Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik

Recommended Posts

Něco malého k zakousnutí na zítřejší rozlučku s klukama ze zkušebny. 
Podle moderních trendů, kterých se tam všichni samozřejmě držíme, vše přísně veganské. 
Stráž v pozadí hlídá při chladnutí, aby se na to nevrhnul nějaký zločinný bíložravec  

BA36F419-A0FA-41DC-8B7B-39230BA7E94B.jpeg

Edited by Maxel
Link to comment
Share on other sites

před 9 hodinami, Maxel napsal:

Myslíš sojové řezy california? :D  

.  
.  
.

No dobře… Bůček Momofuku, podle cuketky:
https://www.cuketka.cz/?p=3732

těch 5 lžic soli a 5 lžic cukru je počítáno na oba kusy? a lžíce jsou asi polívkový co? jinak by to byly lžičky :D ?

dík, vypadá to až podezřele easy 😕 :) 

Link to comment
Share on other sites

před 14 hodinami, Maxel napsal:

Něco malého k zakousnutí na zítřejší rozlučku s klukama ze zkušebny. 
Podle moderních trendů, kterých se tam všichni samozřejmě držíme, vše přísně veganské. 
Stráž v pozadí hlídá při chladnutí, aby se na to nevrhnul nějaký zločinný bíložravec  

 

žrádlo tradičné luxusní, ale koukám, že máš vzádu trávu, jak si to nakonec pořešil?

Link to comment
Share on other sites

@Spongebob Zcela popravdě to střílim od boku. Dokonce jsem si téměř jist, že dávám výrazně víc obecně. Ale je to imo fuk, protože sůl a cukr je jen na marinování, před pečením zbytky sklepneš/odkapou.

@Moty Díkes ;)
Objednal jsem bagr na hrubé srovnání, jemné před osetím jsem pak už dodělal růčo. Původní plán byl, že bagr odhrábne svrchních cca 10cm, které pak doplní novou úrodnější půdou. Ale když přijel a prohrábnul první lajnu, řikal, že ta půda je docela dobrá a novou by ani nedával; waste of money. Tak jsme to nechali, a tráva se fakt celkem chytla. 

7914F49E-B5D1-4426-B8A8-3131E1619A60.jpeg

B4777AF7-7BB5-4988-92E6-CA476B3D3B54.jpeg

Link to comment
Share on other sites

@Bert Je to tam ;) Peče se nezakryté, nejlépe na mřížce. Citace...

Smíchejte sůl s cukrem (ano – 1:1) a vetřete směs do masa ze všech stran. Přebytečný cukr se solí sesypte, maso dejte do pekáčku a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte marinovat v ledničce minimálně 6 hodin, maximálně 24 hodin.

Až budete mít hotovo, rozpalte troubu na 230 stupňů. Z pekáčku slijte vodu z masa a pečte bůček přesně hodinu. Snižte teplotu na 120 stupňů a dopečte maso další hodinu a patnáct minut. Cukr z marinády maso krásně zkaramelizuje, bůček v úvodní fázi vypustí spoustu sádla, „sedne si“ a změkne. Když do něj ďoubnete prstem, bude jako polštářek.

Link to comment
Share on other sites

jsem definitivně pohlcený fermentací. Dneska jsem sklidil habanera, kajenské, vezenu piperku, rozmixoval, cukr, sůl a vinné kvasinky a dělám fermentovanou chilli omáčku. 

No a aby toho nebylo málo, tak jsem začal dělat jogurty. Když jsem v Praze, tak se stavím do bulharských potravin pro buvolí jogurt a jedu doma recyklaci. Děsně mě to baví a navíc nekupujeme doma plast...

 

IMG_8465.JPEG

IMG_8466.JPEG

IMG_8467.JPEG

IMG_8468.JPEG

IMG_8470.JPEG

IMG_8471.JPEG

IMG_8472.JPEG

Link to comment
Share on other sites

před 31 minutami, marosh napsal:

 

 

před 27 minutami, M.K. napsal:

@Roman I. 👍👍👍 (uznání za fermentaci per se + za papričky)

Děkuji uctivě 🙂

před 31 minutami, marosh napsal:

Romčo, Ty jedeš v poslední době bomby. :)

Jsem zjistil, že je to tak nějak smysluplnější než se mučit prodeji a nákupy hodinek furt dokola jak magor 🤣

 

edit: A LEVNĚJŠÍ

Edited by Roman I.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...