotbálku jen vytáhnu z trouby ke špenátu a bramborovým knedlíkům. Plecko taky vykostěné a počká v mrazáku na svůj taneček s kořenovou zeleninkou a vínem. Žebírka . . . no tak máta, česnek, oliváč a proč toho bylo tak málo sakra? Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Guest Posted September 7, 2022 Report Posted September 7, 2022 V 31. 8. 2022 v 19:34, Maxel napsal: Nedávno jsem pánve řešil. Místo jedné dražší a na blind (Hexclad), šel jsem cestou nákupu několika levnějších. Dvě horní Ikea — uhlíková ocel, teflonka. Dvě spodní Lidl — litina, sendvič. Po cca dvou měsících… Uhlíkovka. Nejpracnější zacházení, seasoning, občasné (spíš časté) připejkání, discolorace, apod. Ale pořád to jde, např. oproti De Buyerce, kterou jsem v duchu navždy proklel a už mi nesmí do baráku. Na občasný vaření asi proč ne, jako vystoupení z komfortní zóny, ale nejčastěji beztak hoví v šuplíku. Teflonka. Klasika klasik. Nuda, ale ne nadarmo mam pátý kus. Litina. Teprv se chystam. Hlavně jako steakovka. Všecky kanály Tasty & co. na instáči na tom frčí, takže to musí fungovat. Uvidim, jestli to bude lepší, než De Buyerka. Sendvič, aka poor man’s Hexclad. Největší překvapení. Dobře vypadá, ergonomie na jedničku. Prakticky nic se nepřichytává. Snadno se myje. Za mě doporučuju! Až se naseru, vezmu ještě 20cm a 24cm, a všechny ostatní hodim na odpočinek. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Tak já už Tu to psal na whatsappu já mám tuhle woll a ta je super. https://www.kulina.cz/titanova-panev-na-indukci-28-x-28-cm-s-odnimatelnou-rukojeti-diamond-lite/ mam ji 7 let a nepozoruji zadny rozdil. A s debuyer co jsme na tom byli podobne, jsem zjistil, ze to bylo rukama. Jsem s ni mimojine jebl sklokeramickou desku ale ten byt jsem stejne prodal, tak co a je tezka, ale ted si naopak myslim, ze je supr. A to uz mi asi 4x trochu zrezla. Ale je vlastne i hezka a taky tak spravne tezka. Uz jsem jen zjistil, ze delat na ni omeletu je kravina.. https://www.kulina.cz/ocelova-panev-mineral-b-element-pro--20-cm/ Tady mam jen vetsi a ma drzak ve tvaru Eiffel Tower.
Maxel Posted September 8, 2022 Report Posted September 8, 2022 (edited) @tom4 U nás jen takový simple dish. Vepřová panna, kapustičky s pancettou a česnekem, brambory s pažitem. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited September 8, 2022 by Maxel
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now